Guide til TV-kjøp 2010

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Side 1 av 3 1 2 3 SisteSiste
Viser resultater 1 til 20 av 48
 1. #1
  Newcomer Lars_N sin avatar
  Medlem siden
  Nov 2008
  Poster
  189
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Guide til TV-kjøp 2010

  Ca annenhver tråd her på forumet handler om hjelp til hvilken TV man bør kjøpe. Tenkte derfor at det var fint med en slags enkel og grei oppsummering av årets TV marked til alle der ute som lurer på hva de bør kjøpe. Hva som er bra og best er selvfølgelig subjektivt, men jeg mener at det er mulig å trekke ut essensen av hva som blir anbefalt og kategorisere dette relativt enkelt. I tillegg er det greit å klare opp i enkle spørsmål som går igjen, plasma vs. LED/LCD, LED vs LCD og 3D eller ikke 3D.

  Dette er ment som et dugnadsprosjekt og jeg håper så at andre kan komme med tilbakemeldinger slik at vi kan ende opp med en så komplett liste som mulig. Kommer til å endre listen i denne posten underveis etter innspill.

  Guide til kjøp av TV 2010 modeller:

  Du har et stramt budsjett og ønsker mest mulig for minst mulig penger:
  - Panasonic TX-P..X20 plasma

  En TV som leverer brukbart på tross av lav pris i motsetning til de fleste andre konkurrentene i prisklassen. Følger opp fjorårsuksessen X10 som budsjett testvinner all-over. Kun HD-ready (720p HD), men dette er egentlig en fordel fordi det krever mindre av billedprossesering som nødvendigvis ikke er like påkostet som sine dyrere konkurrenter. De fleste vil neppe merke forskjell og til DVD og klassiske SD-sendinger er 720p egenlig bedre. Finnes en S20-serie som er litt dyrere med omtrent tilsvarende specs og full-HD. Jeg ville trolig likevel gått for X20 pga det med pris på billedbehandlingsmotor.

  Fra ca 4400,- for 42" og ca 6000,- for 50" på nett

  Tester:
  - DinSide
  - Teknofil.no
  - Aftenposten.no
  - Lydogbilde.no
  - Flatpanels.dk

  Du vil legge litt mer i kjøpet og ønsker en best mulig allrounder i klassen under 10 000 kr:
  - Sony KDL-..EX500/EX501 LCD (grå/sort list nede.
  - Samsung LE..C635/C655 LCD (matt/blank skjerm)

  Her får du både bedre billedbehandling og sortnivå samt full-HD. Begge to er veldig gode klassiske LCD TV'er som er vel så gode som dyrere EDGE-LED modeller. Sony har mattere bilde med mer naturlige farger (omtalt som organisk og plasmalikt), mens Samsung har skarpere bilde med mer smell i fargene. Samsung har støtte for avspilling av .mkv fra USB, mens Sony kun spiller divx. Sony har best lyd, men erstatter uansett ikke et eksternt anlegg. Hvis Samsung er favoritten anbefales det å gå for C635 grunnet det matte panelet.

  EX500 fra ca 6500,- for 40", ca 8500,- for 46" og ca 13 300,- for 55" på nett (EX500 - grå list)
  C600-serien fra ca 6000,- for 40" og ca 8000,- for 46" på nett (C655 - blank skjerm)

  Tester EX500:
  - Aftenposten.no
  - TrustedReviews

  Tester Samsung C600-serie:
  - Trustedreviews.com
  - HDTVtest.co.uk

  Du vil holde deg under 10 000,- og ønsker en dedikert film-TV til et rom med god lyskontroll:
  - Panasonic TX-P..G20 plasma

  For mange har dette vært den ultimate TV i 2010 og skal være en meget habil filmformidler. Det finnes bedre TV'er, men forskjellene er egentlig marginale i motsetning til prisen. Vær obs på at det er plasma med dets fordeler og ulemper.

  Fra ca 9000,- for 46" og ca 10 000,- for 50" på nett

  Tester:
  - Lydogbilde.no
  - Aftenposten.no
  - Dinside.no
  - Trustedreviews.com
  - Flatpanels.dk

  Du vil ha størst mulig TV for pengene:
  - LG 60PK250 plasma

  Billig 60" til å fylle stua. Gode tilbakemeldinger på forum her inne, og en grei TV. Finnes bedre skjermer, men ingen konkurrenter på størrelse til prisen.


  Mulig å låse opp THX modus som finnes i tilsvarende dyrere modeller via Logitech Harmony fjernkontroll - les mer om dette her!

  Fra ca 10 000,- på nett.

  Tester:
  ?

  Du vil ha en god 3D/film-TV til en grei pris:
  - Samsung PS50C7705 plasma
  - Panasonic TX-P42GT20

  Samsung får gode tilbakemeldinger både i tester og på forum. Manges filmfavoritt og en reel konkurrent til VT20.
  GT20 er ny på markedet og fått en veldig varm velkomst i tester både som film-TV og til 3D. Desverre finnes denne kun i 42", som kan bli litt i minste laget for den gode 3D opplevelsen.

  Samsung fra ca 12 000,- på nett
  Panasonic GT20 fra ca 10 000,- på nett

  Tester Samsung:
  - Teknofil.no
  - Flatpanels.dk
  - Trustedreviews.com - i realiteten tilsvarende modell minus blackfilter som gjør 7000-serien til en enda bedre TV

  Tester Panasonic:
  - Lydogbilde.no
  - Dinside.no

  Du vil ha et rått bilde til en fornuftig pris:
  LG850/950 Backlight LED med lokal dimming.

  Noen tilbakemeldinger på veldig blank skjerm med mye refleksjoner. Ellers skal dette være en topp TV, blant de beste.

  47" fra ca 15 000,- og 55" fra ca 19 000,- på nett

  Test:
  - Flatpanels.dk
  - Cnet.com

  Du vil ha det ypperste av 3D teknologi/den beste dedikerte film TV'en til et dedikert filmrom:
  - Panasonic TX-P50VT20 plasma

  Manges drømme TV i 2010. Var store forhåpninger til at dette skulle bli den første TV som kunne måle seg med Pioneers utgåtte modeller på 2D. Ikke kommet helt i mål, men ikke så langt unna og den beste 3D-TV på markedet per nå.

  Fra ca 18 500,- på nett

  Tester:
  - Dinside.no
  - Lydogbilde.no
  - Teknofil.no
  - Trustedreviews.com
  - Flatpanels.dk

  Du vil ha det råeste bildet som er å oppdrive:
  - Philips 46PFL9705 LED backlight
  - Sony KDL-..HX900 LED backlight

  Det beste av det beste, i hvert fall på 2D. Hvem som er best er en smaksak, forskjellene oppsummeres på teknofil sine tester, de foretrekker Philips!

  Philips 46" fra ca 22 500,- på nett
  Sony 46" fra ca 25 000,- og 52" fra ca 35 000,- på nett

  Tester 9705:
  - Dinside.no
  - Lydogbilde.no
  - Teknofil.no

  Tester HX900:
  - Teknofil.no

  Du digger å se film slik filmen skal være og vil ha en helt spesiell film TV som samtidig har et helt rått bilde:
  - Philips Cinema 58PFL9955 21:9 LED backlight

  Eneste TV som viser film slik filmen er laget. I tillegg det ypperste av teknologi. For deg som vil betale det lille ekstra for å ha noe helt spesielt. Men i realiteten kan vel en prosjektor gi vel så mye filmfølelse for en billigere penge hvis man har et rom til det.

  Fra ca 35 000,- på nett

  Tester:
  - Teknofil.no

  Du vil ha den råeste design TV'en og er villig til å betale prisen både bokstavelig og i forhold til billedkvalitet.
  - Samsung UE46C9005 EDGE-LED

  Det går 10 Samsung C9005 på en Sony EX500 i dybden! 10 stk. I tillegg en utrolig fin metallramme. Tvers igjennom en nydelig TV, men bilde når ikke helt opp i toppen og prisen er hinsides.

  Fra 35 000,- på nett

  Tester:
  - Lydogbilde.no
  - Teknofil.no

  Plasma vs LCD/LED:
  Grovt karikert egner plasma seg best til film, sport og spill i et dedikert rom med god lyskontroll mens LED/LCD egner seg best til allsidig bruk i middels lys til lyse omgivelser som en vanlig stue.
  LED/LCD foretrekkes også ofte for PC-tilkobling grunnet skarphet og mindre fare for innbrenning, men plasma kan også takle dette fint.

  - Plasma oppleves gjerne som mer naturlig og har jevnt over dypere sortnivå, men bildet blir først helt opptimalt i et mørkt miljø.
  - Plasma er kjent for å takle bevegelser bedre enn LED/LCD med mindre etterslep og det er heller ikke problem med ujevnt baklys, kjent som clouding på LED/LCD.
  - Plasma har like godt bilde uansett innsynsvinkel mens LED/LCD blir gradvis blassere når en ser TV fra siden.
  - LED/LCD har jevnt over skarpere bilder og har etter hvert også fått mye bedre sortnivå. LED med baklys (backlight) gir faktisk råere sortnivå og kontrastforhold enn plasma.

  - Fra tidligere er det kjent at plasma er utsatt for innbrenning av kanalogoer, stillbilder etc. Dessuten er en del modeller plaget med støy i form av summing og på enkelte modeller er det rapportert om at sortnivå blir dårligere med tid. Det hevdes nå at særlig innbrenning ikke lenger er noe problem på de store merkene, men jeg leser stadig om negative brukererfaringer om innbrenning, støy og dårlig billedbehandling selv på det som skal være toppmodeller fra de største og mest anerkjente produsentene. Dette står i sterk kontrast til topp anmeldelser de fleste steder og veldig mange positive brukeranmeldelser, men jeg vil anbefale folk som ønsker TV til det de fleste definerer som normal bruk å gå for LED/LCD for mest problemfri drift. I de fleste vanlige stuer vil etter min mening dette uansett være det beste valget mtp lys og bruk. For de som er glødende interessert i film og har et dedikert filmrom med god lyskontroll ville jeg likevel vurdert å gå for plasma og til 3D er plasma per nå det klart beste valget.

  LED(LCD) vs LCD:
  Mange tror LED er noe nytt som erstatter LCD, men faktum er at LED også er LCD. LCD er en billedteknologi som består av et LCD panel i front som gir farge/lysstyrke og et baklys som lyser opp dette.
  - Klassisk LCD (som fortsatt eksisterer i beste velgående - eks. Sony EX500) bruker lysrør som baklys. I LED LCD er dette byttet ut med LED dioder.
  - De fleste LED TV'er har disse diodene montert i kanten og speil bak som sprer lyset utover, dette er kjent som EDGE-LED (dette er teknologien bak de tynneste TV'ene). Bortsett fra tykkelsen og at lyset har en litt annen karakter enn lysrørlys, er ikke dette nødvendigvis noe bedre enn klassisk LCD. I mange tilfeller kan det faktisk være dårligere da speilene ikke klarer å fordele lyset jevnt slik at det oppstår ujevne lysflekker (clouding).
  - Noen få LED TV'er bruker det som kalles baklys LED. Dvs. at det er montert LED dioder bak hele bildet som kan styres lokalt (local dimming). I praksis vil det si at lyset kan være på i deler av bildet og av i andre på en gang. På denne måten kan man lage bilder med ekstrem kontrast.

  Essensen er at LED er en variant av LCD. At klassisk LCD kan være like bra som EDGE-LED (som de fleste LED TV'er er), men bakmontert LED med local dimming derimot er noe av, om ikke det råeste som finnes i markedet i dag.

  2D vs 3D:
  Mange lurer på om de bør gå for 3D når de kjøper ny TV i dag. Her finnes det intet fasitsvar. 3D teknologien er kun første generasjon, men overraskende nok mener mange at den allerede er veldig god. Det er vel liten tvil om at det kommer til å skje ting her i årene fremover, men det kan også være mye glede i teknologien allerede nå. Før man bestemmer seg er det verdt å være klar over at:
  - 3D er best på plasma per nå. LED/LCD flimrer for mye og sliter med etterslep.
  - Man må kjøpe briller i tillegg som drar opp kostnaden.
  - Mengden 3D materiell er foreløpig relativt begrenset.
  - De gode 3D TV'ene er foreløpig relativt dyre i forhold til gode 2D alternativ.

  For de fleste vil nok det lureste være å kjøpe en av de gode rimeligere 2D TV'ene nå og heller vente noen år og se hvilken vei teknologien utvikler seg. Hvis man ser på historien er det vel sannsynlig at man for prisen av den prisbelønte Panasonic VT20 kan kjøpe både en Panasonic G20/Sony EX500 nå og en bedre 3D TV om tre år og kanskje spare penger totalt.

  Lyd:
  Flatskjermer er ikke kjent for å ha spesielt god lyd, og selv om enkelte er bedre enn andre anbefales det uansett å bruke et eksternt anlegg eller en lydplanke. Her er det ikke noe absolutt must med surround og et godt stereoanlegg gjør stor forskjell og tilfredsstiller de fleste. Vær oppmerksom på at det ofte kan oppstå forsinkelser mellom lyd og bilde når man sender bilde til TV og lyd til forsterker fra en ekstern kilde (DVD, tuner, Blu-ray etc.) På surround recivere har en ofte mulighet for å justere lydforsinkelse etter bildet, men dette er fraværende på stereo. Her anbefales det å koble lyd fra eksterne kilder via TV og så koble lyd fra TV til forsterker analogt(/optisk) (eller eventuelt via dac). Både scart og HDMI sender lyd til TV allerede. TV justerer lyd etter bilde før den sender ut signal, man slipper altså problemet med at det ikke er synkront samtidig som man kun trenger å bruke én forsterkerinngang på alt som har med bilde å gjøre.

  Min konklusjon:
  Jeg vil våge å påstå at til "vanlig bruk" vil de fleste bli svært tilfreds med en Sony EX500, en Samsung C600-serie eller alternativt en Panasonic G20 (hvis en ser mye på film og har en stue som passer mtp lysforhold). Disse tre har et pris/ytelsesforhold som er vanskelig å matche. Hvis du går ned i pris blir kvaliteten merkbart dårligere (synlig for de fleste) og hvis skal ha noe bedre må du mye opp i pris for lite. Unntaket er hvis design eller 3D er viktig, eller man har størrelsesbehov utover det som finnes av disse modellene. Se guide for mer info.

 2. #2
  Newcomer
  Medlem siden
  Jan 2007
  Poster
  147
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Strålende tiltak!

  *klapp klapp*

 3. #3
  Intermediate MaW sin avatar
  Medlem siden
  Aug 2008
  Poster
  2,548
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Du har glemt å ta med 47LE850 med bakbelyst LED, testvinneren fra Hjemmekino.

  en test til:
  LG Infinia 47LE8500 Review - Flat-panel TVs - CNET Reviews

  Som et alternativ til EX500 burde du også legge til LE40C655 og større som ligger vel til rundt samme pris på nett. Fantastiske tver med eksepsjonelt sortnivå

  En test:
  Samsung LE40C650/ LE40C652/ LE40C654/ LE40C630 Review

  Ellers veldig bra og korrekt guide.

  :-D

 4. #4
  Intermediate
  Medlem siden
  Oct 2005
  Poster
  2,501
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Veldig bra tiltak! Applaus!!

 5. #5
  Newcomer Lars_N sin avatar
  Medlem siden
  Nov 2008
  Poster
  189
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av MaW
  Du har glemt å ta med 47LE850 med bakbelyst LED, testvinneren fra Hjemmekino.

  Som et alternativ til EX500 burde du også legge til LE40C655 og større som ligger vel til rundt samme pris på nett. Fantastiske tver med eksepsjonelt sortnivå
  Takk for innspill. Bra både med utfyllende tips og tilbakemeldinger på det som er tatt med allerede. Var veldig usikker på om jeg skulle ta med Samsungen som et alternativ til EX500 eller ikke (ville gjøre listen minst mulig komplisert), men da gjør jeg det og lister grovt forskjellene på de to slik at folk kan tenke litt selv.

  Når det gjelder LG 47LE850 må jeg innrømme at jeg ikke vet så mye om denne. Er nok desverre litt forutinntatt mot LG ops:. Kan godt lese meg opp på den, men fint om du har en formening om hvor du vil plassere den i guiden så skal jeg ta den med hvis ingen har invendinger mot dette?
  -
  For øvrig også veldig hyggelig å høre at guiden blir satt pris på og annerkjent av flere godt erfarene forumbrukere.

 6. #6
  Newcomer Lars_N sin avatar
  Medlem siden
  Nov 2008
  Poster
  189
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Oppdatert guide med mer utfyllende info om hvert produkt/hver klasse, føyd til Samsung ..C635 i tillegg i klassen beste allround under 10 000,- og skrevet et nytt avsnitt om lyd og flatskjerm.

 7. #7
  Grunnlegger lygren sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2002
  Poster
  15,025
  Takk & like
  Blogginnlegg
  27
  Nevnt
  19 post(er)
  AVtorget feedback
  1
  (100.00% positive tilbakemeldinger)
  Fin guide dette, Lars_N, men som du er inne på er uten tvil "best bilde" en smaksak, der valg av teknologi - i tillegg til lommeboka - bør ta hensyn til bruksområdet. Skal en se mye film i mørke omgivelser kommer LED-teknologien til kort slik jeg ser det, dette både på Edge og "Full" LED. Er hovedbruken "vanlig" TV og film i mellomlyse omgivelser (som vel er slik de fleste av oss ser på film i en vanlig stue kanskje??) er nok imidlertid LED et godt valg.

  Når det gjelder kommentaren rundt lysutbytte på plasma vs. LED stemmer nok det i "dynamisk" modus der TVen slipper å ta hensyn til fargegjengivelsen. Når en snakker "filmmodus" eller kalibrert modus er det imidlertid ofte slik at LED-TVene har MINDRE lysutbytte enn de aller fleste plasma-TVer. I tillegg er det selvsagt avgjørende for den opplevde dynamikken at plasmaens dynamikk baserer seg på den enkelte plasmacelle fremfor en større eller mindre LED-lampe i bakkant...

  Når det er sagt har plasmateknologien også ulemper som trådstarter er inne på her, innbrenning (som oftest midlertidig), noe "flimring" / ustabilitet i lyse scener (fremdeles et issue på både Panasonic og Samsung) samt noe mindre "sprut" i "dynamisk" modus enn LED kan skilte med er vel noen...

 8. #8
  Newcomer
  Medlem siden
  Nov 2010
  Poster
  48
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Heisann! Er på leit etter et nytt tv å henge på veggen i leiligheten min! Ganske lys stue men mulighet å trekke igjen persienner osv.. Avstanden fra sofaen til veggen der tven skal henge er ca 4m.

  Ka tv ville folk som har peiling på gådd for? Størrelste 55" - 60"
  Komme til å bli brukt mest til Tv titting og film. Maks pris 15000 ,-

  Takker for alle tips

 9. #9
  Newcomer
  Medlem siden
  Jan 2007
  Poster
  62
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Bra tråd Lars N Fint om du legger inn nye modeller og oppdaterer infoen bak hver TV etterhvert som infoen kommer inn her.

  Spørsmål:
  Hvilke svar har LED/LED backlight til Samsung PS50C7705 plasma, uten at man må opp på prisnivået til Philips 5xPFL9705 LED backlight eller Sony KDL-52HX900 LED backlight?

  Mulig LG 850 og 950 er et bra alternativ til C7705 uten at man må opp på prisnivået til 9705 og HX900, men en del skremmer med at panelet har mye gjennskinn, erfaringer?

 10. #10
  Intermediate
  Medlem siden
  Oct 2005
  Poster
  2,501
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Mulig LG 850 og 950 er et bra alternativ til C7705 uten at man må opp på prisnivået til 9705 og HX900, men en del skremmer med at panelet har mye gjennskinn, erfaringer?
  Ja, dessverre. Disse LG-skjermene er på mange vis utrolig gode, men skjemmes av reflekser og et delvis synlig rutenett av dimbare soner. Som en konsekvens av dette har LG valgt å utstyre sine nye Nano-led skjermer (f.eks. LEX8N) med et bedre anti-refleksbelegg + en bedre film over sonene/led-iodene.

 11. #11
  Newcomer
  Medlem siden
  Sep 2006
  Poster
  22
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Endte selv på en LG42LE850N og angrer ikke. Jeg har skjermen ved siden av 2 store stuevinduer og skjemmes ikke i det hele tatt av refleksjoner. Har sett både Premier League og Cup-finale uten å tenke på dette. Min følelse av slikt er at hvis man ser etter svakheter så kan man irritere seg grønn på det aller meste. Slik som når jeg så etter disse 192 dimbare sonene på LG'en. Jeg ser de når jeg leter etter dem, men ikke når jeg "bare ser" på TV/film

 12. #12
  Newcomer
  Medlem siden
  May 2009
  Poster
  20
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av noddy.
  Bra tråd Lars N Fint om du legger inn nye modeller og oppdaterer infoen bak hver TV etterhvert som infoen kommer inn her.

  Spørsmål:
  Hvilke svar har LED/LED backlight til Samsung PS50C7705 plasma, uten at man må opp på prisnivået til Philips 5xPFL9705 LED backlight eller Sony KDL-52HX900 LED backlight?

  Mulig LG 850 og 950 er et bra alternativ til C7705 uten at man må opp på prisnivået til 9705 og HX900, men en del skremmer med at panelet har mye gjennskinn, erfaringer?

  Min personlig mening er at LE850 og 950 bør stille i kategorien til : "Du vil ha det råeste bildet som er å oppdrive:" når det gjelder 2D.

  Bildet i seg selv er av ypperste kvalitet, selv om skjermen sliter litt med gjenskinn (dog noe jeg ikke er spesielt plaget over)..

  Se gjerne testen på flatpanels.dk her:
  LG LE850N - FlatpanelsDK

  LGs LE850N er uden tvivl et af de mest interessante LCD-TV i år, for scanning backlight og local dimming teknologierne bringer væsentlige forbedringer af LCD teknologi med sig. Tv’et har en lidt højere pris end de fleste LCD-TV, men jeg er så overbevist af LE850N, at jeg hermed tildeler den vores Top Anbefalings Award.
  -----

  Når det gjelder Samsung 9000 serien liker jeg ikke designet på denne i det hele tatt. Skjermen i seg selv er latterlig tynn, og fjernkontrollen er en kul gadget, men når du lager en slik skjerm med sølv kant blir det bare feil i mine øyne.

  Må nesten skryte litt av designet til INFINIA serien til LG.
  Dens har sin store svakhet at den KAN reflekter mer enn andre skjermer, men den er en av de peneste skjermene jeg har sett, men "rammeløst" design.

 13. #13
  Newcomer Lars_N sin avatar
  Medlem siden
  Nov 2008
  Poster
  189
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Slet med å poste noe på forumet i går kveld, men nå er jeg tydeligvis på nett igjen.

  Flott med tilbakemeldinger og tilføyelser, skal ta med LG850/950 som rimeligere LED backlight alternativ/konkurrent til Samsung C7705 og kanskje som nevnt en av kandidatene med råest bilde.

  Om man liker Samsung 9000-serie er selvfølgelig subjektivt og beholder den i topp design kategoerien enn så lenge

  Til Lygren:
  Fint med konstruktiv tilbakemelding fra eksperten. Skal prøve å utdype/endre/oppdattere slik at det blir mest mulig korrekt. Supert om du kan se på det og si om du synes det blir bra. Legger ut en post når jeg har oppdattert.

  Til WRT:
  Til din bruk tenker jeg i utgangspunktet LCD/LED teknologi grunnet bruk og belysning i stue.

  Jeg vil forseslå at du først titter på Sony 55EX500 og Samsung LE55C655 (600-serie), begge til rundt 13 000,- på nett. Mener disse vil gi best TV for pengene i prisklassen.

  Hvis design, og spesielt tykkelse, betyr mye kan du også se på Samsung UE55C6005 (6000-serie) EDGE-LED til fra 14 000,- på nett. Jeg mener at både EX500 og C600-serien har bedre bilde, men C6000-serien er heller ikke dårlig selv om den kanskje har mer clouding.

  Vær obs på at en del av Samsung modellene har veldig blank skjerm med mye gjennskinn. Som nevnt i guiden er C635 å foretrekke foran C655, men fant ikke C635 i 55" i farten. Når det gjelder C6005 minstenker jeg at den også har blank skjerm, men ikke helt sikker. Tror også at C6000-serien har en variant med matt skjerm.

  Til slutt kan du også vurdere den LG 60" plasma som er foreslått i guiden. Plasma er kanskje ikke helt ideelt i din stue, men kan fungere helt ok og 60" for 10 000,- mye TV for pengene. Som nevnt får den gode tilbakemeldinger av brukerne, men har også blank skjerm som kan reflektere mye lys.

  Lykke til med valget. Hvis andre har gode tips utover dette må de gjerne bidra.

 14. #14
  Newcomer SGunders sin avatar
  Medlem siden
  Feb 2005
  Poster
  29
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Veldig informativ tråd du har laget her, keep it up

  Er ute etter best mulig 46" allround tv til under 10000,- Tv skal være i en normal belyst stue med tv, film og mediasenter/PC som bruksområde. Skal bruke den innebygde mottakeren for RiksTv.

  Hadde egentlig bestemt meg for 46" EX500, men ser nå at EX710 er kommet under 10000 i nettbutikkene. Har du noen kommentar til 710'en i forhold til 500'en ? Ble i tvil nå pga bedre "WAF" på 710 (smalere og tynnere)

  Takker på forhånd for hjelpen din

 15. #15
  Newcomer Lars_N sin avatar
  Medlem siden
  Nov 2008
  Poster
  189
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Lillebror EX500 er best og billigst. EX700-serien faller gjennom og skårer bare middels på billedkvalitet. Cloudin issues m.m. Står bl.a. beskrevet i testen på EX500 fra Aftenposten som er linket over.

  Produsentene pusher LED som det nye store og naturlig nok tror de fleste forbrukere dermed at dette er en bedre teknologi de må ha. Dette utnytter også produsentene i prisingen. I mine øyne er eneste virkelig gode grunn til å velge EDGE-LED design og tykkelse.

  To andre LCD som kan være fine alternativ til EX500 er Samsung 600- eller 700-serie.
  I din prisklasse bør du også vurdere Panasonic G20 plasma, men til din bruk er min personlige mening at LCD vil passe best.

 16. #16
  Newcomer Lars_N sin avatar
  Medlem siden
  Nov 2008
  Poster
  189
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Da har jeg oppdattert med LG LE850/950 og i tillegg tatt med nye Panasonic 42GT20 på lik linje med Samsung PSxxC7705. Ikke skrevet masse om LG, og hvis noen har mer å biddra med er det fint om dere sender meg konkret tekst, så kan jeg lime den inn.

  Til Lygren:Forsøkt å endre ut fra dine korrigeringer. Fint om du kan titte kjapt på det og se om du synes alt ser greit ut nå?

 17. #17
  Newcomer SGunders sin avatar
  Medlem siden
  Feb 2005
  Poster
  29
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Takker for gode svar

  Skjønner at du også liker Samsung LE C635/655, men hvordan vil du rangere UE C6005 i forhold? Er 635 og 655 mye bedre enn denne LED modellen?

  Her kommer jo den omtalte "WAF" faktoren inn igjen

 18. #18
  Newcomer Lars_N sin avatar
  Medlem siden
  Nov 2008
  Poster
  189
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Dette blir kun spekulasjon da jeg ikke har satt meg veldig inn i nevnte Samsung LED modell, men tror at den er litt mer utsatt for cloding og at den har litt mer lag hvis du skal bruke den til spill. Ellers tror jeg billedbehandlingen er mye av det samme. Tilsvarende fjorårs LED-versjonen (B6000-serien) vant faktisk en del tester og fikk jevnt over veldig mange fine tilbakemeldinger på tross av nevnte cloudingproblematikk. Hvis design er veldig viktig og prisen er god er det ingen dårlig TV, men jeg holder likevel en knapp på av 600-serien har litt bedre bilde.

 19. #19
  Newcomer
  Medlem siden
  Oct 2007
  Poster
  86
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Når fjorårsmodellen av Phillips'en er på tilbud til 13 høvdinger, så må vel den totalt sett være det beste kjøpet til rundt 10k kroners klassen?

 20. #20
  Newcomer Lars_N sin avatar
  Medlem siden
  Nov 2008
  Poster
  189
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Mcslu
  Når fjorårsmodellen av Phillips'en er på tilbud til 13 høvdinger, så må vel den totalt sett være det beste kjøpet til rundt 10k kroners klassen?
  Enig i det, men da dette vel bør regnes som et begrenset meget godt tilbud snarere enn ledende nettpris, synes jeg det blir feil å ta den med i guiden.

  Likevel fint at den er nevnt her i tråden nå. Dette er klart beste TV til den prisen med mindre man ønsker plasma eller 3D.

  Tenkte å avslutte med å linke til Tv'en og da var den allerede utsolgt. For de som ikke fikk det med seg dreide det seg om Philips 52PFL9704 til 13 000,-

Side 1 av 3 1 2 3 SisteSiste

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •