Sony 2015 - Side 2

Sponsorer:
Takk Takk:  1
Like Like:  0
Side 2 av 2 FørsteFørste 1 2
Viser resultater 21 til 33 av 33

Tråd: Sony 2015

 1. #21
  Intermediate
  Medlem siden
  Jan 2005
  Poster
  2,918
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

 2. #22
  Newcomer
  Medlem siden
  Jul 2006
  Poster
  35
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av BigBadAde Vis post
  805c har 800hz motionflow, og 808c har 1000hz motionflow.
  Det har ingen praktisk betydning så kjøp den biligste hvis du vurderer kjøp.
  W755C er samme model bare uten 3D.
  Takker.De hadde 50w808c til 7999 på netonnet. Bestilt

 3. #23
  Newcomer
  Medlem siden
  Oct 2014
  Poster
  113
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Kremfjes Vis post
  Takker.De hadde 50w808c til 7999 på netonnet. Bestilt
  Fin pris det ja! Lykke til med ny tv ��

 4. #24
  Intermediate
  Medlem siden
  Jan 2005
  Poster
  2,918
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

 5. #25
  Intermediate
  Medlem siden
  Jan 2005
  Poster
  2,918
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

 6. #26
  Intermediate
  Medlem siden
  Jan 2005
  Poster
  2,918
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

 7. #27
  Intermediate
  Medlem siden
  Jan 2005
  Poster
  2,918
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Et monster av en TV

  Sonys nye toppmodell byr på suveren bildekvalitet.


  En av de store nyhetene på TV-fronten i år er et bredere fargespekter, hvilket gjør at du får flere farger enn før. Dog er det for det meste toppmodellene til de respektive produsentene som kan by på dette.

  Grunnen til at fargene har blitt bedre er blant annet noe som kalles kvanteprikker (quantum dots), noen ørsmå krystaller som legges foran hver enkelt lysdiode i baklyset, og som blant annet slipper igjennom mer av fargene rødt og grønt enn tradisjonell bakbelysning.


  Sony KD-65X9305C. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no Sony er blant produsentene som byr på bedre farger med sitt Triluminous-panel, og nå har vi fått inn årets toppmodell fra selskapet i form av KD-65X9305C. I tillegg til gode farger satser også Sony på bedre lyd ved å videreføre arven fra en gammel kjenning.
  En massiv TV i stuen din

  Før du pakker opp Sonys nye X9305-modell, bør du neppe prøve frakte denne esken alene. Den er nemlig gedigen i størrelse, og i tillegg veier herligheten nesten 60 kilogram.
  Hvorfor den har denne brutale vekten viser seg raskt når vi løfter TV-en opp av esken. Her har Sony nemlig ikke spart på bruken av glass og metall.
  Foten er enkel, og kan plasseres lenger inn på TV-en om du har et smalt bord å sette skjermen på. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no Overflaten av skjermen er dekket av glass, som brer seg helt ut mot sidene, og avskjæres av en mørk, børstet aluminiumskant som utgjør ytterrammen på skjermen. Baksiden er i plast, men her har selskapet kostet på seg å lage overflaten ru, og med det virker den mer eksklusiv enn hva den egentlig er.
  TV-en veier hele 48 kilogram, så her burde du være sikker på at veggfestet ditt er skikkelig forankret. Den forrige modellen hadde en flott sirkel som fot, mens denne modellen har fått to små vinkler. Disse kan du enten plassere et stykke innpå TV-en, eller helt ut på sidene. Helt ettersom du har en bred eller smal TV-benk som TV-en skal stå på. Vi valgte å sette de på bredest mulig, og resultatet er at TV faktisk står overraskende stabilt – og samtidig ikke gjør designen mindre interessant.
  Høyttalerne tar opp mye plass på sidene. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no En ting vi dog ikke er like begeistret over er bredden på TV-en. Grunnen til at denne TV-en er ekstra bred er at Sony satser på god lyd i sin toppmodell, og resultatet er at skjermen har et 13,5 centimeter bredt område på hver sin side av bildet som er dedikert til høyttalere. Og disse elementene har ingen beskyttelse annet enn glasset rundt. Med andre ord er dette en TV som ikke egner seg spesielt godt for deg med klåfingrede småbarn i hjemmet. Samtidig betyr den ekstra bredden at totalen begynner å nærme seg den samme som Samsungs 78-tommers utgave av JS9505.
  Rask i responsen

  Sony har valgt å ta Android-plattformen inn i varmen på årets modeller, og dette hever brukeropplevelsen sammenlignet med fjorårets «PlayStation»-meny. Likevel har systemet en vei å gå før det tukter de mest brukervennlige systemene på markedet.
  Android-plattformen viser gode muligheter, men er ikke alltid like stabil. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no Dog er det en ting vi merker oss, og det er at denne nye toppmodellen tilsynelatende har mer enn nok krutt under panseret. Hvor vi i tidligere tester av selskapets nye flatskjermer har merket at de har hatt tendens til å være litt trege, er X93 lynkjapp i bruk.
  Når det kommer til antall apper har du mer enn nok å velge mellom i appmarkedet, og ut av esken ligger en del forhåndsinstallert. Kjører du Netflix-appen er denne raskt lastet inn og klar til bruk, likevel er det en detalj som vi savner. Du kan nemlig ikke gå inn i menyene og gjøre endringer mens innholdet du ser på fortsetter å spille. I stedet må det du ser på settes i gang og lastes på nytt etter at du har gjort ferdig endringene.
  Samtidig er Android-plattformen i et tidlig stadium, noe som merkes på hyppige oppdateringer av programvaren, samt at skjermen innimellom henger seg opp litt og tar unødvendige tenkepauser. Med tiden vil nok dette bedres en god del, men på lik linje som de første versjonene av mobil-plattformen trenger nok også TV-utgaven en del finpuss før den er helt på høyde med andre alternativer på markedet.
  Du får med to fjernkontroller. Den øverste er vår favoritt blant de to i bruk. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no To fjernkontroller med i pakka

  En ting vi har savnet under testingen av både X8505 og W805C fra Sony var en pekekontroll i tillegg til standardkontrollen. I esken til X93 finner vi en gammel kjenning, i form av en smart-kontroll med pekeplate-funksjon.
  Denne gjør jobben enklere om du er ivrig på å bruke apper og andre interaktive løsninger. Likevel er den ikke fullt så intuitiv og hendig som pekekontrollene til for eksempel Samsung eller LG, ved at du ikke kan peke mot skjermen med en markør.
  Langt bedre kalibrert enn vi trodde

  Ut av esken har du en drøss av bildemoduser å velge i. Vi ser fort at en del av disse gir deg et kaldt og kjølig bilde. Vi fisker frem kalibreringsutstyret, og får bekreftet det vi tror vi ser.
  Ut av esken er det modusen standard som er aktiv, og denne modusen gir deg et bilde preget av for mye blåstikk. Det som dog er litt mer overraskende er at lysstyrke og kontrast ikke er så aller verst, så denne modusen kan være noe for deg om du liker et kaldt bilde.
  Likevel finnes det andre moduser som langt mer presise når det kommer til farger. Den beste er kino proff, som i motsetning til da vi testet W805C, nå er nesten perfekt kalibrert. Ser vi på hvitfargen er denne meget presis, men fortsatt må det litt finjustering til før alle fargene er presise. Ser vi på lys og kontrast er de nokså riktige, et hakk hvassere enn hva du får med standard-modusen.
  Få det lille ekstra

  Selv om kino proff er en modus du trygt kan bruke for å oppnå et godt resultat, er det fortsatt det lille ekstra å hente på å kalibrere skjermen ytterligere. Våre innstillinger ser du i bildekarusellen nedenfor. Vi tar utgangspunkt i innstillingene fra kino proff og gjør kun mindre endringer på kontrasten for å gjøre gamma-kurven helt presis. Altså går resultatet fra 2,25 med kino proff til 2,22, som er verdien vi ønsker.

  Bruk slideren for å se fargegjengivelse før og etter kalibrering.

  Deretter tar vi for oss gråskalaen, som i utgangspunktet ikke er langt unna riktig, men som med mindre endringer gir et enda bedre resultat. Etter justering ligger hvitbalansen på 6503 kelvin, noe som er svært nære vårt mål om 6500 kelvin.
  Meget bra sortnivå

  Etter justering er det ingen tvil om at Sony melder seg på kampen om å ha den beste LCD-TV-en med denne modellen. Starter vi med sortnivået er dette minst på høyde med Samsungs toppmodell JS9505, og det skal godt gjøres å overgå dette sortnivået med mindre du velger å kjøpe deg en OLED-TV i stedet. I tillegg til et sortnivået som er meget habilt, er også bakbelysningen noe av det mest presise vi har sett.
  Samtidig får du et fyrverkeri av farger på Sony, som igjen må sies å være på høyde med Samsungs toppmodell. Her får du altså farger som både er livlige og godt mettet uten at det blir for mye av det gode. Sony har også fått på plass en ti punkts justering av hvitbalansen, som igjen gir en meget god og presis gråskala gjennom hele registeret.
  Sony har i år utviklet en ny prosessor ved navn X1, og denne gir en meget habil prosessering av signalet som kommer inn. Noe av det vi lar oss imponere mest over er ferdighetene denne brikken viser når det kommer til oppskalering – noe vi også ble da vi testet lillebroren X8505. Her gjøres det en meget solid jobb med å tyne det beste ut av kildene, hvor blant annet vanlig strømming fra Netflix gir et meget bra resultat. Dog er det med de beste kildene at resultatet blir mest slående. Ved å koble til en Blu-ray-spiller blir resultatet rett og slett helt rått.
  Jeremy Clarkson ser skarp ut på X93 via strømmetjenesten Netflix. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no Likevel er det ikke alt som er helt rosenrødt. I og med at skjermen har en hel glassflate byr dette på en del gjenskinnsproblemer om du har en kraftig opplyst stue. Riktignok har skjermen god lysstyrke som kompenserer for en del av problemet, men likevel er det fortsatt et problem som bør nevnes.
  Grei spillskjerm for noen

  Ett av punktene som lillebror X8505 briljerte på under test var inputlag (forsinkelse til signalet vises på skjermen). Denne skjermen kunne skilte med kun 8,6 millisekunder input-lag med spillmodusen aktivert. Det samme imponerende resultatet klarer ikke X93, men den er heller ikke helt på jordet.
  Vi kobler til testutstyret, og med standard-modusen aktivert ligger input-lagen på rundt 40 millisekunder, hvilket ikke er bra nok til å være en god spillskjerm. Aktiverer du dog spill-modusen til skjermen så endrer dette seg nokså mye. Da sitter du igjen med en TV som har en reaksjonstid på rett under 20 millisekunder fra signalet sendes til pikslene på skjermen har gjort endringene.
  Dette er lavt nok til at den fint klarer seg som spill-skjerm på en del spill, men for de som liker å spille skytespill vil lillebroren X8505 gjøre en bedre jobb.
  Uslåelig lydkvalitet til flatskjerm å være

  Tre elementer på hver side av skjermen gir deg god lyd. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no Som vi nevnte på forrige side, så er denne TV-en et monster i bredden fordi Sony har valgt å satse på god lydkvalitet. På hver av sidene av skjermen finner du tre høyttaler-elementer og la oss bare slå fast en ting; vi har aldri testet en TV med bedre lydkvalitet enn denne skjermen fra den japanske giganten.
  Her får du bra med trykk til en TV å være, og skulle du ønske mer bass finnes det muligheter for å koble til en trådløs subwoofer. Samtidig er det en behagelig og balansert mellomtone og diskant som sammen med litt bass gir deg en langt bedre lydopplevelse enn med andre flatskjermer.
  Dog betyr denne bedre gode lyden at TV-en blant annet blir en del tykkere på sidene fordi det må gjøres plass til elementene, samt at den også blir noe dypere.
  Samtidig vil nok de fleste som kjøper en TV til denne prisen bruke et ekstern anlegg hjemme for å ta seg av lyden, og på den måten blir skjermen unødvendig stor, med mindre du vil ha god lyd når du ser nyhetene uten å måtte slå på anlegget.
  Konklusjon

  Sonys toppmodeller har de siste årene hatt for vane å være blant de beste LCD-TV-ene på markedet – KD-65X9305C skuffer heller ikke. Snarere tvert i mot. Her byr Sony på en bildekvalitet som ytterst få andre modeller klarer å hamle opp med, og det til en betydelig lavere pris enn hva du betaler for en toppmodell fra for eksempel Samsung eller LG.
  Selskapet fortsetter å bruke glass som et av hovedelementene i sin toppmodell når det kommer til design, hvor overflaten som møter deg er ren og gir et godt kvalitetsinntrykk. Dog blir TV-en meget bred siden Sony blant annet har fokusert på lydkvaliteten til skjermen, og med det satt av ekstra 13,5 centimeter på hver av sidene til høyttalere. For noen vil nok dette være meningsløst i og med at man har et ekstern anlegg som skal ta seg av jobben.
  Sony bruker Android som plattform på sine nye TV-er. Fortsatt har det relativt unge operativsystemet en del å gå på før det kan tukte de beste alternativene på markedet, hvor blant annet programmer og funksjoner en gang i blant henger seg opp. Dog kommer det hyppige oppdateringer, hvilket viser at Google neppe sover i timen. Et pluss i margen er at det følger med en pekekontroll som gjør jobben med å navigere seg rundt i menyene enklere.
  Det denne skjermen mangler i form av et litt småtrøblete brukergrensesnitt, tar den kraftig igjen når det kommer til bildekvalitet. Her leverer nemlig Sony et produkt som kan ta opp kampen med det aller meste på markedet.
  Spesielt imponerende er fargene, sortnivået og kontrasten i skjermen, som sammen gir deg et bilde fylt med kvalitet i alle ender, hvor fargene er gnistrende og levende, kontrasten slående og sortnivået blant det beste vi noen sinne har sett fra en LCD-TV. En annen stor styrke denne skjermen har er Sonys nyutviklede X1-prosessor, som virkelig briljerer når det kommer til forbedring og oppskalering av signalene du gir den. Her vekkes for eksempel innholdet du strømmer til liv.
  Sony har også gjort en iherdig innsats med å bedre lyden på denne modellen, og X93 er i en særklasse på dette punktet. Her får du en TV som gir fra seg godt med bass, mellomtone og diskant, men den gode lyden går dog på bekostning av størrelsen, hvor TV-en blir nesten like bred som en 78-tommers flatskjerm. For noen vil nok disse høyttalerne virke meningsløse, med tanke på at de heller vil bruke et eksternt anlegg.
  Sony KD-65X9305C er en TV vi trygt kan anbefale deg. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no TV-en har også et problem når det kommer til gjenskinn. Riktignok er lysstyrken såpass habil at den bøter en del på problemet, men har du en kraftig opplyst stue så vil overflaten av glass gi deg noe gjenskinn.
  Som spillskjerm er ikke X93 den aller beste vi har testet, men har likevel en input-lag i underkant av 20 millisekunder, hvilket gjør at den med hell kan brukes til en del type spill.
  Alt i alt er Sonys noe toppmodell en bauta av en TV hvor du får en lyd- og bildekvalitet som er helt på øverste hylle, og som kombinert med en mer hyggelig prislapp enn tilsvarende toppmodeller fra andre produsenter, uten tvil lar oss trekke frem «helt rått»-stemplet vårt.
  Alternativer

  Er du på jakt etter en TV i toppsjiktet, og samtidig vil ha en skjerm som er enda mer brukervennlig, er Samsungs toppmodell JS9505 et godt alternativ. Riktignok koster den deg i skrivende stund langt mer enn modellen fra Sony, men nå og da hender det den er på tilbud til en mer fornuftig pris.
  Sonys X93 har et meget bra sortnivå, og vil du ha en TV som overgår dette er LGs nye toppmodell med OLED-teknologi det beste du får kjøpt. Med LG 55EG960V får du et sortnivå som er så bra som det lar seg gjøre å få det, samt at fargene også er imponerende gode.


  Gå til side


  Testresultat

  "Dette er en koloss av en TV, med en bildekvalitet som er helt på øverste hylle"
  Pluss

  • Knallgodt sortnivå
  • Meget gode farger
  • Er knallgod til å oppskalere
  • Meget bra lydkvalitet til TV å være
  • Android-plattformen viser gode tendenser
  • Forholdsvis lav input-lag
  • Designen oser kvalitet med bruk av glass og metall
  • Pekekontroll
  • Presist kalibrert fra fabrikk


  Minus

  • Plages litt av gjenskinn
  • Fokus på god lyd gjør TV-en unødvendig bred for mange
  • Android-plattformen er forsatt litt umoden


  Detaljer

  • Prisklasse Høy
  • Bildekvalitet
  • Brukervennlighet
  • Design
  • Lydkvalitet
  • Tilkoblinger


  Totalkarakter

  10/10
  Fantastisk  Last ned karaktergrafikken

  Topplisten

  #2 av 19
  TV  Vis topplisten


  I samarbeid med:
  Sony Bravia KD-65X9305C

  Spesifikasjoner

  • Skjermstørrelse: 65 "
  • Skjermteknologi: LCD
  • HD-støtte: Ultra HD (4K)
  • Smart TV: Ja
  • Operativsystem: Google Android TV
  • Oppløsning: 3840 x 2160


  Se alle spesifikasjoner hos Prisguide.no


  Beste priser


  Få varsel når prisen faller »

  Les mer hos Prisguide  TEST: Stikktittel - Tek.no
  Sist endret av nordic45; 10-11-2015 kl 18:28

 8. #28
  Intermediate Trond B sin avatar
  Medlem siden
  Nov 2004
  Poster
  1,553
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Frister veldig KD-65X9305C!
  ​Hi-Fi: Accuphase E-460 | LINN Akurate DS/1 | PMC twenty.26/22/C | REL R-528
  Head-Fi: SONY TA-ZH1ES | SONY MDR-Z1R | AudioQuest DragonFly Red | Bowers & Wikins P7 Wireless | Bowers & Wikins P9 Signature
  AV: SONY KD-65A1 | DENON AVC-X8500H | SONY UBP-X800

 9. #29
  Newcomer
  Medlem siden
  Oct 2015
  Poster
  12
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Hørtes ut som en god kandidat med tanke på kvalitet og pris helt til jeg leste om gjenskinn. Er jo gjenskinn på alle tvèr jeg har sett men når det kommenteres i en test da er det nok et problem som kommer til å irritere på sikt.

 10. #30
  Intermediate
  Medlem siden
  Jan 2005
  Poster
  2,918
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

 11. #31
  Newcomer
  Medlem siden
  Oct 2015
  Poster
  12
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Ser jeg var litt kjapp med å komentere gjenskinn. Det jeg ikke tenkte på var at siden jeg har plasma, kuro, så merker jeg kanskje ikke så stor forskjell på gjenskinn? eller hva tror dere?

 12. #32
  Intermediate
  Medlem siden
  Jan 2005
  Poster
  2,918
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

 13. #33
  Newcomer
  Medlem siden
  Oct 2015
  Poster
  12
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Ingen som har et sammenlignisgrunnlag ang gjennskinn på x93 vs kuro?

Side 2 av 2 FørsteFørste 1 2

Lignende tråder

 1. 4K BD kommer i 2015.
  By Andreas21 in forum Generell video
  Svar: 85
  Siste melding: 11-12-2015, 06:36
 2. Panasonic 2015
  By nordic45 in forum TV-apparater
  Svar: 17
  Siste melding: 07-22-2015, 16:57
 3. LG 2015
  By nordic45 in forum TV-apparater
  Svar: 26
  Siste melding: 07-01-2015, 18:05
 4. Details about Sony's 2015 Android TVs leak
  By nordic45 in forum TV-apparater
  Svar: 1
  Siste melding: 12-07-2014, 20:51
 5. Sony TV 2014/2015
  By nordic45 in forum TV-apparater
  Svar: 4
  Siste melding: 09-15-2014, 11:41

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •