Nad 317 og Nad pp2 RIAA platespillerforsterker

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 8 av 8
  1. #1
    Newcomer
    Medlem siden
    Jun 2008
    Poster
    47
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Nad 317 og Nad pp2 RIAA platespillerforsterker

    Hei.

    Nad 317 og 214 og Nad pp2 riaa trinn.
    Trenger hjelp fra noen vinyl-eksperter her.
    Min svigerfar har et problem med lyden på platespilleren. Det er en Sanyo fra midten av åtti - tallet.
    Vi koblet opp denne platespilleren mot Naden via platespillerforsterkeren. Ble flott lyd og alt. Spilte i flere timer.
    Da min svigerfar neste gang skulle spille, kom det ingen lyd.
    Koblet ut alt og inn på nytt igjen og lyden kom?? Dette må gjøres hver gang platespilleren skal brukes.
    Trinnet er koblet inn i AUX inngang på 317.
    Har prøvd MM og MC og den står rett.

    Noen som forstår hva som er feil?

    Mvh

    Ole Bach

  2. #2
    Newcomer
    Medlem siden
    Nov 2010
    Poster
    63
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Du kan jo kanskje prøve en annen inngang på forsterkeren utenom aux. Dessuten kan det hende at det er dårlig kobling på pickupen, kommer det null lyd eller dårlig lyd? Det kan også være kablene fra platespilleren inn i RIaa trinnet, og signalkablene fra Riaa trinnet inn i forsterkeren. Men virker rart at det skal komme lyd, og at man må koble ut alt med en gang. Hvordan er det med strømkablen? Går plata rundt uten lyd, eller starter ikke platespilleren i det hele tatt? Mange led det kan være.

  3. #3
    Newcomer
    Medlem siden
    Jun 2008
    Poster
    47
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hei.

    Må ikke koble det ut etter man har fått lyd, for da funker det utmerket. Det må gjøres for at det hele tatt skal bli lyd.
    Platespilleren går rundt som den skal. Når det er koblet opp på nytt funker det helt utmerket. Imponert over hvor behagelig lyd det er på vinyl.
    Det er bare det at når man slår av anlegget for kvelden og skal bruke platepilleren kanskje neste dag, må man koble alt ifra og koble til igjen for å få lyd. Skal prøve ut flere utganger og andre kabler.
    Kobler man platespilleren direkte i forsterkeren blir det ikke lyd i det hele tatt.
    Hører bare svakt ifra platespiller at den går rundt.

    Er uerfaren med vinyl, så dette har jeg lite peiling på.

    Mvh

    Ole Bach

  4. #4
    Newcomer
    Medlem siden
    Nov 2010
    Poster
    63
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Nei, at det ikke kommer noe lyd nesten, når du kobler den rett inn i forsterkeren er fordi hvis du ikke kobler den inn i "phono" som er den eneste inngangen som kunne ha virket, da alle de andre inngangene er designet for bruk opp mot andre kilder, kassette, cd. etc. Men denne lyden, kommer det uavhengig av alt du forteller meg, eller har du prøvd å ha den i f.eks rett i aux, skru av for kvelden, og prøve dagen etterpå? fordi hvis det virker (at det kommer litt lyd) så virker det som det er noe galt med enten kablene fra platespillerforsterkeren eller at det er noe galt med selve platespillerforsterkeren. Ja, vinyl er noe for seg selv det.

    Håper noe av dette hjelper. Vanskelig å si hva det kan være.

  5. #5
    Newcomer
    Medlem siden
    Jun 2008
    Poster
    47
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hei.

    Er ikke phono inngang på 317. Derfor ble riaa-trinnet kjøpt.
    Skal prøve med andre kabler. Er min svigerfar sitt anlegg, så jeg må dra dit og se på saken.
    Skal prøve meg frem og se.
    Takker for all hjelp.

    Mvh

    Ole Bach

  6. #6
    Newcomer
    Medlem siden
    Nov 2010
    Poster
    63
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Ja, det var det jeg mente Men hvis det kommer noe lyd fra en av de andre inngangene på forsterkeren, når platespilleren er koblet rett i forsterkeren, så er det ikke noe galt med platespilleren iallefall

  7. #7
    Newcomer
    Medlem siden
    Jun 2008
    Poster
    47
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hei.

    Har nå fått platespilleren i orden. Var jordinga som satt for dårlig. Derfor funket det ikke ordentlig.
    Noen som vet hvor man kan kjøpe stift og sett for rensing/vask av LP?
    Platespilleren heter Sanyo TP 6100.
    Er MM - stift på den.

    Mvh

    Ole Bach

  8. #8
    Newcomer
    Medlem siden
    Nov 2010
    Poster
    63
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •