Hei! Håper noen kan hjelpe meg med følgende:

Kjøpte nylig en 40'' full HD Samsung (LE40M86BCX). Så frem til å teste min Nintendo 8-bit på denne, men ser at det blir irriterende rykninger i bildet når jeg spiller. Bildet rykker opp og ned en snau cm hvert sekund. Har prøvd med tre ulike 8-bit-konsoller (SCN, FRA, USA), med to ulike tilkoblinger (SCART, RGB). Det er samme problemet med Super Nintendo. Problemet begynner også straks jeg starter gamle spill fra Wii Virtual Consolle.

Konsoller fra generasjonen etter og videre; altså fra bla.a Nintendo64 og PlayStation1 kjører uten problemer.

Tipper TV'en av en eller annen grunn ikke klarer å kjøre den lave oppløsningen på disse gamle konsollene smertefritt. Noen som har noen tips, evt. har opplevd det samme?

Tror jeg har prøvd alt av bildeinstillinger på TV'en, men kom gjerne med konkrete tips. Finnes det ellers kanskje en eller annen adapter som kan hindre disse problemene?

(Konsollene er også testet på en Samsung HD 23'' og virket perfekt der - det er altså sikkert at det er TV'en som er problemet).

- - -

Edit:

Ser at andre har samme problem på andre forum.

Et svar som blir gitt og som skal hjelpe er å stille mhz, men kan man gjøre det på SCART/RGB-kanalene på noen måte? Hvis ikke; De aktuelle konsollene kan ikke kobles til vanlige kanaler via antenne (bare SCART/RGB-utgang), men er det en annen måte å klare dette på?

Et annet svar er å bruke komponentkabel. Dette er greit nok på Wii, men er det noen måte å koble gamle konsoller til via dette? Finnes det kanskje en type adapter/omformer som kan hjelpe? Kunne også vært interessant med en adapter som kan omforme SCART/RGB til HDMI...

Andre forslag?