Test fra Lyd&Bilde av Sony 55HX923 Feinschmecker-TV

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Side 1 av 2 1 2 SisteSiste
Viser resultater 1 til 20 av 38
 1. #1
  Intermediate
  Medlem siden
  Jan 2005
  Poster
  2,918
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Test fra Lyd&Bilde av Sony 55HX923 Feinschmecker-TV

  Dette er kopiert fra Lyd&Bilde sin side, Sony 55HX923 | Lyd & Bilde , skrevet av Audun Hage.

  Sonys nye toppmodell har alt som skal til for å fortjene status som drømme-TV.

  Det er ingen hemmelighet at vi anså fjorårets toppmodeller fra Sony for å være blant de beste LCD-baserte 3D-skjermene på markedet. Sony var ikke like plaget med crosstalk og bildestøy som konkurrentene, og var i fjor den eneste som virkelig kunne hevde seg mot Panasonics 3D plasmamodeller. I år har konkurransen tilspisset seg kraftig, og vi er naturligvis nysgjerrige på om Sony har hevet lista enda et hakk eller to, og om det er nok til å bevare forspranget?

  HX923
  I fjor testet vi design-toppmodellen LX900 med godt resultat, men rakk aldri å teste filmskjermen HX900 før den ble tatt av markedet. Mens LX var en supertynn skjerm med kantmonterte lysdioder (Edge LED) hadde HX-serien fullblods LED-baklys med lokal dimming, i en noe tykkere innpakning. Med den nye 55HX923 får man på mange måter det beste fra begge disse modellene. Den er bare 3,8 centimeter tykk, men har likevel ekte LED-baklys på innsiden. 55HX923 har selvfølgelig også oppgradert bildebehandling med Motionflow XR 800 (400 Hz + såkalt ”sweeping backlight”), forbedret 3D-gjengivelse og ikke minst en rekke smarte internett-funksjoner. USB-opptak er også på plass, og ved å plugge inn en USB-harddisk kan du både pause og ta opp programmer. HX923 er godkjent av både RiksTV og Canal Digital for bruk med deres programkort.

  Design og brukervennlighet
  Utseendemessig er det ikke store forandringene å spore fra fjorårsmodellene. Sony var tidlig ute med å benytte heldekkende glassfront på sine modeller, en look blant annet Panasonic har adoptert i år. Den glatte overflaten uten ramme som stikker ut gir TV-en veldig rene og behagelige linjer. Sony har også sett sitt snitt til å rydde opp på baksiden av TV-en. Tilkoblingene er nå arrangert med sidevendte og nedovervendte kontakter, slik at det går an å montere skjermen tett mot veggen. Den kommer standard med en vridbar glassfot, men du kan også kjøpe en sølvfarget sokkel som ekstrautstyr. Denne tillater TV-en å vinkles oppover og kan være kjekk om skjermen skal stå på et lavt bord.

  Mens tilkoblingene er blitt langt mer praktiske, er monolitt-fjernkontrollen fortsatt litt mursteinsaktig og mangler baklys, noe vi hadde forventet i denne prisklassen. Selv i artikkelforfatterens voksne hender føles den klumpete og lite ergonomisk i utformingen. Kanskje den er designet for Hulken?

  Brukervennlighet
  Sony har derimot passet på å gi menysystemet sitt en real ansiktsløfting, og for oss som ble godt vant til det Playstation-inspirerte Xrossbar-systemet tar det litt tid å bli vant til den nye menystrukturen. Heldigvis har Sony utstyrt 55HX923 med sin egen brukermanual som kommer rett på skjermen – et klart pluss, for her er det mange funksjoner å sette seg inn i.

  55HX923 kommer med en såkalt Intelligent tilstede-sensor. Denne funksjonen bruker et lite kamera til å registrere brukerens bevegelser for redusert strømforbruk og komfortabel TV-titting. Hvis ingen seer er registrert, blir skjermen mørkere eller bildet slås av med lyden på. Den varsler også hvis barn sitter for nær skjermen, justerer volumbalansen mellom venstre og høyre høyttalere og optimerer TV-bildet for lysforholdene i rommet.

  Internett
  TV-en kan kobles til både trådløst og kablet internett, og gir tilgang til en rekke typer innhold. Foruten internettleser og applikasjoner som YouTube og Facebook kommer den med Skype. Den ekstra kamera- og mikrofonenheten CMU-BR100 følger med i esken når du kjøper 55HX923, og kan kjøpes som tilbehør til flere Sony-modeller. Med denne innkoblet i USB-inngangen åpnes det for videosamtaler via Skype, og du kan betjene skype og motta anrop mens du ser TV bilde-i-bilde.

  En annen kul funksjon som Sony har implementert er trackID musikkgjenkjenning. Denne kan brukes til å finne info om musikk du hører i TV-programmene, det være seg kjenningsmelodier, filmmusikk eller musikkvideoer. TrackID kjenner igjen musikken, og kan også brukes til finne informasjon om filmer.

  HX923 har fått økt prosessorkraft mot forgjengerne, og det merkes at betjeningen av internettfunksjonene går merkbart kjappere enn før. Nettsidene laster raskere og videokvaliteten er klart godkjent. YouTube-funksjonen fungerer også bra, med skarpe og glatte videoer.

  Når man blir litt ivrig med søkefunksjonen melder behovet seg for å kunne taste inn bokstavene raskere enn det går med fjernkontrollen. Til dette formålet har Sony laget en egen fjernkontroll-app til Android og iOS. Da kan du navigere og taste inn søkeordene via mobilen.

  Bildekvalitet 2D
  LED-baklyset til Sony-skjermen viser seg å fungere svært effektivt: 55HX923 har et formidabelt svartnivå! Dunkle filmscener serveres alt fra mørke som svarteste natta til blendende hvite når det kreves, og gir Sony-skjermen en fenomenal kontrast og dybde selv ved vanlig 2D-titting. Svartnivået er råere enn selv Pioneer Kuro kunne vise til i sine glansdager, og selv ikke nåtidens konkurrenter fra Panasonic er helt på nivå med Sony-skjermen.

  Det er ikke bare kontrasten som er i plasma-klassen – betraktningsvinkelen er også svært god til LCD å være. Sonys baklysteknikk må også sies å fungere adskillig bedre på mørke scener enn Samsungs Precision Dimming teknikk, som bruker kantbelyste lysdioder (Edge LED). 55HX923 er langt mer nøyaktig til å styre lyset dit det trengs, uten å etterlate gråskjær der bildet skal være mørkt. Sony-skjermen har også et frontglass som er merkbart mindre plaget av refleksjoner og speilbilder enn Toshiba 55WL68.

  Et hakk oppover i gråtoneskalaen har Sony-skjermen derimot ikke like nøyaktige graderinger som Panasonics toppmodell 55VT30. Det er derfor ikke like mange detaljer i det mørke, og alt under et visst nivå blir helt svart. Slik sett kan svartnivået bli litt overdrevet i noen tilfeller. Sony-skjermen har heldigvis gode kalibreringsmuligheter for den som vil inn og justere bildet.

  Det kanskje mest imponerende ved Sony-skjermen er den store roen i bildet. Bevegelser gjengis sømløst og det er ikke antydning til flimmer eller støy. Den klarer også å bevare skarpheten overraskende bra under bevegelser, og er faktisk fullt på høyde med vår favoritt Panasonic 55VT30 på dette området.

  3D
  Alt det ovennevnte kommer godt med når vi tar på oss 3D-brillene og putter Tron Legacy inn i Blu-ray skuffen. 3D-bildene er godt fokusert og gir en veldig nøyaktig dybdeeffekt, samtidig som bildene er behagelige å se på. 3D-bildet er sylskarpt, og den potente lysstyrken fra panelet bidrar til et bilde med skikkelig punsj i fargene. Her har Sony en klar fordel mot Panasonics 3D-plasma som tross de siste nyvinningene ikke er i nærheten av den samme lysstyrken, og som kjent favoriserer de mørke 3D-brillene lyssterke skjermer. Når det er sagt, har HX923 fortsatt ikke helt den samme rå skarpheten og mengden av detaljer som Panasonic, og preges litt mer av doble bilder (crosstalk) enn plasmakonkurrenten, selv om den kommer nærmere enn fjorårets modeller. Vi skal heller ikke glemme LGs 3D-skjerm LW650 med passive 3D-briller, som er langt mindre følsom for lys fra omgivelsene. 55HX923 er likevel med en viss margin den beste LED-baserte 3D-skjermen med aktive briller vi har sett hittil i år.

  Konklusjon
  Sonys 55HX923 har alt man kan forvente fra en vaskeekte toppmodell. Med flott design, fullt av finesser og med fet bildekvalitet er dette en TV for de kresne. Det er slett ikke alle som kan levere en TV i denne kvalitetsklassen akkurat nå, og Samsung D8005 er tross sitt syltynne design ikke helt på høyde med Sony bildemessig. 2D-bildene er i klar referanseklasse, og HX923 puster til og med vår plasmareferanse Panasonic 55VT30 i nakken på en rekke områder. Med unntak av litt crosstalk i 3D-bildene finner vi fint lite å trekke for denne gangen.
  Sony 55HX923 | Lyd & Bilde

 2. #2
  Newcomer
  Medlem siden
  Jan 2010
  Poster
  199
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Her er en enda grundigere review av HDTVtest:
  Sony KDL-46HX923/ KDL-55HX923 (HX923) 3D LED LCD TV Review

 3. #3
  Active
  Medlem siden
  Jan 2004
  Poster
  478
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Jeg prøvde en LG LE850N i fjor og den også hadde helt rått sortnivå! Men...for å få bedre skyggedetaljer måtte jeg øke lysstyrken noen hakk og da ble ikke sort så bra lenger, men fortsatt bedre enn det plasma kan tilby. Derfor hadde det vært spennende å se hvordan HX923 sitt sortnivå blir påvirket hvis man her også skal få frem mer detaljer.

 4. #4
  Newcomer
  Medlem siden
  Jan 2010
  Poster
  199
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  HDTVtest kalibrerer alltid slik at skyggedetaljer kommer frem. De har målt HX923 til 0.05 cd/m2. Anbefaler å lese den testen, den er som vanlig svært grundig

 5. #5
  Active
  Medlem siden
  Jan 2004
  Poster
  478
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av chlo
  HDTVtest kalibrerer alltid slik at skyggedetaljer kommer frem. De har målt HX923 til 0.05 cd/m2. Anbefaler å lese den testen, den er som vanlig svært grundig
  De målte 50VT30 til 0.02 cd/m2....men folk sier fordet at HX923 har et bedre sortnivå....

 6. #6
  Intermediate tandberg sin avatar
  Medlem siden
  Oct 2003
  Poster
  587
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av chlo
  HDTVtest kalibrerer alltid slik at skyggedetaljer kommer frem. De har målt HX923 til 0.05 cd/m2. Anbefaler å lese den testen, den er som vanlig svært grundig
  Pioneer Kuro LX5090 målt til, sitat:
  Black level Deepest we've measured so far (0.0031 cd/m2)

  :-) Og dette var i 2008.... Lurer på hva min KRP-600A måler.. ;-)

  kilde:
  Pioneer PDP-LX5090 Kuro Plasma Calibration & Benchmark Tests

 7. #7
  Newcomer
  Medlem siden
  Jan 2010
  Poster
  199
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Betroz
  De målte 50VT30 til 0.02 cd/m2....men folk sier fordet at HX923 har et bedre sortnivå....
  Hvorvidt Sonyen har bedre sort enn VT30 er jo høyst diskutabelt siden den benytter seg av lokal dimming. Sonyen måler 0 cd/m2, altså perfekt sort, i et område helt sort uten detaljer. Så fort det også trengs lys må den aktuelle sonen tennes og resulterer i et lokalt sortnivå på 0.05 cd/m2 (worst case). Med andre ord en liten halo-effekt. I testen påpekes det at Sonys panel er konstruert slik at dette er svært lite synlig før man øker innsynsvinkelen.

 8. #8
  Intermediate Dimacruz sin avatar
  Medlem siden
  Feb 2003
  Poster
  900
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Vurderer denne tv'n selv, men blir litt forvirret av alle disse forskjellige modellene. På elkjøp selger de 55HX920. hva er forskjellen på 920 og 923?. Mener jeg har sett 921 også.

 9. #9
  Intermediate
  Medlem siden
  Mar 2006
  Poster
  578
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Ingen tvil om at dette er en rå TV. Jeg har fjorårets HX900, og selv den dag i dag får jeg wow-følelse av bildet.

  Dimacruz: Forskjellen er tunerdelen:

  HX920:
  DVB-T (digitalt bakkenett
  DVB-C (digital kabel)
  CI+
  Analog

  HX923:
  Samme som HX920 + DVB-T2

  HX925:
  Samme som HX920 + DVB-S2

 10. #10
  Newcomer
  Medlem siden
  Oct 2006
  Poster
  179
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Ikke alle er fornøyd:
  Sony Investigating “Crease” Defect On Flagship HX923 3D LED TVs

  Kanskje best å vente til dette er sortet ut?

 11. #11
  Newcomer caines sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2006
  Poster
  221
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sier meg enig i aspektene rundt sortnivå. Hva er poenget med helt sort om det samtidig visker ut detaljer og skaper mindre gode graderinger?

  Sitter med "lomma full av tusenlapper" og venter på å bytte ut min Sony 52W4500, men 30k for en TV med 3D-problemer og diskutabelt sortnivå er ikke godt nok :-/ Den kunne godt vært noen tommer større også...

  Panasonics reflekterende overflate utelukker deres modeller.

  Ja til Kuro Comeback 2012!

  :-)

 12. #12
  Active
  Medlem siden
  Jan 2004
  Poster
  478
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  caines : Da tror jeg du må vente på 2012 modellene ja.

 13. #13
  Newcomer
  Medlem siden
  May 2010
  Poster
  19
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Jeg har selv hatt HX920 med dette Crease problemet (En vertikal skyggelinje som går paralellt en cm ut fra venster/høyre kant på tv).. Denne ble byttet i en Pan VT30.
  Sony har selv innrømmet at det var feil med display som ble levert i mai, men det sies at de som er blitt levert etter denne tiden skal være Crease free. Greia var at jeg kunne ikke vente på å få levert ny TV da Sony ikke kunne levere nærmeste mnd.
  Har du mye penger og skal du ha tven med det råeste bildet i 2011 så kjøper du HX920. Svart og kontrast er helt rått og det beste jeg har sett! VT30 kan kun konkurrere når det er 100% mørkt i rommet.
  Grunnen til at jeg beholder min VT30 er ikke pga bildet, men "value for money". 50 toms toppmodell til under 15000 er rett og slett mer TV for pengene enn hva Sony leverer.

 14. #14
  Active
  Medlem siden
  Jan 2004
  Poster
  478
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av foso
  VT30 kan kun konkurrere når det er 100% mørkt i rommet.
  Selv da er ikke sortnivået på VT30 så bra som jeg kunne ønske.

 15. #15
  Newcomer caines sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2006
  Poster
  221
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Betroz
  caines : Da tror jeg du må vente på 2012 modellene ja.
  vente, vente, vente... og med en gang man har bestemt seg for å kjøpe inn noe nytt etter måneder med surfing på alle verdens forumer, Googlet "merke + modellnummer + review" i sene nattetimer, blitt grå i huden av stråling fra dataskjermen, forsovet seg til jobb, spist alt for mye nattmat osv osv - DA kommer det noe nytt som skal løse alt. Men, den er ikke i butikk før tidligst 3-4 måneder (og foreløpig er det bare rykter om det nye produktet)

  Så er det på´n igjen, he-he :-)

 16. #16
  Active
  Medlem siden
  Jan 2004
  Poster
  478
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  caines : Det kommer alltid noe nytt og bedre. Er sortnivå super viktig, så bør du prøve å få en brukt Pioneer Kuro kanskje. Ser du film på lyse dagen når sola skinner inn i stua di? Eller ser du film med mange lamper på i rommet? Hvis svaret er nei til begge, så tror jeg ikke refleksjonene på VT30 vil plage deg. Tror ikke Sony HX923 er så mye bedre angående refleksjoner.

 17. #17
  Newcomer caines sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2006
  Poster
  221
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Har "desverre" store vinduer (hele veggen er vinduer) ut mot en solrik vestvendt balkong. Sol inn mot stue og TV fra 12:30 til 19:30...

 18. #18
  Intermediate UltimaNoctis sin avatar
  Medlem siden
  Mar 2011
  Poster
  2,495
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Betroz
  De målte 50VT30 til 0.02 cd/m2....men folk sier fordet at HX923 har et bedre sortnivå....
  Ha! Nope. VT30 har en ganske så mye bedre sort nivå. Jeg mener HDTVTestUK målte 0.013cd/m² forresten, og 0.02cd/m² var målt av flatpanels.

  CNET målte også rundt 0.013cd/m² på VT30, som er troligvis det dypeste siden Kuro.

  Spennende å lese at Kuro LX5090 er 0.0038 mens LX5080 er 0.015 hmm.

 19. #19
  Active
  Medlem siden
  Jan 2004
  Poster
  478
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  UltimaNoctis : Jeg har selv en VT30. Enten er det noe galt med min eller så burde man ikke henge seg for mye opp i tall fra tester. Når jeg har helt sort bilde over hele skjermen, selv i et mørkt rom, så er sort veldig lys. Sorte kanter oppe og nede når jeg ser film er ikke akkurat "inky black". Når rulleteksten kommer etter en film også så synes jeg ikke akkurat sortnivået er så bra.

  Når de måler sort nivå så måler de det i en sort firkant midt på skjermen i test programmet. Klart at sort inne i et vindu i Windows Media Player blir selvfølgelig kull sort på min VT30 som det skal. Men ellers er bildekvaliteten super bra på VT30

 20. #20
  Intermediate
  Medlem siden
  Jan 2005
  Poster
  2,708
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Betroz
  UltimaNoctis : Jeg har selv en VT30. Enten er det noe galt med min eller så burde man ikke henge seg for mye opp i tall fra tester. Når jeg har helt sort bilde over hele skjermen, selv i et mørkt rom, så er sort veldig lys. Sorte kanter oppe og nede når jeg ser film er ikke akkurat "inky black". Når rulleteksten kommer etter en film også så synes jeg ikke akkurat sortnivået er så bra.

  Når de måler sort nivå så måler de det i en sort firkant midt på skjermen i test programmet. Klart at sort inne i et vindu i Windows Media Player blir selvfølgelig kull sort på min VT30 som det skal. Men ellers er bildekvaliteten super bra på VT30
  Hvordan fremstår letterbox-barer i halvmørk belysning på skjermen din da? Dette hørtes litt rart ut, for på min S20 som skal være rimelig mange hakk under din VT30 så fremstår letterbox-bars som sorte i halvmørkt rom, og sortnivået ellers er på høyde med en nyere CRT jeg har på soverommet. Alle tester tilsier at VT30 skal ha mye dypere sort enn S20, så dette høres litt mystisk ut...

Side 1 av 2 1 2 SisteSiste

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •