Sony og Samsung legger OLED på is

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 6 av 6
 1. #1
  Intermediate
  Medlem siden
  Jan 2005
  Poster
  2,918
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Sony og Samsung legger OLED på is

  Dårlig lønnsomhet gjør at flere produsenter vil vente med OLED TV.

  OLED har i mange år vært omtalt som fremtidens TV-teknologi. Vist på messer i mange år, og hyllet for sin grensesprengende bildekvalitet. Sent i fjor fikk vi se den første «ordentlige» OLED-TV-en til salgs, i form av koreanske LGs 55EA980W. En meget imponerende, bueformet TV med ekstrem bildekvalitet, som senere har blitt etterfulgt av den flate 55EA880W.
  Men der stopper det. Stort sett alle de andre produsentene har bestemt seg for å legge OLED på is inntil videre, melder det japanske nettstedet Nikkei.
  Panasonic utsetter sin masseproduksjon av OLED bildepaneler til 2016. Det samme gjelder Sony, som frem til i fjor hadde et samarbeid med Panasonic. Panasonic viste i 2013 frem en prototype på 4K OLED, fremstilt ved hjelp av avansert printing teknologi.
  Samsung har skrinlagt sine planer om å starte nye OLED produksjonlinjer, og Samsung vil derfor ikke lansere noen nye OLED-TVer i år, meldes det. I stedet vil Samsung investere i produksjonen av små OLED-skjermer til nettbrett, mobiler og smartklokker.

  Dårlig lønnsomhet
  Det er høye produksjonskostnader og dårlig lønnsomhet (blant annet på grunn av høye feilrater) som setter en stopper for videre OLED-utvikling. I tillegg mener produsentene at det på nåværende tidspunkt ikke er høy nok etterspørsel i markedet til å forsvare videre utvikling og investeringer i OLED. I følge bransjeanalytikerne hos NDP Displaysearch, ble det solgt 4.000 OLED TV-er globalt i 2013, bare 1.6% av det som ble spådd i 2012.
  Satser på LCD
  I stedet vil produsentene satse på det kjente og kjære LCD formatet, som har fått nytt liv den siste tiden takket være paneler med høyere oppløsning (3840 x 2160, også kalt 4K/UltraHD). Sony, som for tiden har 20% markedsandel innen 4K LCD, håper at den veletablerte LCD-teknikken kombinert med høyere oppløsning skal hjelpe dem å få TV-divisjonen lønnsom igjen. Både Samsung og Panasonic satser tungt på 4K, med henholdsvis 3 og 2 modellserier viet til det nye formatet.
  Kommentar
  At OLED nok en gang ser ut til å få en forsinket introduksjon, er dårlige nyheter for entusiastene som søker den ultimate bildekvaliteten. Derimot er det gode nyheter for LG, som inntil videre ser ut til å få monopol på OLED-teknikken. Vår erfaring hittil er at dagens 4K LED-LCD-tver, tross høyere oppløsning, ikke når opp til kontrasten og svartnivået fra en ekte OLED TV.

  http://www.lydogbilde.no/nyheter/son...ger-oled-pa-is

 2. #2
  Intermediate
  Medlem siden
  Jan 2005
  Poster
  2,918
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Panasonic er ramt af de samme udfordringer med OLED TV som Samsung og Sony, og forventer ikke nogen snarlig masseproduktion.
  På CES-udstillingen for 1,5 år siden viste Panasonic deres første prototype af et 4K OLED TV frem.
  De benyttede en ny teknologi, hvor selve OLED-displayet blev printet, og det forlød dengang at det ville føre til billigere OLED TV, fordi den teknologi var mere sikkert end den de øvrige producenter arbejdede på.
  Dengang var planerne at starte en produktion op i samarbejde med Sony.
  Senere trak Sony sig fra samarbejdet, og nu forlyder det at det heller ikke er lykkedes Panasonic at gøre produktionen rentabel nok til en egentlig masseproduktion. Det skriver Nikkei.
  Ifølge deres kilder, så har Panasonic udskudt planerne om en masseproduktion til næste år. Nu forlyder det at det tidligst bliver i 2016, men godt kan blive skubbet til endnu senere.
  Dermed stiller Panasonic sig op i rækken af producenter der ikke kan se en forretning i OLED TV nu og her, og det efterlader indtil videre LG alene om det marked. LGs OLED TV på markedet er dog endnu kun fuld HD og ikke 4K UHD.

  Læs mere: http://www.recordere.dk/indhold/temp...#ixzz32onDK8is

 3. #3
  Intermediate UltimaNoctis sin avatar
  Medlem siden
  Mar 2011
  Poster
  2,495
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Elendig nyheter... Om det ikke er ille nok at Plasma er så godt som dødt så må vi vente ENDA lenger på at OLED blir folkeeie. Klart at LCD/LED blir bedre og bedre for hvert år men de leker forsatt catch-up med plasma fra 2013 (2008) med digital teknologi og Moore's law burde ikke dette vært mulig!

 4. #4
  Administrator Gorm sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2002
  Sted
  Jessheim
  Poster
  14,150
  Takk & like
  Nevnt
  34 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Litt av problemet er vel kanskje at LG sitter på patentet på løsningen som gjør at de blå diodene lever lenge nok? Altså patentert RGBW OLED
  LG bruker hvite dioder for å avlaste de blå, og på den måten lever de blå "lenge nok".

 5. #5
  Intermediate OleM sin avatar
  Medlem siden
  Jul 2003
  Poster
  4,162
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Dette er veldig synd. Nå får vi ikke den konkurransen i markedet vi hadde trengt for å få prisene ned. Nå er jeg redd det vil ta mye lenger tid før prisene faller. Jeg håper jeg tar feil..

 6. #6
  Grunnlegger lygren sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2002
  Poster
  15,023
  Takk & like
  Blogginnlegg
  27
  Nevnt
  19 post(er)
  AVtorget feedback
  1
  (100.00% positive tilbakemeldinger)
  LG er jo et sultent selskap og benytter nok anledningen nå til å ta markedsandeler. Du skal derfor ikke se helt bort fra OLED på 55" til 25-30.000 i løpet av året i år selv med kun én aktør. Samtidig vet jo LG at hvis de blir for agressive øker konkurrentene innsatsen ytterligere mht forskning og utvikling på OLED, så at det blir noe dumpingsalg på OLED med det første kan en nok se helt bort fra...

Lignende tråder

 1. Sony: Vi kommer med OLED og passiv 3D
  By nordic45 in forum TV-apparater
  Svar: 2
  Siste melding: 03-06-2012, 19:40
 2. Brillefri 3D-OLED fra Sony
  By nordic45 in forum TV-apparater
  Svar: 0
  Siste melding: 01-10-2011, 15:35
 3. OLED HDTV fra sony
  By Warblader in forum TV-apparater
  Svar: 35
  Siste melding: 12-19-2007, 10:32
 4. Jeg legger ut 5 x Sony Ex71SL øreplugger på QXL!
  By DaButcher in forum Produkt -og prisjakt Audio
  Svar: 1
  Siste melding: 10-12-2007, 23:16
 5. Sony sparker 10 000 og legger ned fabrikker
  By Esp1 in forum Generell video
  Svar: 5
  Siste melding: 09-29-2005, 20:10

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •