Test: Hitachi PJ-TX300

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 10 av 10
 1. #1
  Administrator Ak sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2002
  Poster
  13,142
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Test: Hitachi PJ-TX300

  Hitachi PJ-TX300
  TX-300 er den tredje projektoren fra Hitachi i samme serie. Utseendet har knapt nok forandret seg, mens spesifikasjonene har tatt kvantesprang. Dessverre har det vist seg at spesifikasjonene, spesielt på LCD-projektorer, ikke har hatt rot i virkeligheten. Dette har gjort sitt til at mine forventninger ikke er spesielt høye for hva Hitachis siste projektormodell kan prestere. Kan likevel TX-300 overbevise meg?

  Konstruksjon og teknikk


  Projektoren veier tett på 5 kg, og gir et solid førsteinntrykk. Med sort pianolakk og et pent design vil PJ-TX300 passe inne i de fleste stuer og kinorom. Byggekvaliteten er også bra, og projektoren virker solid bygget.
  På oversiden av projektoren finner man navigeringstaster og statusdioder for power, temp og lamp. Navigeringstastene kan brukes i nødstilfeller dersom fjernkontrollen ikke er i nærheten.
  I normalmodus er projektoren oppgitt til 28dB, mens støynivået i whispermodus skal være så lavt som 24dB. Sammenlignet med støynivået på andre projektorer stemmer nok dette ganske bra, og i whispermode er PJ-TX300 omtrent lydløs.

  Varmluften blåses ut på høyre side av projektoren, noe som betyr at man kan plassere den relativt nært til bakvegg. Minimal lyslekkasje ut fra ventilasjonen er en positiv overraskelse, og her har Hitachi gjort en bedre jobb enn de fleste andre i klassen.

  Fjernkontrollen er basert på samme OEM design som fjernkontrollen til forgjengeren PJ-TX200 (og mange andre). Dette betyr en liten fjernkontroll som fungerer helt greit, om enn med litt begrenset rekkevidde. Fjernkontrollen har hurtigtaster for de mest brukte funksjonene, og den har oransje baklys. Dette sørger for at tastene er lesbare også i kinomørket.
  I likhet med de fleste andre LCD-projektorer har PJ-TX300 lens-shift, som betyr at bildet kan flyttes 75% opp/ned og (150% totalt) 30% høyre/venstre (60% totalt). Dette gir stor fleksibilitet i forhold til hvor projektoren kan plasseres. Med lens-shift i nøytral posisjon vil nedre kant av bildet være i samme høyde som senter av optikken (omvendt ved takmontering).

  Optikken er av bra kvalitet, men bildet er likevel ikke like skarpt i hjørnene som i midten. Ved bruk av lens-shift påvirkes skarpheten i svært liten grad, noe som er gode nyheter for dem som må plassere projektoren på “vanskelige” steder. I områder der bildet har høy kontrast kan en til tider se litt fargeringing, selv fra normal sitteavstand. Dette er likevel ikke et stort problem.

  Zoom-området er fra 1.27 (Wide) til 2.06 (Tele). Dette betyr et projektoren kan lage et bilde på 100” fra avstander på 3.5m til 5.6m. Både zoom og fokus justeres manuelt og har god presisjon. Justeringen gjøres ved hjelp av to hjul på objektivet.

  Hitachi har utstyrt PJ-TX300 med relativt få innganger, til frustrasjon for dem som har behov for å kople til mange kilder. Løsningen vil da være en ekstern videoswitch eller prosessor, noe som ikke er gratis. Av innganger finner vi en HDMI (HDCP), en VGA, en komponentvideo, en s-video og en komposittvideo. I tillegg har projektoren en RS232-inngang som kan brukes for å kontrollere projektoren fra PC, og en 12V triggerutgang for bruk sammen med motoriserte lerret. En ting å notere seg her er at projektoren støtter de vanligste oppløsningene fra PC både via VGA og HDMI. Dette inkluderer også 1280x720, slik at det er enkelt å få 1:1 pixelmappping for PC/HTPC brukere.  PJ-TX300 bruker de samme 720P (1280x720) panelene som PJ-TX200. Det har gått rykter om at siste generasjon LCD projektorer (PJ-TX300, Sanyo PLV-Z5, Epson TW700 etc) bruker “generasjon 2” LCD paneler, men dette er ikke på noen måte bekreftet. Jeg kunne heller ikke finne noe som tyder på noen vesentlig oppgradering.

  En UHP lyspære på 150W skal gi en lysstyrke på 1200 Al i normalmodus og 960 Al i whispermodus. Her har nok Hitachi tatt litt i, for projektoren er ikke like lyssterk som flere av DLP konkurrentene med omtrent tilsvarende spesifikasjoner. Det betyr likevel ikke at den er lyssvak. I normalmodus med irisen helt åpen har den mer enn nok lys, også til stuekinoen.
  Pæren har en oppgitt levetid på 4000 timer i whispermodus.

  Som sin forgjenger har PJ-TX300 både en dynamisk iris (DI) og en manuell iris. Den dynamiske irisen står plassert mellom lyspæren og LCD-panelene, mens den manuelle irisen står foran optikken. Den manuelle irisen fungerer utmerket, og kan settes i 10 steg for ønsket lysstyrke. Den dynamiske irisen kan settes i tre posisjoner. Off, auto1 og auto2 hvor sistnevnte er den mest aggressive modusen. Virkemåten forklares mer detaljert i eget kapittel.

  Ved hjelp av den dynamiske irisen skal et ON/OFF kontrastnivå på hele 10 000:1 være mulig. Dette er omtrent det samme som på de konkurrerende LCD-projektorene fra Sanyo, Epson m.fl. I praksis viser det seg likevel at disse spesifikasjonene ikke er i nærheten av å være riktige dersom man verdsetter et korrekt bilde. Mer om dette senere.

  Konvergens er alltid et tema når det kommer til projektorer basert på tre bildebrikker. Dette inkluderer LCD, LCOS, SXRD med flere. På PJ-TX300 er konvergensen litt ujevn. På høyresiden av bildet er blått forskjøvet en pixelrad mot høyre mens grønt er forskjøvet en pixelrad nedover. På venstresiden er det kun blått som er forskjøvet en halv pixelrad nedover. Totalt sett er dette akseptabelt. Det er også viktig å notere seg at konvergensen kan variere litt fra enhet til enhet. (Bildet viser høyre nedre hjørne)

  To kjente problem med LCD-projektorer er henholdsvis Vertical Banding (VB) og ujevn fargeuniformitet. Dette er to problemer som har blitt mindre og mindre for hver nye generasjon LCD-projektorer, men de er enda ikke eliminert.

  Vertical banding kan sees som vertikale striper med ca 20 pixelraders mellomrom. Vanligvis prøver produsentene å gjøre denne feilen så liten som mulig ved å kontrollere i hvilke områder av IRE-skalaen den er synlig (IRE er en måleenhet for lysintensitet. 0 IRE = sort, 100 IRE = hvitt).

  Som eneste produsent av LCD-projektorer har Hitachi laget en menyfunksjon, Stripes, hvor man selv kan prøve å justere bort VB. (Bildene nedenfor viser hvordan innstillingen står i utgansgspunktet, samt ved maksimalt utslag). På enheten jeg testet viste det seg at fabrikkinnstillingen var optimal, så jeg endte opp med å ikke justere noe. Enheten jeg testet hadde såpass lite VB at det for de fleste ikke vil være et problem. For de mest kresne vil det naturligvis likevel kunne være et irritasjonsmoment.


  Fargeuniformitetsproblemer/shading er vanlig på LCD-projektorer (i større eller mindre grad), og er enklest å se i lyse deler av bildet. Typisk er det da at man har et grønt fargeskjær på ene siden og et rødt fargeskjær på andre siden. På en helt hvit bakgrunn er det mulig å se litt av dette på PJ-TX300, men i praksis er det ubetydelig for et produkt i denne prisklassen.

  Menysystemet på projektoren er svært oversiktlig og enkelt i bruk. Det eneste som trekker ned er at det er litt kronglete å lagre innstillinger under de forskjellige brukerminnene, men dette er heldigvis nøye beskrevet i manualen. Projektoren har 4 brukerminner, Custom-1 -Custom-4.

  Uavhengig av originalt bildeformat kan man strekke bildet stort sett slik man vil. Har man et 4:3 signal inn, kan dette konverteres til forskjellige format, deriblant wide, som er mye brukt. Bruker man dette formatet vil bildet bli ulinjært strukket fra midten og ut på sidene. Det vil si at bildet vil se temmelig korrekt ut i midten, men noe strukket i sidene.

  Med et 16:9 kildesignal inn, kan man bruke de samme funksjonene for å tilpasse bildet. Her er det dog Movie1 og Movie2 som er mest interessante. Spiller man av 2.35:1 materiale vil man få en sort stripe over og under bildet. Med de nevnte funksjonene kan man fjerne disse stripene ved å strekke bildet vertikalt. Har man da en ekstern 2.35:1 linse er dette ideelt.
  Forøvrig er det anbefalt å sette formatet til Normal i de aller fleste tilfeller siden man da beholder det originale bildeformatet slik det er ment å være.

  Ved bruk av HDMI fra HTPC må man passe på å sette HDMI signal mode til Enhanced på projektoren (Auto vil ikke alltid fungere). Gjør man ikke dette vil man ikke kunne se BTB (Blacker Than Black) i DVD-avspilleren på HTPC-en.

  PJ-TX300 har flere avanserte menyfunksjoner, deriblant Stripes (som tidligere nevnt) og Ghosting. Ghosting er en funksjon som flytter grunnfargene horisontalt i forhold til hverandre. Denne funksjonen skal kunne brukes dersom man opplever skygger i bildet.

  Under Colorspace er det mulig å sette ønsket fargerom manuelt. Dette kan være nyttig dersom projektoren ikke klarer å autodetektere korrekt fargerom ut fra kildematerialet. I slike tilfeller vil fargene ikke være korrekte. Til info: SD-materiale er vanligvis kodet med fargerommet rec601, mens HD materiale nesten alltid kodes med fargerommet rec709.

  Dersom man har måleutstyret som kreves kan man på PJ-TX300 (som på PJ-TX200) nyttiggjøre seg avanserte innstillinger for gamma. Det betyr en 9-stegs gamma-equalizer hvor man kan sette gamma individuelt i 9 IRE-nivåer fra 0 IRE til 100 IRE. Det er unikt i denne prisklassen. For de av oss som foretrekker det litt mer enkle, har projektoren også 4 forhåndsdefinerte gammainstillinger, Standard, Low, High og Hi-Contrast.

  Projektoren har 4 forhåndsinnstillinger for farger, 6500K, 7500K, 9500K og Hi-BRIGHT, rangert fra varmest til kaldest. Går man videre med utgangspunkt i en av disse får man tilgang til avanserte fargeinnstillinger hvor man finner alt man trenger for å gjøre en komplett gråskalakalibrering. Det forutsetter naturligvis at man har riktig måleutstyr.

  Overscan er satt til 5 som normalinnstilling, det betyr at 5% av bildet blir kuttet bort. Dette kan fungere greit til enkelte tv-sendinger, men oftest er det nok litt mye. Vanligvis holder det med 2-3%. Skal man ha 1:1 pixelmapping fra PC eller DVD spiller må verdien settes til 10.
  Dynamisk iris


  Det har lenge vært diskusjoner for og imot implementerting av dynamiske iriser (DI) i projektorer. De første forsøkene var etter min mening direkte dårlige. Nå har derimot teknologien modnet litt, og flere produsenter har lansert projektorer med mer eller mindre fungerende dynamiske iriser.
  Fordelen kan være vesentlig høyere ON/OFF-kontrastnivå, mens ulempene kan være flere: Synlige variasjoner i lysstyrke, kompresjon i det hvite og det sorte, samt mekanisk støy.

  Virkemåten er slik at videokretsene i projektoren kontinuerlig analyserer kildematerialet og justerer den dynamiske irisen ut fra lysmengden i bildet. I teorien er dette vel og bra, men hvor bra fungerer det i praksis?

  Auto1


  Dette er den “snilleste” av DI modusene. Det betyr mindre irisbevegelse og mindre risiko for synlige artefakter i bildet. Dessverre viser det seg likevel at irisen i praksis er veldig lett å se. Spesielt i kjappe overganger mellom lyse og mørke bilder ser man at irisen hele tiden henger etter og gir en uønsket “lysstyrke-forsinkelse” i bildet. I Auto 1 går tilsynelatende irisen aldri mer enn ett steg for hvert bildeskift.

  Auto2

  Dersom en er ute etter maksimal ON/OFF-kontrast er dette posisjonen en skal sette irisen i. Ja, man får et veldig bra sortnivå, men det er lite punch og detaljer i mørke scener. Dette er likevel ikke det verste. I likhet med Auto 1 henger irisen i Auto 2 også hele tiden etter. Men i stedet for å bevege seg kun ett steg for hvert bildeskift, ser jeg både 3 og 4 steg i denne modusen. Dette betyr i praksis at irisen beveger seg hele tiden.

  Etter å ha testet begge DI-modusene kan jeg trygt konkludere med at Auto 2 er helt ubrukelig dersom man ikke er ekstremt tolerant for uønskede variasjoner i lysstyrken. Auto 1 er mye bedre, men også mindre effektiv. Jeg synes også denne modusen er svært dårlig, men for mange vil nok Auto 1 likevel være et levelig kompromiss mellom synlig irisforsinkelse og brukbart sortnivå.

  Under evalueringen av bildekvalitet ble DI-en satt til Off.
  Ytelse, SD-materiale

  Siden måleutstyret mitt enda ikke er på plass ble DVE benyttet for å sette fargebalanse, kontrast og lysstyrke. Rødt og blått sitter som regel som de skal på de fleste projektorer etter en kjapp justering av color/hue. Mindre vanlig er det at grønt ser bra ut gjennom fargefilteret, men det gjør det faktisk på PJ-TX300. Et lite pluss i margen med andre ord.

  Etter å ha testet litt frem og tilbake mellom HTPC/DVD-spiller og den interne videoprosessoren i projektoren, var det liten tvil om at førstnevnte gav et overlegent resultat. Både farger, skarphet og bildestøy var bedre. HTPC via HDMI ble derfor valgt.

  Leeloo i The Fifth Element er igjen først ut i bilde-evalueringen. Hudtonene ser greie ut, men er ikke i samme klasse som på litt dyrere DLP-projektorer. Tradisjonelt sett har alltid LCD-projektorer hatt et overtak på DLP-projektorer når det gjelder fargegjengivelse, men det er nå rimelig dødt løp.

  Med LOTR FOTR i DVD-spilleren testes hovedsaklig projektorens evne til å gjengi grønt.Skogen og gresset viser tydelig at det ikke mangler noe på metningen, men det er kanskje litt for mye av det gode. Hele bildet heller litt mot grønt slik at det hele ser litt kunstig ut.

  I og med at den dynamiske irisen ble satt til off i forkant bilde-evalueringen, er sortnivået ikke veldig mye å skryte av. Sammenlignet med hvilken som helst DLP-projektor ser bildet i mørke scener direkte blasst ut. Dette er svært tydelig i både Underworld og Hellboy, hvor dynamikken i bildet er så godt som “ikke eksisterende”.

  Hadde projektoren gjort en bra jobb med detaljer i mørke scener hadde det kompensert litt for det dårlige sortnivået. Dessverre står det ikke særlig bedre til her, og projektoren sliter fryktelig med å vise detaljene som finnes i kildematerialet. Inne i grotten i filmen Hellboy er det på mange projektorer mulig å se et vell av detaljer, mens det på PJ-TX300 er relativt lite å se. Jeg testet en del frem og tilbake med forskjellige gammainnstillinger, men det hjalp desverre minimalt på detaljeringen i mørke scener. DI-en gjorde heller ingenting fra eller til her.

  På vanlige TV-sendinger (576i video) gjør projektoren en grei jobb, men heller ikke mer. Artefakter fra de-interlacingen forekommer ofte, og bildeskarpheten lider også. I den anledning kan det være lurt å passe på at progressive mode er satt til TV og ikke Film. Dette sørger for at TV-signalet blir “de-interlaced” på korrekt måte. Begge disse funksjonene virker kun med interlaced signal inn.

  Bildeskarpheten kunne nok vært litt høyere på både film og videomateriale, selv med Sharpness satt til maks. Dette er tilfelle med både interlaced og progressive kildesignaler, noe som tyder på at det er prosessoren i projektoren som ikke helt henger med.

  HQVs benchmark-DVD ble som vanlig brukt for å evaluere generell film- og videoytelse på SD-materiale. Noen av parametrene som blir testet er de-interlacing, skalering, støyreduksjon og cadence-deteksjon. PJ-TX300 gjør det vesentlig dårligere her enn for eksempel Sharps XV-Z3000, men med en poengsum på 41 poeng får den såvidt godkjent, prisen tatt i betraktning.
  Ytelse, HD-materiale


  De aller fleste som skal kjøpe ny projektor i dag er interessert i at fremtidens TV-format, HDTV (High Definition TV), støttes. PJ-TX300 er en 720P HD projektor, og 720P HD-materiale vil derfor bli vist helt riktig. 1080i material må bearbeides før det kan vises som 720P på projektoren. Siden PJ-TX300 ikke støtter IVTC (Inverce Telecine) på 1080i filmmateriale, må den gjøre såkalt “bob and weave”. Dette betyr at kildesignalet skaleres fra 1080 til 540 vertikale linjer før det til slutt skaleres opp til 720p, noe som gjøre at man mister halvparten av den vertikale oppløsningen.

  720 film-materiale ser, ikke overraskende, bra ut. Høy bildeskarphet uten synlige artefakter og gode farger. Lav kontrast gjør likevel at jeg savner litt dynamikk i bildet (både på 720P og 1080i materiale).

  1080i videomateriale ser noe uskarpt ut, samt at panoreringene er ganske ujevne. Både de-interlacing artefakter og moiré-effekt kan sees ved flere anledninger. Fargene ser bra ut, men bildet mangler som tidligere nevnt dynamikken jeg er vant med fra DLP projektorer i samme segment.

  1080i filmmateriale ser bedre ut enn videomateriale i samme oppløsning, men også her er skarpheten noe lav, spesielt under panoreringer. Panoreringene er forøvrig ganske jevne og fine.
  I praksis


  PJ-TX300 er en drøm å plassere. God lens-shift og stort zoomområde gjør at den kan settes omtrent hvor som helst. Lavt støynivå gjør at projektoren også gjerne kan stå på stuebordet.

  Jeg vil ikke anbefale å sitte nærmere enn 1.7 til 1.8 ganger bildebredden for å få optimal bildekvalitet. Ved kortere sitteavstand kan rutenettet mellom bildepixlene bli for tydelig. Bildet vil da kunne oppleves som lavoppløst.

  Brukervennligheten er helt i toppklasse. Menysystemet er som tidligere nevnt svært enkelt i bruk, og selv nybegynneren vil kunne sette seg enkelt inn i hva de forskjellige funksjonene gjør, godt hjulpet av en oversiktlig brukermanual. Fjernkontrollen fungerer også bra, men jeg opplevde flere ganger at jeg måtte peke direkte på projektoren for at den skulle reagere.

  Hitachi har kanskje markedets billigste erstatningspærer til sine projektorer. Faktisk koster de ned mot halvparten av det mange av konkurrentene tar for sine pærer. Det betyr også at “timeprisen” blir vesentlig lavere. Noe å tenke på dersom man opererer med et lavt budsjett, men ser mye film.

  Et par praktiske opplysninger: Dersom man skal kjøpe denne projektoren og har tenkt å bruke HDMI-tilkopling, bør man sjekke at det fysisk er plass til pluggen. En overgang mellom DVI og HDMI, laget av Supra (Jenving), passer for eksempel ikke siden den er for stor.

  Projektoren fungerte problemfritt gjennom hele testperioden.  Konklusjon


  Med en veiledende utsalgspris på 14.995,- plasserer PJ-TX300 seg midt i det tøffeste mellomklassesegmentet. Kvaliteten man kan forvente seg i dette segmentet har etter hvert blitt så høy at det er vanskelig å hevde seg. Hitachi håpet nok å gjøre det med PJ-TX300, men kommer dessverre litt til kort. Bildekvaliteten når ikke opp til de beste i klassen, som i hovedsak er DLP-projektorer.

  Dersom man av flere grunner ikke vil eller kan ha en DLP-projektor, og liker pianolakk, kan Hitachis siste modell være et greit alternativ. Den er fullastet med funksjoner, er stillegående og er av bra kvalitet. Den representerer likevel ikke noe nytt, og forskjellene fra forrige modell, PJ-TX200, virker i hovedsak kun til å være pianolakk-finishen. Hvor mye man da ønsker å betale ekstra for pianolakk får være opp til den enkelte å bestemme.

  Positivt
  • Nesten lydløs
  • Stappet med funksjoner
  • Pent design
  • Bra byggekvalitet
  • God optikk
  • Rimelig erstatningslampe
  • Ingen lyslekkasje fra ventilasjon

  Negativt
  • Dårlig dynamisk iris
  • Litt vertical banding
  • Få videotilkoplinger
  • Lav bildeskarphet på SD-materiale og 1080i videomateriale
  • Synlige pixler fra normal sitteavstand
  • Ikke plass til store HDMI-plugger
  • Støyende dynamisk iris


  Utstyr brukt i denne testen:


  HTPC m/PowerDVD 7.0
  Screengoo Digital Grey lerret
  Kreatel digital kabeltv dekoder
  Kreatel digital HDTV kabeltv dekoder (1080i)
  JS-Technology RGB-til-komponent-transcoder
  Denver DHD-81 HDD-opptaker
  JVC D-VHS avspiller  Materiale

  The Fifth Element Superbit DVD
  LOTR FOTR Extended ed. DVD
  Underworld DVD
  Hellboy DVD
  Beauty of Japan D-VHS
  Behind Enemy Lines D-VHS
  Diverse 720P og 1080i HD-materiell fra HTPC


  Spesifikasjoner


  Importør: Hitachi Norge AS
  Veiledende pris: 14995,-

 2. #2
  Newcomer
  Medlem siden
  May 2006
  Poster
  248
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Hvis jeg hadde fått tak i denne til en lavere pris... Hvordan hadde ytelsen på denne vært i forhold til andre i den prisklassen? Blir den da det beste valget eller finnes det fortsatt andre som blir bedre? Greit nok at den sliter med å konkurrere i 15000 kroner klassen,men gjør den det i lavere prisklasser?

 3. #3
  Administrator Ak sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2002
  Poster
  13,142
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Den eneste DLP hjemmekinoprojektoren i en del lavere prisklasse er Optoma HD70. Ser man på ren bildekvalitet vil nok HD70 vinne greit, men totaltsett er en TX300 til veldig god "value for money". Den har et lass med funksjoner.

 4. #4
  Grunnlegger lygren sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2002
  Poster
  15,023
  Takk & like
  Blogginnlegg
  27
  Nevnt
  19 post(er)
  AVtorget feedback
  1
  (100.00% positive tilbakemeldinger)
  Fint om vi i diskusjonen av tester tar utgangspunkt i normal markedspris, eventuelle spesialprisen enkeltbrukere etc. er veldig veldig lite relevant for folk flest. Svaret til Ak er uansett greit selv om du ikke nevner eksakt pris. På forhånd takk!

 5. #5
  Intermediate Eriond sin avatar
  Medlem siden
  Jul 2004
  Poster
  646
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Fin test, er stort sett enig i det AK skriver.
  Hvorfor kan vi ikke få dlp projektorer med like gode plasseringsmuligheter som disse lcd maskinene?

 6. #6
  Newcomer Donald sin avatar
  Medlem siden
  May 2005
  Poster
  251
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Hvordan er filteret på denne 300 i forhold til den gamle 100? Jeg har en slik,og er plaget med støv på LCD-brikken. Må sende den inn på rens igjen snart,det blir andre gangen. Den har 1700 timer...

 7. #7
  Administrator Ak sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2002
  Poster
  13,142
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Hvordan er filteret på denne 300 i forhold til den gamle 100? Jeg har en slik,og er plaget med støv på LCD-brikken. Må sende den inn på rens igjen snart,det blir andre gangen. Den har 1700 timer... :sad:
  Jeg tror ikke det er store forskjellen, men jeg så ingen støvpartikler på den jeg testet.. (Ca 30timer)

 8. #8
  Intermediate Smurfen sin avatar
  Medlem siden
  Jul 2004
  Poster
  1,324
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Hvis jeg ikke bommer helt nå da, så kom vel 200 og da nå 300 med ett nytt filtersystem kontra det som var på tx 100. Det er slags statisk elektrisk løsning som skal sørge for att støvet fester seg på filteret isteden for andre steder..

 9. #9
  Administrator Ak sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2002
  Poster
  13,142
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Jeg leste ikke godt nok før jeg svarte ser jeg... Jeg mente at det ikke er forskjell mellom filterløsningen på 200 og 300. Det du sier om 100 vs 200/300 stemmer nok godt, Smurfen.

 10. #10
  Expert kenti sin avatar
  Medlem siden
  Feb 2004
  Poster
  5,427
  Takk & like
  Blogginnlegg
  1
  Nevnt
  8 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Fin og grundig test, AK! Var tidligere en LCD-fan grunnet RGB-støy, men nå som markedet tilbyr såpass gode DLPer (med vertikal lens-shift til og med) ser jeg ingen grunn til å velge LCD. Når det er sagt skjønner jeg godt at mange velger det grunnet plasseringsvennlighet, og evt. er hypersensitive for regnbuer.

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •