TEST: Panasonic 65AX900

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 9 av 9
 1. #1
  Intermediate
  Medlem siden
  Jan 2005
  Poster
  2,918
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  TEST: Panasonic 65AX900

  BILDEKVALITET: Glimrende detaljnivå, god skarphet og dybde, samt sortnivå. Her det meste på plass. (Foto: ØYVIND PAULSEN)  Dinside Ble du skuffet da Panasonic sluttet med plasma har vi gode nyheter. AX900 skal nemlig være den første LED-modellen som har bedre sortnivå enn plasmagiganten ZT60. Vi er i hvert fall dønn imponert.

  Del med vennene dine
  AX900 er årets desiderte toppmodell fra Panasonic, har naturligvis 4K-oppløsning på plass, og kommer i både 55- og 65-tommers størrelse. Som du ser av modellnavnet øverst var det 65-tommeren vi testet, og det er bare å innrømme det:

  Det er noen TV-er det er morsommere å teste enn andre.

  Design og førsteinntrykk

  SOLID: God materialkvalitet og fin finish øker helhetsinntrykket. (Foto: ØYVIND PAULSEN)

  TV-FOT: Det er ikke uten grunn at TV-foten har bærehåndtak, den er nemlig blytung. Bak til venstre ser du dekselet. (Foto: ØYVIND PAULSEN)


  På en toppmodell forventer vi høy materialkvalitet, og Panasonic skuffer ikke. Dette er rett og slett hel ved.

  Vi kan imidlertid legge til at dette ikke er en TV du monterer alene: Den leveres nemlig med et blylodd av en TV-fot, som er så tung at den vil få landets kiropraktorer til å gni seg i hendene …

  
Når TV-en først står på plass, sørger dog foten for at TV-en står fjellstøtt. Merk deg at TV-foten er vinklet slik at panelet tilter en smule bakover. Det gjør at TV-en vil passe best på et TV-bord som ikke er for høyt, med mindre du heller vil kjøpe et solid veggfeste og henge den på veggen.

  Smak og behag er alltid subjektivt, men vel på plass synes i hvert fall vi at TV-en ser strålende ut, og om du ikke liker det blå LED-lyset som lyser opp under Panasonic-logoen kan det skrus av i innstillingsmenyen.

  FJERNKONTROLLENE: Panasonics kontroller er i metallfinish og virker like solide som resten av TV-en. Sonys plastkontroller har altså litt å strekke seg etter. (Foto: ØYVIND PAULSEN)


  Vi liker også at Panasonic ikke har slurvet med de to fjernkontrollene som følger med: Begge er i børstet aluminium og gir et mer solid inntrykk enn de som følger med oss flere av konkurrentene.

  Proppet med finesser og funksjoner

  Panasonic har selvsagt pøst på med alt de kan av funksjoner og finesser, men det hadde vi dessverre ikke anledning til å se på i denne runden.

  Det er likevel verdt å vite at alle de fire HDMI-inngangene er av typen HDMI 2.0 og har HEVC-støtte, noe som betyr at Netflix i 4K er på plass. Du får også en Displayport for PC-bruk, og TV-en leveres med 2 passive 3D-briller.

  I denne saken har vi derfor fokusert på det viktigste: Bildekvaliteten.
  BILDEKVALITET: Glimrende detaljnivå, god skarphet og dybde, samt sortnivå. Her det meste på plass. (Foto: ØYVIND PAULSEN)  Direkte bakgrunnsbelysning: - Kant-LED brukes på 99% av dagens TV-er. Her er lysdiodene plassert i kanten på TV-kabinettet (derav navnet).

  - På en TV med direkte bakgrunnsbelysning er derimot LED-diodene plassert direkte bak på selve panelet.

  - På AX900 er LED-diodene fordelt på 128 felt, og lokal dimming er på plass for å øke kontrollen over lyset.  Hva skiller AX900 fra konkurrentene?

  Det aller viktigste er at dette er en av svært få TV-modeller som ikke har kant-LED-belysning. AX900 har altså direkte bakgrunnsbelysning.

  Dette gir to åpenbare fordeler: Du får langt bedre kontroll over sortnivået, og ikke minst blir TV-en langt mindre utsatt for lysgjennomtrenging.

  Det beste av alt: Som vi snart skal vise deg er heller ikke dette noe du trenger å være TV-ekspert for å legge merke til.

  Rett og slett imponerende!

  For det er ingen tvil om at Panasonic vil revansjere inntrykket de ga med fjorårsmodellen, den skuffende og rådyre 65WT600.

  Her gir nemlig kombinasjonen av direkte bakgrunnsbelysning og lokal dimming langt bedre kontroll over overgangen mellom lyse og mørke elementer i bildet.

  Det beste er likevel at bildemotoren nå oppleves som såpass rask at den unngår den såkalte «halo-effekten» som oppstår når dimmingen er for treg eller ikke er nøyaktig nok. I praksis betyr det at X900 klarer å beholde lyse detaljer også i mørke actionscener. Det er det ikke mange av konkurrentene som klarer.

  Merk deg at AX900 har et IPS-panel, og selv om de er kjent for å gi god innsynsvinkel, har de tradisjonelt hatt et litt svakere sortnivå enn VA-panelene. Men ingen regel uten unntak, for selv med et IPS-panel gir AX900 et helt glimrende sortnivå.

  Bare se på forskjellen mellom kant-LED-modellen Sony S90 og AX900 i bildespesialen:

  Se alle 4 bildene


  • Selv om sortnivået på kant-LED-modellene med VA-panel, somSony S90 og Samsungs gigantiske 78-tommer, ser bra ut i et fullt opplyst rom, er nemlig AX900 minst like god.
  • Skrur du av lyset i det samme rommet er sortnivået på AX900 langt bedre, mye på grunn av at den ikke sliter med lysgjennomtrenging.
  • Og ikke minst: Mens bildekvaliteten på S90 og UE78HU8500 faller sammen når du beveger deg utenfor «sweetspot», så gjør den gode innsynsvinkelen på AX900 at bildet omtrent er like bra enten du står foran TV-en, eller sitter langt ut på sidene i stua.

  Kombinasjonen av direkte bakgrunnsbelysning og IPS-panel fungerer altså langt bedre enn vi hadde forventet. Så imponerende er den faktisk, at det i vår bok skal bli vanskelig selv for den nye toppmodellen til Philips (9809) å gjøre det bedre.

  Forøvrig konstaterer vi at AX900 gjør en svært god jobb med å skalere alle inngangskildene dine til 4K-oppløsning, men det er da også noe vi forventer i denne prisklassen. Panasonic skryter også av at de har fått til enda mer trykk i fargene, og jada: Det ser definitivt bra ut, men samtidig syns vi at alle de store TV-produsentene klarer seg bra på dette området.

  Men på ett område skiller Panasonic seg ut.

  Både for glade amatører og entusiaster

  Panasonic har heller ikke falt for fristelsen til å «pimpe» bildeinnstillingene. Her får du altså edruelige bildemoduser, som vi tipper vil holde i lange baner for den jevne TV-titter.

  Merk deg likevel kontrollen av den lokale dimmingen av bakpanelet. Den finner du under menyvalget «Tilpasset baklyskontroll». Her likte vi minimums- og mediums-innstillingen best, fordi den sikrer sortnivået uten at det tilfører grums i bildet eller går på bekostning av detaljer i det grå.

  Men også de aller største TV-nerdene kan glede seg: AX900 lar deg nemlig dykke ned i undermeny etter undermeny om du ønsker det, uten at vi går nærmere inn på det her.

  Bilder av menyene får du her:

  Se alle 8 bildene


  Som på de siste toppmodellene til Panasonic, får du også finjustert TV-en via nettbrett-appen «Remote 2» (til iOS & Android). Det er en funksjon vi liker godt, siden du her får hele innstillingsmenyen direkte på nettbrettet, mens du ser alle endringene fullt ut på hele TV-panelet.

  Men noe er det alltid …

  Minuset med alle 4K-TVene som er i salg nå, er at de bruker svært mye prosessorkraft bare på skalere bildet opp til 4K-oppløsningen, i tillegg til all den bildebehandlingen du har aktivert.

  For å unngå forsinkelser eller lagg, er det derfor viktig at du alltid aktiverer Spill/Gaming modusen når du skal spille konsollspill. Under denne testen fikk vi såvidt koblet opp vår Xbox før TV-en måtte gå i retur, men førsteinntrkket var likevel at det fungerte fint.

  Men hvorvidt dette også vil gjelde PC-spill er vi usikre på.

  Dessverre har vi ikke utstyr til å måle responstiden selv, men vi ser blant annet at HDTV-test oppgir en responstid på 86,9ms. Det er mye.

  Del med vennene dine
  Konklusjon: Ja takk!

  Dinside anbefaler: Panasonic 65AX900.


  Kombinasjonen av et glimrende sortnivå og en svært god innsynsninkel gjør Panasonic AX900 til den beste TV-en vi har testet så langt. Når TV-en i tillegg har god materialkvalitet, Netflix i 4K og gir deg alle de funksjonene og finesser vi forventer i dag, ja da er mye gjort.

  Ulempen er at det koster penger når TV-produsentene skal lage en LED-TV uten de problemene kant-LED-teknologien gir. AX900 blir derfor dyr, og dermed en TV for de få.

  55-tommeren ligger på 33.000, mens 65-tommeren som vi testet har en prislapp på rundt 50.000 kroner. Nå er riktignok TV-en helt ny, og vi tipper at prisen vil falle når flere butikker melder seg på. Noen billigmodell vil det likevel ikke bli snakk om, dette er et prestisjeprodukt og da er prisen deretter.

  Når det gjelder konkurrenter er det per dags dato kun den nye toppmodellen til Philips (9809) som har den samme gode bakgrunnsbelysningen, men dessverre var vårt testeksemplar defekt ved levering - så vi fikk ingen direkte sammenligning. I bakgrunnen lurer naturlig nok også de nye OLED-modellene til LG med 4K-oppløsning, men utsettelser på utsettelser gjør at det fortsatt bare er HD-modellene på 55-tommer som er tilgjengelige, og vi tviler altså på om de vil komme før jul.

  I skrivende stund er det derfor Panasonic AX900 som er vår nye TV-favoritt.
  Testresultat TEST: Panasonic 65AX900

  Per dags dato er dette den beste TV-en vi har testet. Ekte bakgrunnsbelyst LED i kombinasjon med IPS-panel gir glimrende sortnivå , null lysgjennomtrenging og god innsynsvinkel. Bra med finesser og funksjoner, godt utstyrt.
  TV-foten er stor og tung, og egner seg best på lave TV-bord. Prisen er høy.  DetaljerPanasonic Viera TX-65AX900E

  65 Tommer, LCD, 3840x2160 (4K Ultra HD), 3D-støtte, DVB-T, DVB-C, DVB-T2, DVB-S2 Mer info på prisjakt.no


  De 3 billigste butikkene

  Levert av  Alle TV-testene våre får du her!


  http://www.dinside.no/931712/test-panasonic-65ax900

 2. #2
  Intermediate OleM sin avatar
  Medlem siden
  Jul 2003
  Poster
  4,162
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Spennende! TV-framtida er lys! Kongen er tilbake..

 3. #3
  Intermediate
  Medlem siden
  Jan 2005
  Poster
  2,708
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  "Dinside Ble du skuffet da Panasonic sluttet med plasma har vi gode nyheter. AX900 skal nemlig være den første LED-modellen som har bedre sortnivå enn plasmagiganten ZT60. Vi er i hvert fall dønn imponert."

  Jeg lurer litt på hvor de tar dette fra. HDTVtest tok seg bryet med å måle i motsetning til det dinside har gjort. Det er fortsatt ingenting som tyder på at AX900 er bedre enn VT og ZT på sortnivå, men den er nok definitivt det beste som finnes på markedet av LED-varianter. Denne tv-en gir ingen grunn til å kvitte seg med VT eller ZT (eller ST for den saks skyld) på en stund enda. Vi får bare håpe dette ikke blir nok et eksempel på å kjøre på med sitt beste for så å legge ned produksjonen. Det er et skritt i riktig retning om ikke annet. Ellers får vi fortsatt håpe på OLED...

 4. #4
  Intermediate
  Medlem siden
  Jan 2005
  Poster
  2,918
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  "Alle" skribenter er innbilte eksperter for tiden, så det er ikke mulig å stole på noen ting. Synsing og sponsing ødelegger alt.

 5. #5
  Intermediate
  Medlem siden
  Dec 2010
  Poster
  600
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  89ms gaming lag gjør den ubrukelig til spilling.

 6. #6
  Newcomer caines sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2006
  Poster
  221
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Jeg har bestilt denne i 65" og håper å få den på plass lille Julaften. Jeg bruker ikke TV i stua til spilling, så det var ingen dealbreaker for meg.

  Skal selvfølgelig legge ut ekstatiske tilbakemeldinger i starten og bli litt mer furten når jeg finner ting å plukke på, he-he ;-) Aamo har ellers vært veldig ryddige rundt kjøpet, med oppdateringer om leveringstider / endringer etc. Veldig imponert så langt.

 7. #7
  Administrator Gorm sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2002
  Sted
  Jessheim
  Poster
  14,150
  Takk & like
  Nevnt
  34 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  At sortnivået er på nivå med plasma er bare tull. Sortnivået er fortsatt ikke på et nivå der jeg vil kalle det sort, snarere en grånyanse. 65AX900 er uten tvil en glimrende TV, den har 100% lineær gråskala, og perfekt fargerom etter kalibrering. Side om side med Philips 65PUS9809 er det i en helt annen klasse (i min verden). Hudtoner og generell fargegjengivelse er bare så utrolig mye mer presist opptegnet på AX900, og Philips-en blir seende ut som en billig-skjerm i forhold, med ulineær gråskala, og unøyaktig fargegjengivelse. Sistnevnte pga mangel på å kunne kalibrere fargerommet (har ikke fullverdig CMS). Denne skulle aldri vært utstyrt med ISF-logo, for den kan ikke ISF kalibreres.

  Sortnivået er forøvrig mye bedre på Philips-en, men bare når man sitter midt foran skjermen. Sitter du så lite som 3-4 grader "off senter", så vil AX900 ha bedre "grå-nivå" enn PUS9809.

  Kalibrerte begge disse for Lyd&Bilde (side om side), og må si jeg fikk veldig lyst på AX900 etterpå. Men ikke pga sortnivået, for der skuffet den i forhold til forventningene jeg hadde.

 8. #8
  Intermediate
  Medlem siden
  Jan 2005
  Poster
  2,918
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Nyhet: Panasonic AX900

  Ny 4K-tronarvinge klar för Norden

  Med sin nya 4K-toppmodell tar Panasonic sikte på att återerövra tronen som marknadens bästa TV.


  Panasonic kunde länge skryta med att vara kungen av bildkvalitet med sin kritikerrosade plasma TX-P60ZT60. Efter plasmafabrikens nedläggning har det japanska märket tagit lite tid på sig att återhämta sig, men är nu tillbaka med flera imponerande modeller. Vi har tidigare stiftat positiv bekantskap med juniortoppmodellen AXS800, men nu är AX900 äntligen redo för den skandinaviska marknaden.
  Kungligt gemak
  Med sin AX900 är Panasonic fast beslutna att återta sin forna storhet och bli ”kungen av TV” igen. Och kungligt värre blev det, för presentationen av det nya flaggskeppet ägde rum i Livrustkammaren vid Kungliga Slottet! Kungen var inte med på träffen, men skymtade förbi utanför fönstret med sin hund. Undrar just om han också funderar på en ny 4K-TV?
  Panasonic betraktar sig själva som en av de ledande leverantörerna av 4K-TV, och förutom TV-apparater har de 4K-videokameror och 4K-surfplattor för professionellt bruk. De har också visat upp en 56-tums 4K-OLED-prototyp med speciell print-teknik (ett samarbete med Sony som senare avslutades).
  Förväntningarna är naturligtvis stora på Panasonics toppmodell, och det vi fick se på CES- och IFA-mässorna tidigare i år verkade mycket lovande. Nu var det äntligen dags för en ordentlig demonstration, där det också fanns tid att gå djupare i de tekniska detaljerna. Dagen till ära hade Panasonic flugit in de japanska ingenjörerna som ligger bakom utvecklingen AX900, och det är uppenbart att man lagt ner mycket arbete på sitt nya flaggskepp.
  AX900
  Panasonic har aldrig försökt dölja att plasma legat dem närmast om hjärtat, men det var en teknik som inte gick att kombinera med den finmaskiga 4K-upplösningen på något förnuftigt sätt. AX900 är deras försök att dra den traditionella LED-LCD-tekniken ”så långt det bara går”.
  AX900 har en LCD-panel med LED-belysning. TV:n finns i 55, 65 och 85 tum och har äkta LED-bakbelysning som består av lysdioder som är indelade i 128 individuella zoner. Detta ger en exakt styrning av ljuset och en kontrast som normala kant-LED-skärmar bara kan drömma om. I konstruktionen ingår också en mycket kraftig Quad Core Pro 5 LSI-bildprocessor som styr både bakbelysningen och andra element av bildbehandlingen med fast hand.
  Avancerad bildprocessning
  Panasonic har arbetat hårt med att maximera utbytet av direkt-LED-belysningen, samtidigt som man undviker de typiska fallgroparna. AX900 har en nyutvecklad lokal dimming som analyserar bildmaterial och justerar ljusstyrkan i de individuella bildområdena med större noggrannhet än tidigare generationers LED-bakbelysning. På detta sätt ska man undvika den klassiska ”halo-effekten” med glorior och eftersläpningar runt ljusa föremål mot mörk bakgrund.
  Panasonic har dessutom försökt få fram mer bilddynamik och ett bredare färgspektrum ur den kraftfulla bildpanelen. AX900 är en av de första TV-apparaterna som stöder den nyligen antagna färgrymden BT1886. Den stöder också signaler med nästa generations färgrymd REC2020, även om den inte kan återge alla dessa färger fullt ut.
  AX900 har fler ”bild-äss” i rockärmen. Funktionen Area Gamma Control kompenserar för detaljförluster i mörka områden. Bildbehandlingen justerar även färgåtergivningen kontinuerligt så att den ständigt är optimerad för lysdiodernas ljusnivå – som också justeras efter rummets ljusförhållanden.
  Smart kalibrering
  Panasonic har också räknat med att alla inte är nöjda med färgåtergivningen precis så som den ser ut från fabrik utan vill fintrimma den ännu mer exakt. Det har de gett tillgång till genom sin egen, uppdaterade iPad-app som möjliggör justering av i stort sett alla bildparametrar i realtid, utan irriterande menyer som täcker skärmen. AX900-serien stöder dessutom mer avancerad kalibrering via PC-programmet CalMAN 5 för dem som vill gå ännu längre.
  Dessa funktioner och ännu mer ser vi fram emot att titta närmare på så fort vi får in AX900 i testrummet, för rent subjektivt känns bildkvaliteten mycket lovande. 65-tumsversionen av AX900 levererade en knivskarp men ändå inte överdriven bild, i kombination med den välbalanserade färgåtergivning och kontrast som Panasonic är kända för. Ännu så länge tyder allt på att detta är en betydligt värdigare efterträdare till de gamla toppmodellerna VT60 och ZT60 än dem vi sett tidigare.
  Priser:
  TX-55AX900E: 45 000 kr
  TX-65AX900E: 60 000 kr
  TX-85AX900E: ca 165 000 k

  Ny 4K-tronarvinge klar f

 9. #9
  Intermediate
  Medlem siden
  Jan 2005
  Poster
  2,918
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Error error error... Får ikke editert. Innlegget er fra Ny 4K-tronarvinge klar f

Lignende tråder

 1. Test Panasonic TX-55AS750
  By nordic45 in forum TV-apparater
  Svar: 0
  Siste melding: 07-02-2014, 18:24
 2. Test Panasonic TX-L55DT50Y
  By nordic45 in forum TV-apparater
  Svar: 0
  Siste melding: 12-19-2012, 04:08
 3. Test av Panasonic TX-L55WT50
  By nordic45 in forum TV-apparater
  Svar: 10
  Siste melding: 11-03-2012, 18:26
 4. Test av Panasonic DMP-BD85
  By daghoi in forum UHD Blu-ray-spillere
  Svar: 0
  Siste melding: 05-26-2010, 18:23
 5. Panasonic TH-AE300 Test
  By Razor in forum Digitale projektorer
  Svar: 4
  Siste melding: 03-02-2003, 16:25

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •