Billige OLED-skjermer i horisonten

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 2 av 2
 1. #1
  Intermediate
  Medlem siden
  Jan 2005
  Poster
  2,918
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Billige OLED-skjermer i horisonten

  Forskere har produsert et materiale som kan gjøre OLED-skjermer billigere i fremtiden.
  Forskere ved University of Michigan har klart å produsere et materiale som kan bidra til å gjøre OLED-skjermer og andre typer belysningsteknologier billigere i fremtiden. Dette materialet er såkalte "jewel toned", selvlysende og organiske krystaller som har en mulighet til å gjøre skjermer billigere, mer effektive og mer fleksible.

  Per dags dato blir OLED brukt mest aktivt innen mobiltelefoni – ettersom teknologien er foreløpig for dyr i henhold til masseproduksjon av større skjermer som TV-er og liknende grunnet tilføying av metaller. Dagens OLED er ikke 100 prosent organisk, og må komplementeres med dyrebare metallholdige stoffer for å kunne lyse.
  Ikke tidligere observert

  Nå har forskeren Jinsang Kim og kollegene hans ved University of Michigan klart å fremstille krystaller med fosforescens, en egenskap som tidligere kun har blitt observert i ikke-organiske materialer og metallorganisk materiale.

  De metallfrie krystallene er hvite i vanlig lys og utstråler blått, grønt, gult og oransj når de blir utsatt for ultrafiolette stråler. Ved å endre krystallenes kjemiske sammensetning, har forskerne klart å få dem til å lyse i forskjellige farger.
  Enkelt å justere

  "Rene organiske materialer har ikke hatt mulighet til å skape meningsfull utstråling av fosforescens. Vi mener at dette er det første eksempelet på et organisk materiale som kan konkurrere med metallorganiske stoffer med tanke på lysstyrke og muligheter for fargejustering," sier Jinsang Kim.

  Han fortsetter: "Dette er bare begynnelsen, men vi forventer at det ikke vil ta lang tid før våre enkle materialer vil bli tilgjengelig kommersielt for elektriske apparater. Vi forventer også at dette vil føre til en stor endring i LED- og andre lysindustrier fordi våre løsninger er veldig billige og fordi det er enkelt å syntetisere og justere de kjemiske strukturene for å oppnå ulike farger og egenskaper."

  Universitetet arbeider nå for å patentbeskytte arbeidet, og leter etter partnere for å kommersialisere teknologien slik at den lettere kan komme til markedet.

  Billige OLED-skjermer i horisonten - Audiovisuelt.no

 2. #2
  Intermediate Muffinman sin avatar
  Medlem siden
  Jan 2005
  Poster
  1,127
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Interessant! Det vil nok uansett gå mange år før OLED-TV blir for hvermannsen. Det er muligens bra siden det bidrar til at oppgraderingsspøkelset holder seg på avstand en stund til

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •