Ny Blu-ray-spiller oppskalerer til 4K

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 2 av 2
 1. #1
  Intermediate
  Medlem siden
  Jan 2005
  Poster
  2,896
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Ny Blu-ray-spiller oppskalerer til 4K

  Sony gjør seg klar for fremtidens oppløsning.
  Sony skal lansere fire nye Blu-ray-spillere i 2012. Blant godsakene finner vi flere Internett-tjenester og, ikke minst, muligheten til å oppskalere til 4K-oppløsning på toppmodellen BDP-S790B.

  De øvrige modellene heter BDP-S390B, BDP-S490B og BDP-S590B.
  – Gir merkbar forbedring

  Alle de nye spillerne kan spille av CD, DVD og Blu-ray, mens S590B og S790B også tilbyr støtte for 3D-Blu-ray i Full HD-oppløsning.

  Toppmodellen S790B kan i tillegg skalere bildet opp til 4K-oppløsning – det vil si fire ganger så høy oppløsning som Full HD. Oppskalering innebærer at bildet på filmen ikke vil bli like bra som hvis filmen faktisk ble levert i 4K, men Sony hevder at dette likevel skal gi en merkbar forbedring.

  For å eventuelt se forandringene må man naturligvis ha en TV eller projektor med 4K-oppløsning.
  Sony BDP-S590B
  Sony BDP-S590B
  Ikke behov for Smart TV

  Den andre viktigste egenskapen ved de nye avspillerne er økt tilgjengelighet. Sony introduserer Internett-tjenester i Blu-ray-spillerne, slik at man ikke behøver en Smart TV for å kunne dra nytte av dette. Spillerne kommer også utstyrt med WiFi-teknologi, slik at man slipper ledningskaos.

  De nye modellene inneholder dessuten Music Unlimited, som er Sonys nye nettskybaserte musikktjeneste – med et bibliotek på over 12 millioner låter fra store og små plateselskaper.

  Av andre nyheter finner vi muligheten til å få mer informasjon om en film eller en sang mens man ser eller lytter til den ved hjelp av et enkelt tastetrykk på fjernkontrollen. I tillegg kan man sende musikk, bilder og liknende over fra smarttelefonen eller nettbrettet over på Blu-ray-spilleren og dermed til den større TV-skjermen – alt ved hjelp av en enkel håndbevegelse.

  Pris og tilgjengelighet
  De nye Blu-ray-spillerne fra Sony vil bli tilgjengelig fra og med april 2012. De to billigste modellene går for i overkant av 1100 kroner, mens S590B kommer til å koste rundt 1800 kroner og S790B 2400 kroner.

  Ny Blu-ray-spiller oppskalerer til 4K - Hardware.no

 2. #2
  Grunnlegger lygren sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2002
  Poster
  14,968
  Takk & like
  Blogginnlegg
  27
  Nevnt
  18 post(er)
  AVtorget feedback
  1
  (100.00% positive tilbakemeldinger)
  Interpolering gir ingen forbedring av bildet (men høyere oppløsning gir selvsagt mer sømløshet, uten at det har noe med denne "featuren" å gjøre...), det er først når mengden data økes at en faktisk har mer bildeinformasjon å forholde seg til. Ettersom alle 4K TVer og projektorer uansett oppskalerer er vel behovet heller mindre for en slik spiller.

  Synd å se at Sony ikke følger opp sin VW1000 4K-projektor med tilsvarende kildemateriale, hadde håpet på noe skikkelig 4K i 2012.... Akk....

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •