X1 og DVD963 SA - duse farger fra RGB

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 7 av 7
  1. #1
    Newcomer
    Medlem siden
    Aug 2003
    Poster
    18
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    X1 og DVD963 SA - duse farger fra RGB

    Jeg benytter RGB utgangen fra Philipsen med en supra RGB til VGA kabel til X1 for å oppnå progressive scan. Bildet er klart, men fargene blir duse og i et tilfelle omrokkert. På en Mike Oldfield DVD jeg har, ble den blå skjorten Mike benytter rød og den rød gitaren ha spiller på blå.

    Benytter jeg s-video kabelen til X1, blir fargene veldig gode, nesten på høyde med TV apparatet, men langt ifra så skarpt som vga kabelen. Det kan nevnes at jeg benytter en data switchbox for omkobling av vga fra DVD og fra HTPC.

    Er det flere som opplever det samme probelm på nevnte kombinasjon.

  2. #2
    Guru Tiger sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2003
    Poster
    14,452
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Har samme projektor, DVD-spiller og kabel. Har opplevd det du beskriver 1 gang. Det var introen av Løvenes Konge der 2 av fargene "byttet plass". Det jeg gjorde da var å bytte de 2 fargene på utgangen av DVD-spilleren. Bilde ble da riktig. Etter at filmen var ferdig, skrudde jeg alt av og koblet tilbake de 2 fargene. Har aldri hatt dette fenomenet i etterkant. Hvorfor det oppstår? Aner ikke, men alt er som sagt 100% nå.

    PS: jeg benyttet ikke switchbox, så den er mest sannsynlig utelukket som feilkilde.

  3. #3
    Guru Tiger sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2003
    Poster
    14,452
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Da var vi tilbake igjen med samme problem; Rødt og blått bytter plass. Bruker komponentutgangene fra Philipsen og VGA-inngangen på X1.

    Når jeg starter en DVD-film (prøvd mange) så er bildet helt feil. Dvs. at det som skal være rødt er blått og vice versa. Bytter jeg om rød og blå RCA plugg bak på Philipsen blir bildet korrekt, men oppstartsmenyen på Philipsen er da feil.

    Hva er det egentlig som skjer her? :roll: Noen med en forklaring?

  4. #4
    Administrator Ak sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2002
    Poster
    13,124
    Takk & like
    Nevnt
    1 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hva er det egentlig som skjer her? Noen med en forklaring?
    Ingen forklaring.. Men jeg vet Philips hadde problemer med Component elektronikken på de første versjonene av 963SA, og byttet en hel del av disse... Tror det står litt om det på AVSforum.com

  5. #5
    Guru Tiger sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2003
    Poster
    14,452
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Matet spilleren med ulike DVD-plater...og vips...så var alt "back to normal" :roll:

    På AVsforum fant jeg mest diskusjoner rundt firmware som skal enable 1080i.

  6. #6
    Administrator Ak sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2002
    Poster
    13,124
    Takk & like
    Nevnt
    1 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Denne tråden (utroooolig lang) tar for seg noen av problemene med component utgangen...

  7. #7
    Guru Tiger sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2003
    Poster
    14,452
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Takk Ak, jeg får se om jeg kan finne ut noe der

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •