Sony tv - få hdmi som default når tv skrus på

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 17 av 17
  1. #1
    Newcomer
    Medlem siden
    Jun 2007
    Poster
    103
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Sony tv - få hdmi som default når tv skrus på

    Er på besøk hos svigers og han har selvsagt rotet bort bruksanvisningen til sin sony lcd-tv.

    Klar ikke finne ut via menyen hvordan man får hdmi til å bli default innkanal når man skrur på tv. Altså hensikten er å spare noen tastetrykk når man skrur på apparatet.

    Antar dette er noenlunde likt på de fleste nyere Sony-tv'er, og tipper mange her inne vet hvordan man gjør dette.

    På forhånd takk.

  2. #2
    Intermediate Qrt sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2006
    Poster
    1,549
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av myrlas
    Er på besøk hos svigers og han har selvsagt rotet bort bruksanvisningen til sin sony lcd-tv.

    Klar ikke finne ut via menyen hvordan man får hdmi til å bli default innkanal når man skrur på tv. Altså hensikten er å spare noen tastetrykk når man skrur på apparatet.

    Antar dette er noenlunde likt på de fleste nyere Sony-tv'er, og tipper mange her inne vet hvordan man gjør dette.

    På forhånd takk.

    Er det ikke bare å skru på TV først, og så HDMIkilden etterpå så skifter Sonyen av seg selv?

  3. #3
    Newcomer
    Medlem siden
    Jun 2007
    Poster
    103
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Det er mulig, men som de fleste som har canal digital dekoder, så er det ikke alltid like fristende å ven de minuttene hver gang man skal skru på..

    Jeg vet man kan predefinere hvilken inngang som er default når tven skrus på på panasonic-apparater. Skulle tro dette var standard funksjonalitet hos de fleste merker?

  4. #4
    Intermediate Espen-hj sin avatar
    Medlem siden
    Nov 2009
    Poster
    1,290
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    På min Sony tv velges inngangen som var i bruk når tven blei slått av, uavhengig av om det er signal inn eller ikkje. W5500 modell.
    Kva inngang/meny havner du på når du slår på tven?

  5. #5
    Newcomer
    Medlem siden
    Jun 2007
    Poster
    103
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Havner på AV 1

  6. #6
    Intermediate r0ver2 sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2005
    Poster
    933
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Har du noe koblet i på AV1? Sony-tven jeg har her, velger også inngangen som var sist i bruk. Antar hvis du har noe koblet i AV1 kan denne ovestyre siste valget og denne blir valgt i stedet.

  7. #7
    Newcomer
    Medlem siden
    Jun 2007
    Poster
    103
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Der er en scartkabel tilkoblet AV1. Jeg fjernet den og så hvorvidt tv-en gikk tilbake til sist brukte inngangskilde. Det gjorde den ikke. Den gikk til AV1 selv om der ikke var noe tilkoblet.

    Vil være skuffende om der ikke finnes en løsning for dette.

  8. #8
    Newcomer
    Medlem siden
    Jun 2007
    Poster
    103
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Rettelse, jeg ser den ikke går til AV1.

    Den går til et bilde som sier følgende

    000 Digital
    Programmene er ikke lagret

  9. #9
    Newcomer Hades sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2010
    Poster
    172
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Jeg hadde en Sony Bravia 40" tidligere og jeg hadde samme problem. Fikk ikke tv'n til å gå til sist brukte kilde evt sette Hdmi som default. Fant aldri noen løsning på dette.

    God jul :-)

  10. #10
    Intermediate Espen-hj sin avatar
    Medlem siden
    Nov 2009
    Poster
    1,290
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Har du prøvd ein firmware oppdatering? det ligger firmware og veiledning på sony.no

  11. #11
    Intermediate r0ver2 sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2005
    Poster
    933
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Skrur på TVen med nummer-tastene, eller AV/PÅ-knappen?

  12. #12
    Newcomer
    Medlem siden
    Jun 2007
    Poster
    103
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Bruker av/på knappen.

    Har for øvrig kommet over et annet Sony apparat i familien som har identisk problem. Firmware updates er ikke aktuelt.

  13. #13
    Expert
    Medlem siden
    Sep 2003
    Poster
    7,881
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av myrlas
    Firmware updates er ikke aktuelt.

    Keh?!

  14. #14
    Newcomer
    Medlem siden
    Jun 2007
    Poster
    103
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Vi snakker pensjonister her

  15. #15
    Intermediate Alastor sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2006
    Poster
    1,124
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Og du klarer ikke å putte en fil på en usb-penn og putte den i tven for de?

    Har aldri opplevd dette problemet med noen sonytver jeg har hatt i butikk siste 3 årene... De skrur seg på på kilden som ble brukt ved avskruing.

  16. #16
    Newcomer
    Medlem siden
    Jun 2007
    Poster
    103
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Da er det ganske påfallende at jeg på min lille ferie har testet tre - 3 - forskjellige SONY LCD-tv'er, og alle har samme problemet.

    Virker som om det er en "smart" funksjon som slår inn når tv'en skrus på, uten at jeg klarer å finne noe sted i menyen der man kan deaktivere dette.

  17. #17
    Newcomer Cyclops sin avatar
    Medlem siden
    Mar 2007
    Poster
    115
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    på min sony 46w4500 så går jeg på "home->Settings->set-up->AV setup->AV Preset-> og velger hvilket ingang den skal starte på der. alt gjøres via fjernkontrollen.
    Jeg husker at det ikke kunne gjøres på min gamle sony 32v2000. på den måtte jeg velge HDMI manuelt hver gang.

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •