Tandberg - TV! - Side 3

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Side 3 av 3 FørsteFørste 1 2 3
Viser resultater 41 til 45 av 45
 1. #41
  Intermediate
  Medlem siden
  Jan 2005
  Poster
  2,918
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Da skulle vel disse være i salg, men ingen som har noe å si om dem enda...?

 2. #42
  Intermediate
  Medlem siden
  Jan 2005
  Poster
  2,918
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Tandberg er et kjent og kjært navn for mange nordmenn, og nå gjenoppstår de som tv-produsent. Lyd & Bilde har testet den første flatskjermen fra Tandberg Display, og inntrykket er gjennomgående positivt.

  Mange husker nok Tandberg for sine radiomottakere. Flere av de gamle modellene Sølvsuper og Huldra lever fortsatt i beste velgående, og er blitt samleobjekter med høy verdi på bruktmarkedet. Tandberg-fabrikken var i en årrekke også Norges største produsent av tv-apparater.

  Tandberg-navnet lever i dag videre gjennom en rekke forskjellige virksomheter, men med unntak av noen kortlivede forsøk, er det 30 år siden sist vi så en ny tv med Tandberg-logo på. Sandvika-baserte Arvani Display har fått rettighetene til å bruke navnet Tandberg Display på sine flatskjermer. Et navn som både forplikter og skaper forventninger om høy kvalitet.

  Tandberg Ergoclass
  De første produktene fra Tandberg Display er Ergoclass-serien, som består av tre flatskjermer på henholdsvis 32, 37 og 42 tommer, med priser fra 10 000 til 15 000 kroner. Av disse modellene er det 32-tommeren vi har hatt anledning til å kikke nærmere på.

  Felles for de tre skjermene er bildepaneler med 1920 x 1080 bildepunkter (såkalt Full HD-oppløsning), tre HDMI-innganger for tilkobling av digitale videokilder, og ikke minst inngang for minnekort og USB-minnepinner som kan brukes til å vise digitalbildene dine rett på tv-skjermen.

  Skjermen har en enkel og elegant utførelse, og gir et bra kvalitetsinntrykk når vi pakker den opp av esken. Designmessig er den nok ikke like vågal som enkelte av konkurrentene med sine blanke skjermglass og blinkende lys. Dette er en mer diskré og tidløs tv som kan gli lett inn i de fleste omgivelser.

  Tandberg-apparatets innebygde tv-mottaker er av MPEG2-typen, og kan derfor ikke ta inn sendinger fra det digitale bakkenettet (RiksTV) direkte. Til dette trenger du en separat mottakerboks som støtter den nyere MPEG4-standarden. Flere leverandører, deriblant Sony, Philips og Samsung, tilbyr nå apparater med innebygd MPEG4-mottaker, men dette er foreløpig mest aktuelt for de som skal ta inn digital-tv med vanlig antenne, og ikke gjennom parabol eller kabel-tv.

  Brukervennlighet
  Brukervennligheten er godt ivaretatt på Tandberg-apparatet. Fjernkontrollen ligger godt i hånden og er lettere å håndtere enn majoriteten av fjernkontroller på markedet. Den har ikke flere knapper enn nødvendig, og er lett å bli fortrolig med.

  Selve menysystemet er også logisk oppbygd. Man har rask tilgang til de viktigste funksjonene, og det finnes en egen hurtigmeny for valg av inngang – et stort pluss for dem med mange videokilder. En norsk tv har selvfølgelig norsk språk i menyene, men Tandberg har også inkludert samisk (!) for å være på den sikre siden. Nynorsk glimrer derimot med sitt fravær ...

  Vi har i det hele tatt lite å utsette på menyene, med et par små unntak. Selve skjermmenyen kunne med fordel ha vært litt større, slik at den ble lettere å lese på avstand. Enkelte av de mer avanserte brukerne vil nok også kunne savne tilgang til flere bildeinnstillinger. Men noe av konseptet med Tandberg-skjermene er at du skal slippe nettopp dette.

  Naturlige bilder?
  Når du skal ut å handle tv i dag, er det viktig å huske på at butikkveggen og stua hjemme er to vidt forskjellige miljøer. Butikkene bruker de virkemidlene de har for å selge, og det inkluderer blant annet svært kraftig belysning. I et flombelyst butikklokale vil øynene våre nesten automatisk foretrekke den lyseste skjermen med de sterkeste fargene, men det trenger slett ikke å være riktig valg.

  Flere tv-produsenter stiller derfor inn skjermene sine med sterkest mulig farger, i håp om å overgå og imponere mer enn konkurrenten som henger ved siden av. Skuffelsen kan være stor når man tar den samme skjermen med hjem, og nyhetsoppleserne på Dagsrevyen ser ut som de har ligget en uke i solarium ...

  På vegne av forbrukerne har vi lenge etterlyst at produsentene leverer mer naturlige bildeinnstillinger fra fabrikken, og det ser ut til å ha tatt en positiv vending. Flere produsenter lar deg nå velge mellom «Hjemme»- og «Butikk»-modus første gang du slår på apparatet.

  Tandberg har imidlertid gått enda lengre på sine apparater, og leverer ikke noen «butikkmodus» i det hele tatt. De leverer kun den innstillingen de selv mener er optimal til hjemmebruk. Ganske modig gjort, for som nevnt er det ikke alltid det mest naturlige bildet som tar seg best ut i butikken. Men resultatet er desto bedre og mer naturlig når man kommer hjem.

  Bildekvalitet
  Et av Tandbergs mål har vært at man skal slippe å bruke unødvendig tid på innstillinger, og heller slappe av og nyte selve tv-en. Mye ressurser er lagt ned i å få fabrikkinnstillingene mest mulig optimale for hjemmebruk, og at bildet skal se bra ut uansett hvilken kilde du kobler til. Dette har de langt på vei lykkes med.

  Bildekvaliteten rett opp av esken er helt klart noe av det bedre vi har sett fra en LCD-tv. Tandberg har valgt å ikke pøse på med overdrevent sterke farger, og serverer i stedet en naturlig fargegjengivelse med massevis av detaljer. Og der mange produsenter forsøker å imponere med blendende lysstyrke og kontrast, har Tandberg konsentrert seg om å få frem nyansene.

  Det kanskje mest imponerende ved bildet er likevel fraværet av støy. Det er knapt mulig å spore korn eller forvrengning i bildet, og det tys heller ikke til noen triks for øke den opplevde skarpheten gjennom å fremheve konturer. Ergoclass 32 er en 50 Hz-skjerm og har heller ingen spesiell bevegelseskompensering, men er likevel svært god til å bevare skarpheten under bevegelser. Du kan fint se på sport eller heftige actionfilmer uten at bildet mister fokus.

  Bildet er som nevnt veldig bra i utgangspunktet, og krever ikke store inngrep på innstillingssiden. Tandberg har (i likhet med bl.a. Panasonic) valgt å holde de mest avanserte innstillingene borte fra folk flest. Mange vil nok se på dette som en befrielse, mens de mer avanserte brukerne vil kunne savne muligheten til å justere baklys, primærfarger og gammainnstillinger. Da må man i så fall «hacke» seg inn i servicemenyen, og det er ikke noe vi anbefaler.

  Flere valgmuligheter
  Tandberg har til gjengjeld utstyrt Ergoclass-skjermen med ulike bildemodus man kan veksle mellom avhengig av hva skjermen skal brukes til. Standardmodusen er noe av det bedre vi har sett når man tar høyde for at mye forskjellig utstyr skal brukes med denne innstillingen.

  Velger du «Dempet» får du et litt mørkere bilde som er tilpasset film, og det finnes i tillegg en egen spillmodus tilpasset PlayStation 3 og Xbox 360. Da skrus det meste av bildebehandlingen av, slik at skjermen kan reagere hurtigst mulig på signalet den får inn. Dette er spesielt viktig når man spiller online-spill mot andre, hvor det kan stå om millisekunder mellom tap og seier.

  Lydkvalitet
  En slank og kompakt flatskjerm er ikke noe ideelt utgangspunkt for god lyd.
  Det er liten plass til høyttalere, og et tynt og lett vibrerende plastkabinett gjør ikke saken noe bedre. Tandberg har løst dette ved å montere høyttalerne i et eget kabinett inne i tv-skroget. Dette gir mindre overføring av vibrasjoner sammenlignet med å skru høyttalerne rett i tv-kabinettet, slik vanlig praksis er på tv-er i denne prisklassen.

  Resultatet har blitt meget bra. Tandberg-skjermen har en overraskende kraftfull og ren lyd, med klar og tydelig stemmegjengivelse. Du kan fint skru opp volumet på musikkanaler som MTV og The Voice uten at lyden blir forvrengt av resonansene man vanligvis forbinder med tv-lyd. Selv de beste tv-høyttalerne kan naturligvis ikke erstatte et separat lydanlegg, men det er ingen tvil om at Tandberg har gjort en usedvanlig god jobb med lyden.

  Konklusjon
  Vi er for det meste strålende fornøyd med den første Tandberg-flatskjermen. Ergoclass 32 ligger over gjennomsnittet både når det gjelder bilde og lyd. I tillegg har den et bra utstyrsnivå og meget god brukervennlighet. Det finnes konkurrerende tv-er der ute med flere innganger, innstillinger og mulighet for innebygd RiksTV-mottaker. Tandberg har imidlertid truffet blink når det gjelder generell kvalitet og brukervennlighet, og er blant de få skjermene vi har testet som gir utmerket bilde rett fra esken. Tandberg Ergoclass 32 har i bunn og grunn alt som skal til for bli en fremtidig klassiker!

  Test av Tandberg Ergoclass 32 - Tester - Lyd og Bilde

 3. #43
  Newcomer
  Medlem siden
  Jun 2004
  Poster
  23
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Synes det var vel mye "Tandberg har ditt og Tandberg har datt" i artikkelen. Selskapet bak produktet heter Arvani. Det selskapet som i en periode kalte seg "Tandberg display as" skiftet navn til "Arvani display as" 29 september.
  Brønnøysundregistrene - Kunngjøringer

 4. #44
  Intermediate
  Medlem siden
  Oct 2005
  Poster
  2,501
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Jeg var ikke imponert over Tandberg-skjermene. Men det er mulig at de klarer å leve videre på navnet.

 5. #45
  Intermediate
  Medlem siden
  Jun 2007
  Poster
  612
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Er det noen som vet hva som skjer, og har skjedd med Tandberg tv produksjonen?

Side 3 av 3 FørsteFørste 1 2 3

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •