Da skal en temmelig gammel og håpløs CRT-TV ut døra og en ny 32-42" skal inn. Dette er et rom som brukes som en slags kombinasjon av ungdomsrom (alder per i dag er 12år) til diverse TV, film og spilling samt det brukes som treningsrom av mor i huset.


Det er ikke koblet opp noen forsterker / receiver, det blir det trolig ikke i nærmeste fremtid heller så alt av lyd, bilde og alt går direkte fra TV-en og "guttungen" på 12år spiller mye Nintendo Wii og Xbox 360, og man skal ikke se bort ifra at det blir Wii U og Xbox 720 så fort som det er tilgjengelig heller. Nå er ikke guttungen spesielt teknisk anlagt og bryr seg ikke stort om bilde eller lydkvalitet så lenge det faktisk er halvveis brukanes lyd og det er en bilde som ikke er skarpt i det hele tatt med helt snodige farger.

Mor i huset bryr seg heller ikke allverden om kvalitet, merker knapt forskjell på TV2 og TV2 HD og lyden spiller ikke så alt for stor rolle for henne heller men liker at apparater gir et visst inntrykk av kvalitet.


Med andre ord så er ikke kravene så alt for store og budsjettet er satt til pluss minus 5000kr, det er mulighet for å strekke seg til 6000-8000kr om det foreligger gode nok argumenter for dette. Vi har ikke dårlig råd så det er på ingen måte noe must å finne en TV til billigst mulig pris bare det ligger i dette prissiktet.


Rommet er åpent, det er ingen muligheter for å lukke rommet skikkelig da det er åpent rett fra trappa ned til kjelleren og rett inn i rommet, det er også to åpne ganger til hver sin side som tar deg videre til tørkerommet og en gang / korridor som leder videre til en avstengt hybel og to soverom. Det er dog kun et eneste lite vindu i hele rommet som ikke lyser direkte på TV-en så det er gode muligheter for å begrense mengden "naturlys" i rommet og rommet og av den grunn så er ikke rommet i seg selv så utrolig utsatt for sterkt lys.


Personlig heller jeg imot en eller annen plasmaløsning, rett og slett fordi det gir best og mest naturtro bildekvalitet, spesielt i den aktuelle prisklassen. Når guttungen skal spille mye spill så vil den gode responstiden til plasma (kontra LCD) være en fordel og bilde ellers flyter bedre så når mor i huset ser endel på sport eller guttungen ser på fotball så vil en plasma normalt være å foretrekke. Ulempen er eventuelt problem med for mye lys i rommet, men jeg tro ikke det burde være et så alt for stort problem her selv om rommet aldri vil være direkte mørkt. En annen ulempe er jo potensiell innbrenning ved spilling og liggende.

Det aller største problemet med plasma er dog størrelsen, det mest ideelle størrelsen ville vært 37" men plasma starter gjerne på 42"+.


Hvilken TV tror dere ville egne seg best i et slikt rom, til det nevnte formålet? Plasma eller LCD? Og hvilke modeller tilbyr den beste kvaliteten i det nevnte prisområdet?