Vi innrømmer det like gjerne først som sist: Vi hadde ikke trodd at Samsung skulle kunne yppe seg, langt mindre ta innersvingen på Panasonic, da 50-tommers plasma-TV-er i toppklassen stod på testprogrammet. Knallsterke på LCD ja vel, men plasma?
Samsungs plasmasatsning har i det hele tatt virket en aning halvhjertet de siste årene, og vi har unektelig sittet med et inntrykk av at den koreanske elektronikkgiganten har valgt å bruke mer tid og utviklingskrefter på LCD-teknologien.
Panasonic, verdens største produsent av plasma-TV-er, har gjennom flere modellgenerasjoner befestet stillingen som en god, og ofte prisgunstig nummer to i plasmamarkedet etter Pioneers så langt uovertrufne plasma-TV-er.
Samsung på offensiven

Med PS850-modellen viser Samsung at de åpenbart mener alvor med sine nye plasmamodeller. For dette skulle fort vise seg å være langt mer enn en oppsiktsvekkende tynn og usedvanlig veldreid 50-tommer.
Når poengene er talt opp, og skjermenes plusser og minuser veid opp mot hverandre, ender vi til slutt opp med å utrope Samsungs 8-serie som knepen vinner av denne rekordjevne testduellen.
Ingen taper

Skjønt dette er en testduell uten taper, hvor begge duellantene definitivt hører hjemme på øverste TV-hylle. Hvilken av de to du bør velge, bør også til en viss grad avhenge av dine egne smakspreferanser og brukerbehov.
Begge TV-ene leverer ett formidabelt kontrast- og sortnivå, om enn ikke i Pioneer Kuro-klasse.
Ulike glass- og filterteknologier gjør Samsung best i lyse omgivelser, men Panasonic kommer sterkt når hjemmekinomørket senker seg. Begge leverer en gode og presis på fargegjengivelse, og både Panasonics THX-modus og Samsungs kinovariant scorer høyt rett ut av esken, selv om det som alltid må finjusteringer til for å få maksimal bildekvalitet ut av skjermene.
Lyssterke

Internett- og nettverkstilkobling er standard hos begge, og lysstyrke er ikke noe problemstilling på noen av skjermene. Det er strengt tatt heller ikke faren for permanent innbrenning, skjønt visse hensyn bør man fortsatt ta så lenge det er snakk om en plasmaskjerm.
Mens Samsung varter opp med de klart skarpeste bildene og det frekkeste designet, byr Panasonics interpoleringsteknologi på mer organiske og flikkerfrie bilder når filmen ruller over skjermen.
Pioneer er fortsatt den ubestridte kongen på plasmahaugen, men Samsung gjør definitivt Panasonic rangen som kronprins stridig. Og til neste år abdiserer som kjent Pioneer...
Samsung og Panasonic oppgir det gjennomsnittelige strømforbruket (IEC 62087) til å være henholdsvis 240 watt og 280 watt.

Les testen HER!