Tvilsom test av Dual 701 platespiller

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 4 av 4
 1. #1
  Intermediate
  Medlem siden
  Apr 2005
  Poster
  2,877
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Tvilsom test av Dual 701 platespiller  Etter at bl.a. undertegnede i flere år har drevet opplysning og skrevet anbefalinger om de gamle tunge Dual-spillerne (i produksjon 1970-73) på forskjellige fora ble det nylig foretatt en tvilsom test av toppmodellen 701 på audiophile.no:
  audiophile.no

  Både lyd og sporingsevne ble kritisert, og så viser det seg i ettertid at man har testet den utlånte spilleren med feilkoblet pickup - den ene kanalen var fasevendt. Hifi-journalisten ber nå eieren å teste hjemme etter å ha rettet opp feilen, og skrive om lytte-resultatet.

  Dessuten ble stifttrykk valgt slik at pickupen bare sporet 70 um, mens den anvendte Shure lett sporer 80-90 um ved korrekt stifttrykk, se info her:
  http://avforum.no/forum/vintage-audi...ompliance.html

  Jeg vil komme tilbake her (i egne tråder) med info om de populære og meget gode Dual-spillerne fra den tidlige perioden (har intet å gjøre med de sene modellene, som var tyntlydende lettvektere). De gode Dual kan lett anskaffes på eBay og andre steder, men krever ofte en viss service/justering før spilleren er helt på topp igjen. Mekanisk er de nærmest evigvarende - helautomatisk funksjon og bygget som en kombinasjon av sveitsiske urverk og tyske tanks.

  Dette er altså platespillere for vinyl-entusiaster i år 2008 og videre.


 2. #2
  Intermediate
  Medlem siden
  Apr 2005
  Poster
  2,877
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)


  Kopierer fra audiophile.no:

  NB: Det synte seg at pickupen var montert med feil fase på eine kanalen under testen. Ein god del av dei negative kommentarane rundt lyden kan såleis forklarast ut i frå dette. Spesielt er det grunn til å tru at basseigenskapane er betre enn kommentarane under tilseier.

  Resultata av sporingstest og dei generelle eigenskapane om timing m.m. er likevel relevante, og det same er kommentarane om andre pickupar. audiophile.no vil be eigar av spelaren komme med kommentarar til endringar av lyden etter å ha retta fasefeilen, og vil publisere dette.


 3. #3
  Newcomer motorpsycho sin avatar
  Medlem siden
  Aug 2007
  Poster
  245
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  hmmm, syns det er litt merkelig at dei ikkje har gjort skikkelige forhånds "undersøkelser" (innstalasjon av spiller/pu) før dei har begynt å teste. Ein må jo sørge for at ting er som dei skal vist ein skal no teste eit produkt, men men lov å gjøre litt feil iblant


  Men må si det er kult at slike gamle platespillere fremdelse henger med, må jo bety at det er skikkelige konstuksjoner

 4. #4
  Intermediate
  Medlem siden
  Apr 2005
  Poster
  2,877
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)


  Ja det er merkelig. Men det skjer mange merkelige krumspring i hifi-bransjen. Jeg har sluttet å bli overrasket. Det er så mange vikarierende agendaer og motiver ute og går.

  Vedkommende som lånte ut spilleren har gitt seg til kjenne på et annet forum og sier noe sånt som at - pytt, pytt, det er ikke så farlig, ikke uvanlig med slike feilkoblinger, resultatet blir omtrent det samme likevel .......
  Og gjentar påstanden om dårlig sporingsevne uten å spesifisere stifttrykket man har satt.

  Men over til de interessante og viktige tingene.
  Ja disse gamle spillerne holder høye spesifikasjoner - f.eks. like gode eller bedre spesifikasjoner for gangkonstans (wow & flutter) enn mange moderne spillere. Dual har lette armer med data for arm-friksjon 10 ganger lavere enn hos velkjente moderne (hvis ikke armen har fått en transportskade da).

  Men hovedgrunnen til at vi er mange som anbefaler de gode gamle (Dual, Thorens, Lenco, Garrard m.fl.) er rett og slett den subjektive lydkvaliteten - de spiller med god dynamikk og høy musikalitet og klarhet.


Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •