Det råder den reneste Klondyke-stemningen i flat-TV-verdenen om dagen. Dette er et marked hvor etablerte produsenter utfordres av stadig flere mer eller mindre kjente aktører som ønsker å kare til seg en bit av den hurtig voksende flat-TV-kaken.

Ikke minst i de rimeligere prisklassene er utvalget enormt, for ikke å nevne uoversiktlig. Når kvalitetsforskjellene i tillegg er til dels dramatiske, ja, så kan det sette griller i hodet på selv den mest sindige TV-kjøper.

Vi har denne gangen tatt for oss nettopp to prisgunstige 32-tommere, nærmere bestemt fra en veletablert og en mindre etablert produsent. Hvor mye har egentlig merkenavnet å si?

Mens Sonys rimeligste 32-tommer representerer de etablerte produsentene, er det den nye 32-tommeren til Viewell som skal forsvare de mer ukjente TV-merkenes ære. Sony som med sin Bravia-serie har levert gjennomgående solide varer i de høyere prisklasene, og Viewell som tidligere har vist at de har mer å fare med enn bare lave priser.

Sonys LCD-TV har en veiledende pris på 8990, men vil nok være å finne til under 8000 kroner. Viewell Har en veiledende pris på rundt 6500. Det er 2500 kroner i forskjell. Kan man se denne forskjellen i kvaliteten på TV-ene?

Les oppsummeringen av testen på Forbruker.no: LCD-duell i budsjettklassen

Testen av Viewell:
Ikke overbevisende
Testen av Sony:
Et trygt valg