Flat-tv innkjøp har gått til *elvete!

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Side 1 av 8 1 2 3 4 5 ... SisteSiste
Viser resultater 1 til 20 av 144
 1. #1
  Intermediate
  Medlem siden
  Sep 2005
  Poster
  909
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Flat-tv innkjøp har gått til *elvete!

  Må bare få ut litt aggresjon og irritasjons-moment å tenkte dette var plassen! Bestemte meg i forrige uke at, no skal ej slå på stortromma å bruke ca 25.000 på en flat-tv (noe som er 2 mnd lønner i ditte friåret her etter utgifter), det vil da sei at det er veldi veldi mye penger for min del som allerede har lagt alle kronene mine i en dedikert hjemmekino..
  Så til problemstillingene som ej har vert oppi og det er altfor mange :-?

  1.Skal ej kjøpe 40", 42", 46" eller 50"..prisen blir selvsagt mye høyere til større skjerm man skal ha men vil ivertfall ikkje sitte igjen med mindre enn 40" skjerm.

  2.Skal ej kjøpe en LCD eller en Plasma tv..

  3.Skal ej kjøpe Full HD og da bruker ej ca 25.000 på en 40"

  4.Panasonic, Philips, Pioneer, Sony, Samsung eller hva??
  (Det er jo aaaaaaaltfor mange gode merker å velge mellom)

  Det ej kommer frem til er at ej har mest lyst på Full HD pga da er ej helt klar for framtida (bare tanken på at ej ikkje kan kjøre på 1920x1080p gjør meg kvalm når jeg har brukt så mye penger på en tv), PIP, Vga inngang på tv`en med 1:1 pixel, 2 HDMI og selvsagt så god og fin tv som mulig!

  Har rett å slett funnet ut at dette er en umulig sak og har dermed (om ingen hadde reddet meg fra ******* med drømme tv`en) lagt hele flat-tv`en på is, det skal tross alt ver gøy å kjøpe seg ny tv..IKKJE irriterende :cry:

 2. #2
  Newcomer
  Medlem siden
  Aug 2006
  Poster
  104
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Heisann. Jeg skjønner deg godt! Er i samme båt selv, klarer bare ikke å bestemme meg, det verste er ventingen og tester av nye kommende modeller. Skal jeg ha LG 47LB2RF, skal jeg ha Atec AV470, skal jeg ha samsung F71......osv. Nå har jeg egentlig bestemt meg for en god 42 tommer, tenkte på LG 42LB2R. Tenker også på å kjøpe LG 42LC2R eller 42Lb1R. istedefor da disse er ute til salg. Men vi kan jo vente til vi dør, så er vi ferdige med det , ikke noe mer flatskjerm problem!

 3. #3
  Newcomer SamBell sin avatar
  Medlem siden
  Nov 2006
  Poster
  75
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sliter med det samme.
  Har kikket litt på Panasonic TH-42PV60, men er ikke imponert over hva den presterer når det kommer en fotballbane i ruten.
  Har lest gode kritikker av Samsung PS-42Q7H når det gjelder dette,
  men har aldri sett den i levede live.

  Etterhvert har jeg begynt å få lyst på en "skikkelig" HD-tv og ikke en der jeg er avhengig av omforming av signal uansett hva jeg skal se, men det koster som dere vet og nevner.....

  Vurderer en midlertidig flatskjerm med "gammeldags" oppløsning, men det finnes knapt, ser det ut til.
  Denne ville i tilfelle blitt flyttet til hytten eller loftsstuen etter en stund.
  TVen på hytten er forøvrig så gammele at den ikke tar imot DVD-signal.
  At den må slåes av og på med en lampettledning plassert på kabelen gjør det ikke bedre.

  På toppen av alt ser loftsstueutbyggingen ut til å sprenge alle budsjetter.

  Mulig jeg satser på radio et års tid :?

  Sam

 4. #4
  Newcomer
  Medlem siden
  Mar 2005
  Poster
  47
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  hva med sony W2500 serie?

 5. #5
  Newcomer Kimskey sin avatar
  Medlem siden
  Apr 2006
  Poster
  150
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Ville nok valgt Pio 427 ja.

  Her om dagen så jeg film på canal+, men flere ganger under filmen tenkte jeg bare på hvor rått bilde tv'en leverte.
  Det er rett og slett en fryd å se film på Pio og da plasma.

  427 er da forhåpentligvis bedre enn 436, så løp og kjøp.
  --

  Sony sine LCD-tver er også helt råe, men fremdeles ikke like bra som PDP på film, da ville jeg heller ventet til neste generasjon som kommer til å ta kaka (ser jeg for meg..).

  Har jo også Sony sin bakproj.-tv KDS-55A2000 som også koster rundt 25k.
  Her får man jo 55" som leverer enormt bra bilde og til en billig penge, men dette vet du vel fra før av.

 6. #6
  Newcomer
  Medlem siden
  Sep 2006
  Poster
  202
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Hei,

  Er i samme båt som dere andre her. Skal hive ut en CRT med 100Hz. Den gir et veldig bra og stødig TVbilde sammen med en UPC dekoder.

  Jeg har lest utallige tester og innlegg om diverse LCD'er og PlasmaTv'er. Hadde i utgangspunktet bestemt meg for å kjøpe en LCD til rundt 25000. Jeg er VELDIG opptatt av å få et så bra bilde som overhodet mulig på vanlig TV signal. Etter å ha vært ute å kikket på en del skjermer og pratet med selgere så sier alle som en at når man får et dårlig signal inn så blir det dårlig på skjermen. Ofte faktisk dårligere enn på en CRT. Det skremmer meg å bruke 25000 på noe som er dårligere enn det jeg har i dag. Jeg har kikket på en del skjermer og blir vanvittig skuffet over TVbildene på de fleste skjermer jeg har sett. Alle butikkene sier de bruker signalsplittere og at det derfor blir dårlig bilde. Har faktisk aldri sett så mye dårlige TV bilder som i den siste uka. Utrolig hvor mye "ekstra" støy og artifacts enkelt skjermene gir på et standard tvsignal. De overtaler ihvertfall ikke MEG til å kjøpe ny TV når det kjører en 40" som viser YouTube-kvalitet på et vanlig TV3 tvsignal.

  Jeg endte til slutt opp på Elkjøp på Storo i Oslo. Der var alle Tv'ene koblet opp mot en PC som sendte en egen elkjøp TV-kanal. Det som var skikkelig bra med denne "testen" var at en del av materialet på denne elkjøp TV-kanalen var i HD og en del var i vanlig "dårlig" TV kvalitet. På det HD er selvfølgelig alle TV'er bra. Det som derimot var veldig overraskende og meget lett å se var at på et vanlig TVsignal så ga Plasma Tv'ene et MYE bedre TVsignal enn LCD. Det var noen musikkvideogreier som ble kjørt med mye halvnakene kropper. Det var MYE mer detaljer i hudpartiene på plasmaene enn på LCD'ene. Det som også var helt tydelig var at de minste plasma tv'ene så best ut da støy i bildet ikke ble synlig overhodet. På 40 tommerene og opp kunne man se noe støy. Det var en 37" panasonic plasma PV60 jeg synes var knallbra. Den TV'en koster også bare rundt 15.000,-

  Jeg tror jeg kommer til å "låne" en slik TV fra Elkjøp i 29 dager (30 dagers returrett uten spm!) og teste den ut i heimen.

  Når jeg leser en del tester nå i ettertid av diverse flat-TV'er så det omtrent ingen som tester vanlige TVsignaler som tross alt 90% av befolkningen i dette land bruker tiden foran TV'en på. Det står veldig mye om HD signaler DVD og spillekonsoller, men de er vel i mindretall de som bruker MER tid på andre singalkilder enn antennekontakten i veggen. Jeg blir sikkert flamet nå, for her på forumet er det vel motsatt. :-D

  Vi må leve med det TVsignalet vi har nå i lang tid framover. Selv når vi går over til digitalt bakkenett så vil TVselskapene komprimere singalene maks for å få skviset flest kanaler inn. Båndbredde på satelitter koster tross alt penger. Når det gjelder TVsendinger så må jeg si at jeg tror ikke tiden er inne for å invester en masse penger i en TV som kan alt. Vi får nok ikke se noen HD-tvkanaler på denne siden av 2010. Når HD kommer i full scala og man blir "nødt" til å oppgradere så er situasjonen en helt annen. Men innen den tid er det kommet både billigere og bedre TV'er enn vi har i dag.

  Til opplysning så har jeg spilt både spill og sett DVD på min gamle CRT uten å ha dødd av den grunn. Det virker som om alle som skal ha nye TV på død og liv MÅ ha 1080p.

  Min oppfordring til alle derfor å komme seg vekk fra tastaturet og ut i butikkene og SE med egne øyne på de skjermene dere skal kjøpe. Framfor å henvise til den ene eller andre testen i ente om mente. Tester er greie som en pekepin på hva man bør ta en kikk på men de tross alt også subjektive vurderinger gjort av mennesker som kanskje har vektlagt andre ting enn det du faktisk har behov for på en TV.

  Tenk deg derfor nøye om når du ser etter ny TV på TV. HVA er det du bruker mest tid i løpet av et år på når du kikker på TV? Ser du mest TV i forhold til film, spill og mediasenter så MÅ du ha en TV som takler å gi et bra tvsignal selv om det er noe støy på sendigen.

  Spent på å høre hva dere sier til dette

 7. #7
  Intermediate
  Medlem siden
  Sep 2005
  Poster
  909
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Har bestemt meg for å kjøpe 42" Panasonic Pv-60 nesten 100% sikkert nå, KANSKJE LG men siden alle tester kårer Pv-60 til vinner så blir det sikkert den..Du finner garantert 42" til 15.000 og under =)

 8. #8
  Intermediate a|ex sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2004
  Poster
  4,230
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Skal si du skifter meninger kjapt, jensen...er ikke mange timene siden det var 50" pioneer som gjaldt

 9. #9
  Newcomer
  Medlem siden
  Oct 2006
  Poster
  88
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Det finnes bare en riktig tv...Sony W2000...gå for den og du blir garantert fornøyd. Kåret til årets produkt i klassen 40"-50" av what hifi...kontrastnivå og sortnivå som overgår en plasma...farger av en helt annen verden, nydelig diskret design, masse tilkoblingsmuligheter men viktigst 2 stk hdmi...ja også det aller beste da...den kjører 1920x1080p....og har 1:1 pixelmapping via hdmi..

  Det finnes intet annet som kan konkurrere i øyeblikket, det eneste som kan muligens være bedre er X2000 til Sony...men akkurat på det området er det en del usikkerhet...

  Kjøpte min egen her om dagen...har hittil bare fått testet den med xbox som dvdspiller...men selv med den så greier den å få frem ypperlige bilder, så Matrix Revolutions...som nok kan regnes som en temmelig mørk film...den var syykt bra på svartnivå..nå mangler bare fininstillingene og kjøre over komponent fra dvdspillern min

 10. #10
  Intermediate
  Medlem siden
  Dec 2003
  Poster
  676
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Lightning
  Det finnes bare en riktig tv...Sony W2000...gå for den og du blir garantert fornøyd. Kåret til årets produkt i klassen 40"-50" av what hifi...kontrastnivå og sortnivå som overgår en plasma...farger av en helt annen verden, nydelig diskret design, masse tilkoblingsmuligheter men viktigst 2 stk hdmi...ja også det aller beste da...den kjører 1920x1080p....og har 1:1 pixelmapping via hdmi..

  Det finnes intet annet som kan konkurrere i øyeblikket, det eneste som kan muligens være bedre er X2000 til Sony...men akkurat på det området er det en del usikkerhet...

  Kjøpte min egen her om dagen...har hittil bare fått testet den med xbox som dvdspiller...men selv med den så greier den å få frem ypperlige bilder, så Matrix Revolutions...som nok kan regnes som en temmelig mørk film...den var syykt bra på svartnivå..nå mangler bare fininstillingene og kjøre over komponent fra dvdspillern min
  Er en ting dog, den er dårligere på PAL kilder enn V2000. Har begge i butikk og var skuffende å se faktisk. Genial på HD, skuffende på PAL. Den testen i What HIFI er det flere som har quota og har lest den selv og som har kommet til butikken for å se på den og blitt veldig forvirret etterpå. Tror nok journalisten tok av litt vel mye og for bombastisk i sine utsagn. Men god tv, ja absolutt, men til film foretrekker jeg plasma og jeg prioriterer kvaliteten der langt over enhver fotballkamp eller Skavland på nrk

 11. #11
  Newcomer Helgenen sin avatar
  Medlem siden
  Oct 2006
  Poster
  188
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Bare et tips vedrørende pris Panasonic 42PV60

  siba - Hos oss får du råd

 12. #12
  Newcomer
  Medlem siden
  Oct 2006
  Poster
  88
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av n0stra
  Er en ting dog, den er dårligere på PAL kilder enn V2000. Har begge i butikk og var skuffende å se faktisk. Genial på HD, skuffende på PAL. Den testen i What HIFI er det flere som har quota og har lest den selv og som har kommet til butikken for å se på den og blitt veldig forvirret etterpå. Tror nok journalisten tok av litt vel mye og for bombastisk i sine utsagn. Men god tv, ja absolutt, men til film foretrekker jeg plasma og jeg prioriterer kvaliteten der langt over enhver fotballkamp eller Skavland på nrk
  Når du sier PAL kilder så mener du både tv og dvdsignal?

  Tvsignal har jeg ennå ikke fått prøvd ut men der vil jeg anta at du har rett...
  DVD så vil jeg være mer usikker...men men må jo se med mine egne øyne..

  Problemet er uansett at tven har så sykt høy oppløsning at de aller fleste bildepunktene man faktisk ser er kunstige...dermed vil en tv med lavere oppløsning gjøre det bedre...

  Er vel mye det som gjør at plasma tver ser så bra ut som de gjør på vanlige tvsendinger

 13. #13
  Active scanspeak sin avatar
  Medlem siden
  Mar 2006
  Poster
  368
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  det å vente:???: hmmm hvor lenge da ???
  jeg har ventet i ti år på å kjøpe meg ny pc men jaggu kommer det ikke en bedre modell så fort jeg har bestemt meg for en.....hopp i det med begge beina og oppgrader om noen år.....lykke til:-D :-D

 14. #14
  Intermediate a|ex sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2004
  Poster
  4,230
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Lightning
  Det finnes bare en riktig tv...Sony W2000...gå for den og du blir garantert fornøyd. Kåret til årets produkt i klassen 40"-50" av what hifi...kontrastnivå og sortnivå som overgår en plasma...farger av en helt annen verden, nydelig diskret design, masse tilkoblingsmuligheter men viktigst 2 stk hdmi...ja også det aller beste da...den kjører 1920x1080p....og har 1:1 pixelmapping via hdmi..

  Det finnes intet annet som kan konkurrere i øyeblikket, det eneste som kan muligens være bedre er X2000 til Sony...men akkurat på det området er det en del usikkerhet...
  Her var det ekstremt mye meningsløs synsing :lol:

 15. #15
  Intermediate
  Medlem siden
  Oct 2005
  Poster
  2,501
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Det finnes bare en riktig tv...Sony W2000...gå for den og du blir garantert fornøyd. Kåret til årets produkt i klassen 40"-50" av what hifi...kontrastnivå og sortnivå som overgår en plasma...farger av en helt annen verden, nydelig diskret design, masse tilkoblingsmuligheter men viktigst 2 stk hdmi...ja også det aller beste da...den kjører 1920x1080p....og har 1:1 pixelmapping via hdmi..

  Det finnes intet annet som kan konkurrere i øyeblikket, det eneste som kan muligens være bedre er X2000 til Sony...men akkurat på det området er det en del usikkerhet...
  Gud bedre, dette var da veldig nyansert ..........

 16. #16
  Newcomer
  Medlem siden
  Oct 2006
  Poster
  88
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Hehe så dere har aldri opplevd øyeblikkelig frelse etter å ha fått et nyinnkjøpt produkt i hus?

  Men ja...jeg har vel lov til å synse når jeg faktisk lever av å være selger og til dagelig tilbringer flere timer foran det meste av flat tver...alt fra panasonic plasmaer, til toppmodellene fra samsung...

  men faktisk det jeg uttalte meg om var for det meste dratt rett ut av what hifi testen av 40w2000....burde kanskje skrevet det, men vil regne med at dere ikke mener de driver med "meningsløs synsing"...

  så les testen jeg referer til før dere begynner å komme med slik "synsing" hehe

 17. #17
  Intermediate Revox sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2004
  Poster
  4,206
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Vil ihvertfall annbefale å avvente til LG sin LB2r(f) ankommer markedet. Den bringer et par artige ting på banen som bla 120Hz oppdatering. 1:1 pixelmapping på 1920x1080p. Sony er vel muligens den eneste andre produsenten som tilbyr 1:1 pixel mapping på samme oppløsning ser man bort ifra Amoi 37" men den har ikke noe å stille opp mot disse uansett.

  PV60 er som nevnt en bra tv for akkurat det, TV. Dog jeg synes den er en tanke uskarp og mister detaljer i mørke partier. Mulig det kommer av panasonics evige jakt på sortnivå at de ofrer noe på veien.

  Spørsmålet blir vel hva tv'en skal brukes til. En 32,37,42 tv som skal brukes til TV og FILM behøver ikke 1080p oppløsning fordi den blir for liten til at den økte oppløsningen vil bli spesiellt merkbar. Skal den brukes med PC kan oppløsningen være grei å ha iforhold til spill etc men til vanlig browsing blir oppløsningen altfor høy med annet du sitter 1 meter unna. PS3/x360 kan tjene på 1080p. Så til film og tv er saken ganske klar, plasma er tingen. PC og spill så er LCD tingen. LCD kan også være en fordel om du bor i glasshus da den ikke gir mye gjenskin og har høyere lysstyrke.

 18. #18
  Intermediate a|ex sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2004
  Poster
  4,230
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Lightning
  Hehe så dere har aldri opplevd øyeblikkelig frelse etter å ha fått et nyinnkjøpt produkt i hus?

  Men ja...jeg har vel lov til å synse når jeg faktisk lever av å være selger og til dagelig tilbringer flere timer foran det meste av flat tver...alt fra panasonic plasmaer, til toppmodellene fra samsung...

  men faktisk det jeg uttalte meg om var for det meste dratt rett ut av what hifi testen av 40w2000....burde kanskje skrevet det, men vil regne med at dere ikke mener de driver med "meningsløs synsing"...

  så les testen jeg referer til før dere begynner å komme med slik "synsing" hehe
  Fagblader er jo bare en orgie av "profesjonell" synsing! Mange har tydeligvis ikke greie på det de skriver om i det hele tatt, og har bare laget en ny versjon av produktbeskrivelse eller bruksanvisning..

  Jeg kjøper ikke lenger etter testresultater, det er helt sikkert. Karakterene på et produkt er ofte ganske proporsjonelle med annonsesinntektene fra samme produsent...

  Og at sonyen er "det eneste riktige valget" blir jo selvsagt bare tull. Sludder og pølsevev er det også at den har "kontrast- og sortnivå som overgår plasma." Det eksisterer ikke en eneste LCD-skjerm som kan hamle opp med en plasma på disse punktene per i dag.

  Hva som skjer i fremtiden derimot, skal jo bli spennende å følge med på

 19. #19
  Intermediate
  Medlem siden
  Nov 2004
  Poster
  1,566
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  PV60's eneste to svakheter er false countouring, og at det sorte noen ganger kan gro igjen.

  Ingen av problemene er så store at de burde være deal breakers, og apparatet har så mange sterke sider at du vil hurtig glemme alt om problemene.

  Det er også idiotsikkert hva innbrenning angår, og jeg, jeg er en idiot! Det har en gang blitt stående på med sort skjerm, med hvit skrift i 8 timer, resultatet var litt retention som var vekk i løpet av 4 minutter.

 20. #20
  Newcomer
  Medlem siden
  Oct 2006
  Poster
  88
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Vel...vi får kanskje bli enig om å være uenig da

  Nei seff er det ikke det eneste riktige valget...har du aldri hørt om å sette ting på spissen?

  Og når det gjelder sortnivået så vil jeg mene at den er bedre enn mange plasmaer...men seff jeg ser jo hva du har så du er vel kanskje programforpliktet til å si at det blir bare pølsevev at lcd har bedre sortnivå enn plasma...

  men det er vel uansett ikke en diskusjon verdt med tanke på at plasma er vel en utdøende rase med tanke på altfor høye produksjonskostnader pga høy feilprodusent, lav oppløsning, innbrenningsproblematikk, vekt, størrelse osv osv...samt at konkurrentene har enten tatt igjen eller overgått teknologien på samtlige områder...

  jeg vet du kommer til å være fullstendig uenig...men som sagt...enig om å være uenig :P

  PS! Når det gjelder what hifi og deres produktanmeldelser så har jeg faktisk hatt en rekke av de produktene som har vært omtalt...og deres omtale har stemt på en prikk....så jeg har også fått etterprøvd deres påstander i mer enn et tilfelle

Side 1 av 8 1 2 3 4 5 ... SisteSiste

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •