– Vi skal bli ledende på TV i Europa

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 2 av 2
 1. #1
  Intermediate
  Medlem siden
  Jan 2005
  Poster
  2,918
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  – Vi skal bli ledende på TV i Europa

  Pass på, nå kommer kineserne.


  Berlin/Tek.no: – For 20 år siden var japanerne helt overlegne på TV-fronten, de dominerte markedet fullstendig. Gikk vi noen år fremover i tid måtte derimot de japanske selskapene se seg slått av de ivrige koreanerne, som siden har dominert markedet. Nå tror vi tiden er moden for at kineserne kan komme til å overta den ledende posisjonen, det sier administrerende direktør i Strong, Kenn Jensen. Strong står for salget av Thomson i Skandinavia.
  Selskapet vi snakker om er ikke ukjente TCL, som på hjemmemarkedet er direkte digre. Der har de allerede en dominerende rolle, og har satt sine øyne på Europa. Her til lands har ikke merket noe stort fotfeste, og for å gi seg selv en litt bedre startposisjon kommer de først og fremst til å satse på merkenavnet Thomson.
  Thomson burde være en kjent aktør på TV-markedet, selv om det hører til historien at de gikk konkurs i 2006. Nå lisensieres navnet ut til de som er villige til å betale, og TCL har ordnet seg rettighetene til å bruke navnet på TV-ene her til lands og i resten av Skandinavia.
  TCL byr også på OLED.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no For å gjøre seg kampklare om de europeiske kundenes gunst måtte det flere harde investeringer til.
  – TCL merket etterhvert at de var litt for avhengige av de andre panelprodusentene for å skaffe seg paneler til TV-ene sine, og bygget en egen panelfabrikk i 2011. Problemet er bare at det kinesiske markedet tok absolutt alle panelene selv, så dermed ble de nødt til å ta en strategisk vurdering, og resultatet er at kapasiteten å denne fabrikken skal dobles, fortsetter Jensen.
  Med den ekstra kapasiteten regner TCL med at de skal ha nok kapasitet til å mette den potensielle etterspørselen i Europa.
  – Denne fabrikken er den aller nyeste i verden, og det gir oss flere fordeler. Her er det blant annet flere maskiner enn mennesker, og dette reduserer både driftskostnadene samtidig som vi i en større grad kan luke vekk menneskelige feil. Dermed får vi bedre sammenskrudde produkter en konkurrentene våre, forteller Jensen.
  – Målet vår er å bli blant de aller største i Europa i løpet av tre til frem år. Vi har til nå vært fornøyde med å ligge bak LG og Samsung, men nå er det på tide å gå forbi, sier Jensen.
  – I tillegg til tradisjonelle paneler er vi også i full gang med OLED. Her er vi eneste kinesiske aktøren på markedet, fortsetter Jensen.
  Ingul lover rimelige 4K-TV-er til nordmenn, og kvaliteten skal være like god som konkurrentene.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no Foruten at produsenten selv mener de lager bedre produkter enn konkurrentene lover de også en hissig prissetting.
  – Vi skal til enhver tid ligge under i pris i forhold til konkurrentenes modeller som har tilsvarende eller dårligere spesifikasjoner enn våre produkter, sier den norske markedssjefen, Ole Gunnar Ingul selvsikkert.
  For å vise at han mener alvor trekker Ingul frem en Thomson-merket TV på 55 tommer med UHD- oppløsning. Prisen på denne skal bli på rundt 12 000 kroner når den kommer på markedet her i Norge, og funksjonaliteten skal det ifølge Ingul ikke stå tilbake for konkurrentene.
  Så gjenstår det å se om det blir endringer på TV-toppen, vi tester i alle fall gjerne en av de kommende modellene for å avgjøre hvem som bør ligge på toppen.

  http://www.hardware.no/artikler/vi-s...-europa/163288

 2. #2
  Intermediate TorTorden sin avatar
  Medlem siden
  Jan 2012
  Poster
  4,184
  Takk & like
  Blogginnlegg
  3
  Nevnt
  9 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Alt de trenger og gjøre egentlig for og kapre markedet nå er og forsåvidt gå såvidt under samsung på pris og matche kvaliteten og droppe kurvede skjermer.

  Bye bye samsung.
  Sony vpl hw-50 - 92" Dreamscreen v3 tab | Samsung 51 6505 plasma tv
  Denon AVR-4520 CI
  Oppo 103D | PC i5-GeForce 960 |
  Dali Mentor 6 | Dali Mentor Vokal | Dali mentor LCR | Dali Concept 1 || 2x Xtz 99 w12.16
  Sonos, ps3, pc, harmony ultimate etc.

Lignende tråder

 1. XLR standard i Europa og USA?
  By ohoi in forum Kabler
  Svar: 2
  Siste melding: 10-20-2010, 23:56
 2. 100 Hz i europa vs 120 Hz i USA
  By ATWindsor in forum TV-apparater
  Svar: 5
  Siste melding: 09-23-2009, 23:02
 3. The terminator på Blu-ray i Europa?
  By Arendal in forum HD filmer (Blu-ray, streaming)
  Svar: 7
  Siste melding: 06-06-2009, 10:30
 4. Fikse ørepropper: ikke ledende og ikke klebende masse?
  By AndersT2 in forum Generell chitchat
  Svar: 1
  Siste melding: 10-19-2008, 23:17
 5. WMVHD i europa:)
  By BullFire in forum HD filmer (Blu-ray, streaming)
  Svar: 35
  Siste melding: 12-05-2004, 17:14

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •