Det spørs om denne TV-teknologien er noe å satse på.


(Foto: YouTube)
Ikke alle er like begeistret for 3D-film, og det at du må bruke egne briller hjelper ikke akkurat med saken. Flere TV-produsenter har derfor de siste årene jobbet med å utvikle TV-er som lar deg se 3D uten briller – såkalt Glasses-Free 3D, på engelsk.
Nå skriver imidlertid Flatpanels.dk at det brillefri 3D går en uklar fremtid i møte. Stadig færre produsenter satser på teknologien, men noen av dem stilte ut sine nye modeller på årets CES-messe. Ifølge den danske nettsiden var reaksjonene fra publikum at de ble svimle og fikk hodepine av å se på. Journalisten som var tilstede på messen deler også denne oppfatningen, nemlig at brillefri 3D ikke har noen fremtid.
– På flere av disse skjermene fikk jeg antydning til hodepine etter å ha kikket på dem i under ett minutt. Messens dårlige inneklima hjalp nok ikke, men likevel, skriver Flatpanels.dk-journalist Rasmus Larsen.
Isteden lot han seg imponere av de nye 8K-TV-ene, som har 16 ganger høyere oppløsning enn Full-HD. Bildekvaliteten på disse TV-en var etter sigende så bra at de nærmest lurte hjernen til å se dybde i bildet.– Brillefri 3D gir deg hodepine - Teknofil.no