De gode Shure-pickupene ble produsert på 70-tallet, og Shure M75 er vel den pickup som har vært produsert i høyest antall noen gang. De gode gamle Shure er fortsatt i en egen klasse, da de kan oppgraderes med moderne low mass nåler (stifter). Disse MM-pickupene vil da godt kunne vise seg bedre og mer musikalske enn de dyre moderne moving coil-pickupene. Moderne MM-typer har ihvertfall ingen sjanse mot de gode gamle MM.

Den spesielle musikaliteten skyldes flere viklinger, altså høyere induktans i pickup-huset enn hos modere pickuper, der ingeniørene har vært og rasjonalisert produksjonsmetodene. Høy induktans er erstattet av sterkere magneter, men det gir en annen lyd. Og så har man selvfølgelig (for markedsføringen av moderne typer) satt ut ryktet at den høye induktansen i de gamle typene gir problemer med kabel-kapasitet, m.m.

Stikkordet er altså å kombinere en god gammel MM pickup med en moderne fine line diamant (stiften).

De originale pickupene er høykompliante og krever at platespilleren har en relativt lett arm. Men setter man på en moderne SAS super-nål fra Japan, vil pickupen gå fint i moderne medium mass-armer, se Shure-guiden.

Se ellers flere tråder om Shure med bruksanvisninger her:
http://avforum.no/forum/guider-audio...ure-guide.html
http://avforum.no/forum/vintage-audi...-pickuper.html