Nye 21:9 TV'er.

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 2 av 2
 1. #1
  Intermediate
  Medlem siden
  Jan 2005
  Poster
  2,918
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Nye 21:9 TV'er.

  Vizio slipper sin ultrabrede flatskjerm

  Stor og brutal TV får stor og brutal prislapp.

  Vizio lanserer en superbred HDTV ved navn CinemaWide. Flatskjermen har et sideforhold på 21:9 – i motsetning til tradisjonelle fjernsyn med 16:9.

  21:9 er veldig bredt, og egner seg bedre for spillefilmer som er skutt med sideforhold på 2.39:1. 16:9 har vært optimalt for TV-sendinger og filmer spilt inn i 1.85:1, og har gitt filmer med bredere format svarte kanter oppe og nede.

  Smart og bred

  CinemaWide har en størrelse på 58 tommer, mens utgaver på 50 og 71 tommer er under planlegging. Oppløsningen er 2560x1080 piksler, og oppdateringsfrekvensen er 120 Hz.

  Det LCD-baserte panelet er belyst av kant-LED, og ellers benytter TV-en seg av passiv 3D-teknologi. 5 HDMI-kontakter følger også med.

  Mens filmer med bredt format nå fyller ut hele skjermen, vil smalere film og video ha loddrette, svarte kanter på sidene. Her kan man for eksempel bruke den ledige plassen til å vise Facebook, Twitter og andre apper man får fra Vizios Internet Apps-plattform.
  Pris og tilgjengelighet

  CinemaWide får en prislapp på 3500 dollar, eller over 20 000 kroner, og lanseres på det nord-amerikanske markedet i mars.
  Når eller om TV-en kommer til Norge, eller blir spesialimportert av forhandlere, er ennå ukjent. Uansett hvordan man får tak i TV-en blir den en god del dyrere her til lands på grunn av merverdiavgiften.

  Vizio slipper sin ultrabrede flatskjerm - Hardware.no

 2. #2
  Expert AndersT2 sin avatar
  Medlem siden
  Feb 2004
  Poster
  5,463
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Philips selger ikke TVer i USA, Vizio selger ikke TVer i Europa. Vizio er vel på en måte Philips der borte, uten Amblight. Vizio kjøper nok panelene til sine TVer fra Philips. Så ikke vent at disse kommer på salg her hjemme.

  Tipper Philips også kommer med 71" snart. Men nå har Europa nøyd seg med mindre TVer enn amerikanerene har. Selv om sistnevnte som regel kun har sett størrelse og ikke kvalitet. (Bak projeksjons skjermene som de har hatt i hauger av år).

  Har selv 58" utgaven (2010 modellen), og hos meg blir nok 71" litt for stort. Men hadde nok vært moro

  58" er faktisk en perfekt størrelse for både film og TV titting på denne typen skjerm. Sitter selv litt over 3 meter unna TVen, og BD film blir fantastisk, og stort nok (ca 63-64" i 16:9 TV) og TV i 16:9 blir akuratt stort nok for kvaliteten den er i her hjemme (ca 46" i 16:9 TV størrelse).

  Ikke HD kanaler passer ikke særlig bra i mer enn 46". Hadde 52", og det ble litt for mye å blåse opp syntes jeg. HD kanalene greier seg bra i 52", men de skal ikke blåses opp for mye mer før båndbredde problemene vil vise seg.

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •