Har nettopp kjøpt en UE46B7070 og er veldig fornøyd med bildekvaliteten. Ingen clouding som andre har vært plaget med, og heller ingen power cycling. Man kan jo håpe at Samsung etterhvert har klart å få ting til...

Men desverre er det mye annet rart med disse TV'ene. Samsung påstår i sin markedsføring at apparatene er Internet@TV ready. Det er ikke sant. Eneste måten å komme i kontakt med omverdenen på, er å leke med noen få WIdgets som Samsung leverer, blandt annet en sterkt begrenset utgave av en YouTube Widget, litt nyheter og vær. Det er det eneste. Man kan jo spørre seg hvorfor ikke disse TV produsentene evner å lage en brukbar browser?
Et hackerprosjekt som kaller seg SamyGO har gjort nettop det, og laget en generell browser som man kunne installer i Samsung sine TV'er helt til Samsung oppdaget prosjektet og i all hast releaset en SW update til TV's LInux kjerne som effektivt blokkerte denne muligheten, og samtidig dro en hel masse andre nyttige features ned i dass også. Svært kjedelig at Samsung gjør slikt. De har overhode ikke forstått at de som selskap er tjent med å la flinke folk få lov til "leke" seg med de mange mulighetene et slikt apparat byr på.
En av funksjonene som forsvant var muligheten til å legge inn egne bilder og filer i TV's minne. En funksjon som de fremdeles reklamerer for på WEB sidene sine, men som altså ikke er der lengre.

Høytalerne i slike TV'er er av naturlige årsaker veldig dårlige. Skal du ha god lyd må du kople til et ekstern anlegg. Men det er heller ikke helt rett frem med mindre du har et anlegg som støtter HDMI 1.3 eller 1.4
Du kan få lyd via den optiske porten, men slett ikke alle eksterne lydanlegg har støtte for optisk lyd. DU kan også få til lyd ved å gå via den medfølgende EXT-> SCART overgangen, men da kun i TV eller DTV modus. Kopler du TV'n over til Media lyd (MP3, MPEG e.l.) da funker kun lyden på de innebygde høytalerne. SLikt er helt tåplig og meningsløst, og kan bare forklares ved at Samsungs ingeniører ikke har hatt tunga helt rett i munnen...

Den medfølgende Meda Server applikasjonen for Windows er helt ubrukelig og det er slett ikke rett frem å bruke en hvilken som helst DLNA server som man skulle tro. Samsung har lagt inn proprietære data i sin HTML header, noe som fører til at du som regel ender opp med "Format not recognized" uansett hva du prøver å streame til TV'n (Bilder, musikk, film). Full UPnP støtte finnes ikke. Jeg har funnet ut at PlayOn er den media serveren som er nærmest til å funke sånn nogenlunde, og jeg har prøvd mange!!! NAS servere kan du stort sett glemme. Samsungs egen server kneler dersom du har mer enn et par hundre filer, og den har ingen støtte for UNC path så glem nettverksdistribuerte bibloteker.
Alle disse tingene og mere til gjør at TV'ene til SAMSUNG er greis som vanlig TV apparater, men det er langt igjen før Samsung oppdager at det vi kundene vil ha er åpne løsninger med støtte for vanlige standard protokoller der vi selv kan mikse og blande AV og Data utstyr.
Og kundesupporten er (som vanlig) elendig. For det første er det få (om noen) av de ansatte her i Norge som skjønner enkle ting som forskjellen på DLNA og UPnP. Dernest er de "programmert" til å svare at det er deg det er noe galt med og ikke deres utstyr.

Men skal du kun se på Paradice Hotel eller Discovery og nå og da kjøre en DVD eller Blueray over HDMI, ja da er de vel få apparater som gir bedre bilde!

Lykke til
Viking