Hjelp! center høytaleren min magnitiserer tven

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 11 av 11
  1. #1
    Newcomer
    Medlem siden
    Jun 2003
    Poster
    167
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Hjelp! center høytaleren min magnitiserer tven

    Så på DisneyLang filmen idag, da jeg merket at skjermen begynte å skimre på høyre side
    Tok så vekk sentern og skimringa ble borte.

    Har dere noen råd om hvordan jeg kan bli kvitt denne skimringen, på måte hvor jeg fortsatt får god senter lyd?

    Takker på forhånd

  2. #2
    Newcomer vg sin avatar
    Medlem siden
    Oct 2003
    Poster
    104
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hei.
    Senterhøyttalerne skal være så godt magnetisk skjermet, at de skal kunne stå oppå TV'n. Slår du bestandig av TV'n med AV/PÅ knappen, eller bruker du stand-by funksjonen på fjernkontrollen? Avmagnetisering av billedrøret skjer kun ved bruk av AV/PÅ knappen (bortsett fra noen modeller somm ikke har AV/PÅ bryter)

  3. #3
    Newcomer
    Medlem siden
    Jun 2003
    Poster
    167
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Jepp slår aøøtid av tven med AV/PÅ knappen, skal jeg la den være på standbye hele tiden da eller?

    Takker mye for svar :-)

  4. #4
    Active Terminator sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2003
    Poster
    411
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Kva slags center har du? Kva slags tv har du?
    på nokon tv`er må du ta ut støpselet i ca 1min for å avmagnetisere.

    Men du vil sikkert få samme problemet igjen når du setter tilbake senteren. Kan være at du har ein spesielt følsom tv, eller ein dårleg skjerma center.
    Dei selger skjermekoppar til høytaler-element hos nettbutikken til eltek.

  5. #5
    Newcomer vg sin avatar
    Medlem siden
    Oct 2003
    Poster
    104
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av LaserDisken
    Jepp slår aøøtid av tven med AV/PÅ knappen, skal jeg la den være på standbye hele tiden da eller?

    Takker mye for svar :-)
    Hei.
    TV'n skal slås av med AV/PÅ knappen, når den ikke skal brukes på en stund, f.eks over natten. Dette for å få avmagn. billedrøret, og pga. brannfaren. For å unngå fargeflekker i bildet, bør den også snus i riktig seereposisjon før du slår den på. Men du unngår jo problemet med en proj.

  6. #6
    Newcomer
    Medlem siden
    Jun 2003
    Poster
    167
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Terminator
    Kva slags center har du? Kva slags tv har du?
    på nokon tv`er må du ta ut støpselet i ca 1min for å avmagnetisere.

    Men du vil sikkert få samme problemet igjen når du setter tilbake senteren. Kan være at du har ein spesielt følsom tv, eller ein dårleg skjerma center.
    Dei selger skjermekoppar til høytaler-element hos nettbutikken til eltek.
    Senteren er en YHX-C, endel av en hifi pakke jeg kjøpte hos absolut hi-fi på økern, mens tven er en Sony KV28LS65.
    Det som er rat er at det begynnte i går, helt plutslig. Med skimringer i kantene, ikke noe som helst når jeg ser på tv.
    Kan det være noen feil mellom DVD spilleren (en Panasonic A-150, som jeg kun ser sone 1 på) og tven ?

    Takker for alle svar

  7. #7
    Newcomer
    Medlem siden
    Jun 2003
    Poster
    167
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Lurer på å kjøpe en slik skjermkopp fraEltek til 100 lappen, hvordan virker disse?
    Lette å Innstalere?

    Takker for svar

  8. #8
    Active Terminator sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2003
    Poster
    411
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Du kan jo måle magneten på elementene i din senter og ringe og sjekke om dei har rette størrelsen.
    Trur det skal være berre å sette den på. Men er ikkje sikker. (har aldri prøvd)

  9. #9
    Newcomer
    Medlem siden
    Jun 2003
    Poster
    167
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Terminator
    Du kan jo måle magneten på elementene i din senter og ringe og sjekke om dei har rette størrelsen.
    Trur det skal være berre å sette den på. Men er ikkje sikker. (har aldri prøvd)
    eh... hvordan målet man det?

  10. #10
    Newcomer
    Medlem siden
    Jun 2003
    Poster
    167
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    En ting jeg ikke skjønner det bær av er at det kun blir litt flimring nede i høyre hjørne når jeg spiller film på min Panasonic sone 1 spiller :?
    Og løfter jeg da vekk senteren så forsvinner dette vekk. Skjønner ingen ting av det :?: Spilleren er jo da fra 1998 og er serienr er A-150.
    Det skjer ikke når jeg spiller på R2 spilleren. De ligger på A/V 1 og A/V 2, kan det være noe som ligger der.?

    Noe som skjedde var at jeg skrudde på A/V 1 før tven hadde slått seg på og det ble et STORT blått lys på hele skjermen, og så ble det svart/hvitt.
    Deretter skiftet jeg AV kanal, så kom den tilabke på der filmen var, og så var det farger igjen, men da den flimringen i høyre seide.

    Kan det ha vært noe feil her :?:

    Takker for svar

  11. #11
    Active Terminator sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2003
    Poster
    411
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Når eg sa måle magneten, tenkte eg på diameteren, for å skjekke om dei hadde ein skjermekopp som passa.

    Høres ut som det kan være noko feil med tven din eller sone 1 spilleren.
    Prøv å bytte om på av1 og av2 tilkoblingene fra spillerene til tv`en.

    At flimringen kun er på sone 1, kan vel kanskje ha noko med at det er ntsc 60hz mens pal er 50hz. kanskje tv`en sliter med 60hz.
    Hmmm vanskelige greier... men kanskje en skjermekopp vil gjere susen.

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •