Service på Sølvsuper'n (12) min

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 4 av 4
 1. #1
  Newcomer
  Medlem siden
  May 2012
  Poster
  1
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Service på Sølvsuper'n (12) min

  Hallo i luken!

  Jeg har gått til anskaffelse av en TB Sølvsuper 12 fra brukthandelen nedi gata, og er positivt overraska over hvor god lyd jeg får i den på tross av de dårlige høyttalerene mine  Men jeg merker at den er eldre enn meg. Jeg mister venstre kanal hvis jeg skrur volumknotten lengre ned enn til ca kl 7. Knotten hvor jeg velger hvilke høyttalere jeg skal bruke er helt Texas. Jeg får lyd i B-høyttalerene hvis jeg har knotten på A+B, og noen ganger (egentlig ganske skjeldent) må jeg prøve et par ganger med Tape-knappen for å få lyd i begge kanalene. Det siste jeg la merke til var at pæreholderene ser ganske slitte ut (oppsprukket plast, gått varmt?). Mute-knappen ser ikke ut til å virke heller, men det har jeg ikke store problemer med.

  Jeg regner med at litt vedlikehold skal kunne ta knekken på disse problemene, men hva bør jeg gjøre? Kontaktrens i potmetere og i brytere? Jeg mener å ha lest at symptomene på volumknotten krever utskiftning, men kan jeg vedlikeholde den så den ikke blir værre i mellomtiden? Hvordan går jeg fram med høyttaler-knotten? Ser pæreholderene mine ok ut, eller bør jeg prøve å bytte dem også?

  Jeg har erfaring med å skru på elektronikk (pcer, laptoper, telefoner, loddepenn osv) og bør vel kunne ta denne servicen selv? Eller bør jeg sette det bort til en erfaren reparatør? Legger ved litt bilder av problemområdene:


  Ser dette farlig ut, eller er det vanlig?  Høyttaler-velger. Kan det være nok med kontaktrens her, eller krever det en helt annen framgangsmåte?  Potmeter til volumknotten. Denne er vel av den "åpne" typen? Bør jeg gå løs på den med trykkluft på boks?  Tape-knapp-bryteren. Kan jeg fylle noe oppi dette hullet?  Og helt til slutt: vet noen hvor jeg kan kjøpe nye lyspærer? Jeg ser de går på 6.3V og bruker .25A. Trenger 2 stykker

 2. #2
  Intermediate
  Medlem siden
  May 2005
  Poster
  569
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Hei! Volumpotet er det ingen vidunderkur for,men en rens forverrer vel neppe situasjonen.Vær forsiktig med trykkluft,bruk det med fatning i så fall.En god el-rensespray er nok å foretrekke på AB velgeren også.Samme med trykknappene,men de kan det hende du fysisk må fjerne fastgrodd skitt i tilegg. Kan være vanskelig å få de til å sitte uten rensing etter alle disse år.. Pæreholderene er gåene på samtlige eks av SS 12 jeg har sett,og bør byttes.Nye vil du sannsynligvis finne på bensinstasjonen,eller ditt lokale bilverksted. Slike pærer er nemlig identiske med instrumentbelysningspærer i veldig mange av tom.dagens biler. Bare pass på wattstyrken.

 3. #3
  Newcomer
  Medlem siden
  Jul 2011
  Poster
  23
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Å finna slike pærer til dagens biler, er vel drygt optimistisk - dei siste bilane gjekk vel over til 12 volt i første halvpart av 70-talet so vidt eg husker. Når det er sagt, so kan 6 volt i bil og 6,3 volt i ein radio reknast å vera samme spenningen.
  1,2 watt er ein størrelse som er eindel brukt som instrumentlys i bil, nokre er på 2 watt. Denne ca 1,6.

  Magne

 4. #4
  Newcomer TANDBERGEREN sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2007
  Poster
  156
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Send meg en PM på hva du trenger.

  Skal nok klare å hjelpe deg.

Lignende tråder

 1. Sølvsuper 11 og 12
  By Paalkj in forum Vintage audio
  Svar: 1
  Siste melding: 05-16-2009, 18:01
 2. Sølvsuper 75-20. Et par spm:
  By TAAB in forum Vintage audio
  Svar: 1
  Siste melding: 11-15-2008, 10:36
 3. Sølvsuper 12C
  By Rabben in forum Vintage audio
  Svar: 8
  Siste melding: 12-08-2007, 15:47
 4. sølvsuper 12
  By sonosol in forum Vintage audio
  Svar: 2
  Siste melding: 12-01-2007, 15:28
 5. Sub på Sølvsuper 12?
  By Countnico in forum Vintage audio
  Svar: 2
  Siste melding: 11-11-2007, 21:29

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •