Nekter å satse på OLED

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 2 av 2
 1. #1
  Intermediate
  Medlem siden
  Jan 2005
  Poster
  2,918
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Nekter å satse på OLED

  I kampen om TV-kjøperne vil Samsung fortsette satsningen på LCD, og ikke engang vurdere OLED før produksjonskostnadene går ned.
  Teknologier som LCD og plasma i TV-apparater er for de aller fleste ikke noe nytt, og man skal lete lenge etter butikker som fremdeles selger de gode gamle bilderørs-TV-ene. Neste teknologiske nyvinning på TV-fronten er OLED, som skilter med bedre bildekvalitet enn LCD og plasma.

  10 ganger dyrere
  Samsung, som er verdens største TV-produsent, ønsker imidlertid ikke å satse på den nye teknologien før produksjonskostnadene blir lavere. Per i dag er det over ti ganger dyrere å lage en skjerm basert på OLED kontra LCD.

  Det er foreløpig usikkert om OLED vil gi så store fordeler for forbrukeren at satsningen er verdt det.

  LCD har fremdeles forbedringspotensiale, og selv om kanskje OLED er bedre enn LCD nå, er det ikke sikkert dette fremdeles er tilfellet når de første OLED-skjermene blir tilgjengelige.

  Sony er en av de sterkeste forkjemperne for OLED i store skjermer og satser på å ha modeller på markedet allerede i 2009. Selv om Samsung ikke er med på den leken, er OLED for MP3-spillere, mobiler, nett-PC-er o.l. fremdeles veldig interessant for selskapet.

  Litt om teknikken
  Kort og enkelt forklart er LCD et panel med flytende krystaller som lyses opp fra baksiden, mens på plasma-skjermer er hver piksel tre små bilderør. Dette gir plasma bedre kontrastnivå og dybde i bildet enn LCD, siden selv det sorte i LCD-skjermer blir gjennomlyst.

  OLED, eller Organic Light Emitting Diode, er en relativt ny tekologi der hver piksel består av tre lysdioder. På samme måte som med plasma hjelper dette til enda mørkere sortfarge, og teoretisk sett et uendelig høyt kontrastnivå.

  Nekter å satse på OLED - Tek.no/Audiovisuelt

 2. #2
  Intermediate
  Medlem siden
  Jul 2007
  Poster
  1,342
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Kjedelig med slike "teknologibremsere" . Men litt forstålig er det jo. Når alt kommer til alt, er det pengene som rår. Slik sett er jo LCD en drøm for produsentene.

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •