Sitat Opprinnelig postet av Zorbitz
Jeg har også vurdert R8-serien som aktuell kandidat for mitt nært forestående TV-innkjøp. Etter å ha oppdaget at enkelte nettsteder selger R81 og R82 langt billigere enn R8[6-9], ble jeg nyskjerrig på hvordan disse modellene evt. skiller seg ut. Jeg ringte til Samsung Nordic og fikk høre at R81 og R82 er modeller som ikke er ment for norden og at de som selger nevnte modeller etter all sansynlighet har importert disse selv. På spørsmål om menyspråk kunne ikke personen gi meg noe svar. Jeg ble dog opplyst om at Samsung Nordic ikke vil kunne utføre service på parallell-importerte modeller, annet enn om selger legger ved et skriv som beskriver en avtale med Samsung Nordic (jeg er usikker og tvillende til om f.eks. Komplett har en slik avtale med Samsung).

Jeg har også forsøkt å ringe til Komplett for å få beskrevet forskjellen på modellen de selger (LE40R82B) og de andre R-modellene, samt spørre om menyspråk. Personen jeg snakket med kunne ikke hjelpe meg med noe som helst, og på spørsmål om det fantes norsk menyspråk ble jeg henvist til salg@komplett.no. Jeg sendte en epost dit i midten av forrige uke, men har enda ikke fått noen respons.

R8[6-9] er altså modeller som er beregnet på det nordiske markedet og selvfølgelig supportert av Samsung Nordic. Forskjellene på disse er rent kosmetiske, små designforskjeller. R81 og R82 fant jeg at leveres uten intern digital dekoder, men dette betyr ikke noe for meg da de nordiske modellene uansett ikke støtter mpeg4.

Jeg er fortsatt i tvil om hvor jeg bør kjøpe LE40R8x, og nå har Sony D3000 fått meg til å bli enda mere usikker.


-Zorb
Det er IKKE Norsk meny på R81. Har selv Le-40R81B.