Edit: Denne skulle visst ligget under Satellitt, men ikke fanken om jeg klarer å slette/flytte den... Moderatorer?

Jeg har Canal Digitals HD-PVR for parabolantenne koblet til en Sony 36" CRT-TV med RGB scart. Før dere begynner å hyle: Jeg ser aldri film på tv, bare i hjemmekinoen (der jeg har en CRT-prosjektør som en gang tilhørte en viss big boss her på forumet, men som nå er blodtrimmet med nye linser og diverse deler av en kjernekar fra området rundt Kongeparken og hovedsakelig fôres med Blu-ray og annet HD-materiale, eller DVD som er kjørt gjennom solid forbedring av FFDShow på en i7-HTPC). Og jeg tåler ennå ikke å se så mye som Dagsrevyen på en LCD-tv eller plasma uten å få fnatt. Jeg kommer ikke til å kjøpe flatskjerm før det blir OLED å få til spiselige priser i 2011-2012! Så er den mulige avsporingen fjernet, for så fram til da, blir det CRT-tv.

Men til kjøkkenet og soverommet har jeg et par år hatt to 19" LCD-skjermer som tv-er, matet via DVI av hvert sitt analoge tv/skjermkort (All-In-Wonder). Men nå som selv NRK er heldigitalt, gidder jeg ikke det lenger. Særlig siden bildet aldri er blitt mer enn halvdårlig pga. lage strekk med phonokabel til innboksen til skjermkortet. Derfor har jeg gått til innkjøp av to like Benq 24" lcd-skjermer (som til sammen kostet en tusing mindre enn de 19"-skjermene kostet for to år siden...) med HDMI-inngang til tv-en og fremdeles muligheten for å bruke dem som datamaskin på kjøkkenet/soverommet (med HDTV-episoder fra medieserveren) gjennom DVI-kabelene. Ved hjelp av en boks til en drøy hunderlapp fra eBay får jeg splittet og forsterket HDMI-signalet, så det uten problemer kan gå de 20 og 25 meterne til skjermene. Foreløpig er de bare testet i stua, men med de riktige kabellengdene. Og så lenge CD-boksen er stilt inn på HD, fungerer det utmerket. Men da er selvsagt tv-en i stua ikke til å se Dagsrevyen på engang! Kompositt gjennom scart fører uvergelig til brekninger hos meg...

Så kommer vi til det merkelige: For når boksen ikke er satt til HD, får jeg nå bare bilde igjennom scarten. For noen uker siden testet jeg noe lignende (bare med én skjerm), og da ga den også bilde når HD var slått av, så RGB-scarten funket. Men det har ikke noe med én eller to skjermer, for jeg har prøvd om igjen nøyaktig samme oppsett som da, og nå ville den ikke i det hele tatt. I løpet av en kveld med så mye banning at ungene forsvant til hvert sitt rom (enten det, eller så var det LotRO og MSN som lokket...) hadde jeg én gang HDMI-bilde uten HD. Men det forsvant igjen.

Jeg har prøvd alt, tror jeg. Full omstart av HD-PVR-boksen. Slå på skjermene først og koble til. Koble til først og så slå på skjermene. Ha på skjermene og trekke ut pluggen i begge ender og koble inn igjen og så videre. Men nei da. Det vil seg ikke, som det heter i visse deler av landet.

Har noen en idé om hvordan jeg skal få til dette? Kan det være en feil på HD-PVR-en min? Eller var det bare ren flaks at jeg hadde det til å virke en gang (og da virket det helt stabilt, med å koble til og fra, slå av og på skjerm og boks over flere dager)? Hjelp mottas med takk!