Utvikler billigere LED-baklys

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 2 av 2
 1. #1
  Intermediate
  Medlem siden
  Jan 2005
  Poster
  2,918
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Utvikler billigere LED-baklys

  Taiwanske Coretronic er klar med nytt LED-baklys for LCD-paneler, som skal gi rimeligere skjermer.

  Dersom du har fulgt med litt på TV-fronten det siste året har du fått med deg at LED-baklyste LCD-skjermer stadig blir mer utbredt. Men fortsatt er det slik at tradisjonelle LCD-skjermer med CCFL-baklys er rimeligere å produsere, og dermed blir billigere i butikkene for oss forbrukere.

  LCD-skjermer med LED-baklys har flere fordeler, men det er viktig å være klar over at det finnes flere ulike typer LED-baklys. Hovedsakelig snakker vi om enten kantmontert ("edge lit") eller bakmontert, men det er også varianter innenfor disse.

  Kantmontert LED er gjerne den enkleste og rimeligste implementeringen av LED-baklys, og dessuten den mest utbredte. Nå tar Taiwanske Coretronic kantmontert LED til enda lavere prisnivåer.

  Mens tradisjonell kantmontert LED består av "striper" med LED-lys på hver side av skjermen (to eller fire sider), klarer Coretronic seg med lys på kun én side av skjermen.

  Eksempelvis vil et LED-baklys av denne typen til en 32-tommers skjerm koste $35 mindre enn et typisk vanlig kantmontert LED-baklys.
  Bedre bilde eller bare PR?

  Så er spørsmålet om man med LED-lys langs bare den ene kanten oppnår noen fordeler over tradisjonelle CCFL-baklyste skjermer. Ja, skjermene kan helt sikkert gjøres langt tynnere, men når det gjelder bildekvalitet er det mer tvilsomt. Dog har LED-teknikken en miljømessig gevinst – den krever nemlig ikke bruk av kvikksølv, slik CCFL-teknikken gjør.

  Coretronic skal være klar med den nye typen kant-LED for LCD-paneler opp til 46 tommer. Det er hovedsakelig det kinesiske markedet som er målgruppen.
  Vær kritisk

  Uansett er det viktig å være klar over at "LED" ikke er noe magisk ord som automatisk leder til fantastisk bildekvalitet på TV-en. Det finnes ulike teknikker og vi anbefaler å være kritisk og stille spørsmål rundt teknologien som brukes dersom du er i markedet for å handle deg en TV.

  Dessuten gjelder som vanlig konseptet "dritt inn, dritt ut". Det hjelper ikke med en fantastisk TV dersom du mater mater den med dårlige signaler. Til sist er det også viktig å huske på å kalibrere TV-en skikkelig.

  Utvikler billigere LED-baklys - Audiovisuelt.no

 2. #2
  Intermediate Scorpioen84 sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2006
  Poster
  1,585
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Dette har nok ingen kvalitetsmessige fordeler for sluttbrukeren....

  Det eneste som gjelder er vel ekte backlit for å få det beste bildet med beste kontrast...?
  Så ja det kommer sikkert 42" LED-TVer til 4000kr etterhvert, men kvaliteten har da gått i samme retning som prisen er jeg redd...

  Bra det er utvikling, men synes nå ikke dette er noe stort gjennombrudd akkurat... :-P
  | KK DXD-12012 | KK Quattro | Sherbourne PA160 | Onkyo 818 | TW700 |

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •