Test: JVC HD10K

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 11 av 11
 1. #1
  Administrator Ak sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2002
  Poster
  13,142
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Test: JVC HD10K

  JVC HD10K  JVC er ikke en produsent de fleste forbinder med projektorer, noe som sannsynligvis skyldes at de stort sett har operert i high-end segmentet, og utenfor våre landegrenser. JVC introduserte i 1998 verdens første D-ILA projektor, DLA-G10. Denne S-XGA projektoren revolusjonerte det digitale projektormarkedet og satte en ny standard for hva som var mulig innenfor dette segmentet, kun slått av dyre high-end CRT projektorer.

  Nå er JVC på markedet med en ny projektor basert på samme teknologi, som blant annet skal konkurrere med Sony VPL-VW100. Disse ble forøvrig lansert omtrent samtidig.

  HD10K kommer bundlet med en separat Faroudja prosessor. Dette trekker nødvendigvis opp prisen noe, men kan prisen på over 200.000 norske kroner likevel forsvares?

  Hvor bra er egentlig toppmodellen til JVC?


  Konstruksjon og teknikk

  Førsteinntrykket av projektoren er at den er stor og massivt bygget. Og med målene 513 x 193.7 x 558.5 mm (BxHxD) er den av de aller største i klassen. En vekt på 17 kg kombinert med solid byggekvalitet gjør at man umiddelbart forstår at JVC ikke har spart på mye når de designet HD10K.

  Chassiset er i hovedsak laget av sort-eloksert aluminium med en stripe normalfarget aluminium på toppen. Her står statusdioder for Standby, Operate, Lamp, Temp, Fan og Hide. Til og med linselokket er laget av aluminium. Bak et deksel på siden av projektoren finner man igjen de samme tastene man har på fjernkontrollen.  Varmluften blåses ut bak på projektoren, noe som må tas høyde for når den skal monteres. Støynivået er oppgitt til 27dB i normalmodus, som også er den eneste modusen tilgjengelig. Projektoren oppleves ikke som støyende, men er heller ikke den stilleste på markedet. Som den første projektoren av de jeg har testet er denne 100% fri for strølys. Dette er spesielt gunstig for de som har lyse tak og/eller bord.

  Projektoren kan leveres med to forskjellige linser. En (kort) 1.4x zoomlinse og en (lang) 1.9x zoom linse som den jeg har. Det betyr en avstand på henholdsvis 3.29 m – 4.64 m og 4.34 m – 8.30 m for å lage et bilde på 100”. Både fokus og zoom er motorisert og justeres enkelt fra fjernkontrollen. En ting å legge merke til i den sammenheng er at HD10K med god margin har den mest presise fokus/zoom justeringen jeg har testet på noen projektor.

  Optikken er meget bra og sørger for perfekt lysuniformitet. Skarpheten er bra, også i hjørnene. Eneste som er å utsette på optikken er at den har litt kromatisk abberasjon på max zoom og ved bruk av litt vertikal lens-shift.(som jeg måtte bruke under testen). Kromatisk abberasjon er et fenomen som skyldes at de forskjellige fargene har ulik brytningsindeks gjennom linsen. Dette er spesielt godt synlig i hjørnene, som vist på bildet nedenfor. (I venstre hjørne er fargene vridd slik at lilla er inn mot midten av bildet)  HD10K har en offset på 0 %, slik at senteraksen på linsen treffer midt på bildet. Dersom dette ikke passer, har projektoren 0-60 % lens-shift som kan justeres via en skrue på toppen. Lens-shift er også helt nødvendig siden projektoren ikke har justerbare ben.

  En 200W NUP pære skal sørge for en lysstyrke på ca 600 AL, noe som er lavere enn de fleste andre projektorer. Dette gjør sitt til at HD10K er best egnet i mørke, lyskontrollerte rom uten de aller største lerretene. Antatt levetid på pæren er oppgitt til 2000 timer.

  HD10K er basert på tre 1920 x 1080 oppløste 0.82” D-ILA brikker. D-ILA, som står for Direct Drive Image Light Amplifier, er utviklet av JVC selv, og er en av flere LCOS varianter (Liquid Crystal on Silicon). D-ILA er i likhet med DLP en refleksjonsteknologi, noe som gjør det mulig å oppnå en fillrate på over 90%. Dette resulterer i svært sømløse bilder uten forstyrrende synlig pixelstruktur.

  JVC har valgt å ikke utstyre HD10K med en dynamisk iris slik Sony har gjort med VW100. Dette gir et kontrastnivå på 2500:1, som er betraktelig lavere enn det Sony oppgir for VW100. Tross dette varter HD10K opp med svært dynamiske bilder.

  Når man betaler en seks-sifret sum for en projektor, forventer man kvalitet over hele linjen. Dessverre har JVC valgt å bruke en standard OEM fjernkontroll, lik den som følger med til blant annet Hitachi TX200 og Mitsubishi HC3000. Dette betyr en fysisk liten fjernkontroll laget i plast, som ikke står i stil med projektoren forøvrig, men som likevel fungerer helt greit. Alle de viktigste funksjonene har fått hurtigtaster, og et oransje baklys sørger for at tastene er lett leselige når lyset er slått av.

  Projektoren er ment for å brukes sammen med en ekstern prosessor og har derfor kun en DVI (HDCP) videoinngang. I tillegg har den en 12V trigger utgang som kan brukes sammen med elektriske lerret, en serviceinngang (mini-jack) og en RS-232C inngang. Med en PC tilkoplet RS-232C inngangen kan man med riktig software kontrollere flere av projektorens funksjoner, deriblant gamma. Dette kan i noen tilfeller være svært nyttig.
  JVC har to typer tilgjengelig. En AV hub prosessor (LD-HD1K) og en high-end prosessor (LD-HD2K) som er den jeg har testet.

  LD-HD1K er den rimeligste, men er også den som har flest innganger. Her finner vi 4 HDMI innganger, RGB videoinngang, 3 komponentvideo innganger, 2 S-video innganger, 2 komposittvideo innganger og 2 S-PDIF innganger som man kan benytte dersom man har flere digitale lydkilder. Dette skulle holde for de fleste. Utgangssignalet er låst til 1080/50P eller 1080/60P uansett inngangssignal.

  LD-HD2K er den mest avanserte prosessoren av de to, men den har færre innganger og er ikke like fleksibel. Til gjengjeld støtter den inverse telecine (IVTC) på 1080 oppløst filmmateriale. Dette gjør at man får en perfekt rekonstruksjon av 1080i filmmateriale. 1080i videomateriale blir de-interlaced ved bruk av motion adaptive de-interlacing (MADI). LD-HD2K bruker 10bit-prosessering for alle signaler.

  LD-HD2K er utstyrt med en kombinert RGB/Komponentvideo/Komposittvideo inngang, en VGA inngang og en S-Video inngang. Utgangssignalet er i likhet med LD-HD1K låst til 1080/50P eller 1080/60P.

  På prosessoren har man selvfølgelig muligheten til å justere de parametrene man måtte ønske. Dette inkluderer blant annet avanserte fargeinnstillinger, bildemaskering og bildeformat, med flere. I tillegg har prosessoren egne testbilder man kan benytte mot projektoren. Det er 4 tilgjengelige brukerminner, noe som skulle være tilstrekkelig for de fleste.

  Menysystemet på selve projektoren er funksjonsmessig svært begrenset. Grunnen til dette er at projektoren er beregnet for bruk sammen med en ekstern videoprosessor eller PC. Skulle man derimot kople til en 1080/50p eller 60p kilde hvor man har begrensede justeringsmuligheter, kan man likevel justere blant annet farger og gamma direkte på projektoren.

  Prosessoren har i tillegg til ovennevnte meny, en oppsettmeny hvor man kan sette en del viktige parametre. Her kan man aktivere eller deaktivere innganger, velge utgangsformat (ikke relevant for HD10K som kun er 1080p) og velge mellom Enhanced mode og High Bandwidth mode. Enhanced mode bør unngås siden prosessoren da skalerer 1080i materiale til 720p før det skaleres tilbake til 1080p.

  HD10K har mange testbilder tilgjengelig, hvor testbildet for konvergens er et av de viktigste. Her har JVC i likhet med Sony valgt å bruke grønt rutenett mot sort bakgrunn istedenfor hvitt rutemønster mot sort bakgrunn (som på tidligere LCOS baserte projektorer). Dette er gjort ene og alene for at brukeren ikke like enkelt skal kunne se konvergensfeil. Skulle konvergensen være 1 eller flere pixler feil, har man både horisontal og vertikal “per pixel” justering for alle primærfargene. Projektoren jeg tester har forøvrig perfekt konvergens.


  Ytelse


  Etter en kjapp kalibrering sitter fargene som de skal. Leloo har en naturlig hudtone og korrekt farge på håret. Det jeg umiddelbart legger merke til er hvor mange fargenyanser projektoren viser, samt et enormt detaljnivå. Hårstrå jeg ikke kan huske å ha sett før, vises nå relativt tydelig.

  Også 2 Fast 2 Furious viser hvor bra HD10K gjengir hudtoner og farger generelt. Ansiktene blir gjengitt med utrolig realisme, og jeg har aldri før sett denne filmen med så mye fargedynamikk og dybde i bildet.

  Etter litt testing med med Underworld og Hellboy i DVD-skuffen er det klart at sortnivået på denne projektoren ikke er helt i toppklasse, men likevel mer enn akseptabelt og omtrent som forventet ut i fra spesifikasjonene. Men la deg ikke lure: Detaljnivået i mørke og mellommørke scener er fenomenalt, noe som til en viss grad veier opp for litt manglende sortnivå.

  Vi finner et veldig godt eksempel på akkurat dette i Hellboy. Helt i starten av filmen, hvor soldatene ligger utenfor muren, kan en med HD10K tydelig se at jakkene har en dyp grønnfarge. Dette er noe mange projektorer ikke klarer å gjengi. Også inne i hulen hvor de finner Hellboy ser jeg fargedetaljer jeg ikke har sett før.

  Videobasert materiale er mye vanskeligere å de-interlace enn filmbasert materiale. Dette skyldes blant annet at en video kan inneholde både video- og filmsekvenser, slik at prosessoren hele tiden må detektere og velge korrekt de-interlacing metode. Dette er krevende, og LD-HD2K benytter en DCDi-brikke til å gjøre dette (Directional Correlation de-interlacing) og resultatet er for det meste veldig bra, men en kan til tider se litt de-interlacing artefakter.

  Fotballsendinger ser stort sett ikke bra ut på projektor av den enkle grunn at sendingene har veldig lav bitrate og er mye komprimert. De beste prosessorene klarer likevel å gjøre bildet mye bedre, slik at gresset ikke ser “grøtete” ut. LD-HD2K gjør her en strålende jobb, og man kan faktisk se at det er mye detaljer i gresset.

  Testplaten til HQV har blitt standard i mine tester, og er selvfølgelig med her også. Ved å bruke denne testplaten finner man ut hvor bra projektoren behandler standard definisjon (PAL og NTSC) materiale. I og med at HD10k har en stand-alone Faroudja-basert prosessor hadde jeg forventet en score tett på eller over 100 poeng. Dessverre var nok dette litt ambisiøst, og projektoren fikk en poengsum på kun 78 poeng. Tross dette er et det viktig å poengtere at denne testen ikke nødvendigvis forteller hele sannheten (ref. fotballsendinger).

  I og med at dette er en full HD-projektor hadde jeg store forventninger til hvordan HD-materiale ville se ut. Det ble benyttet både videomateriale og filmmateriale fra henholdsvis kabeltuner, D-VHS spiller og HTPC til testen.

  Videobasert 1080i materiale ser fantastisk bra ut, uten noen som helst bevegelsesartefakter. Dette tyder på at prosessoren utfører plettfri motion adaptive de-interlacing. De korrekte fargene, som er projektorens sterkeste side, gjør at naturlandskap ser svært ekte ut med stor dybde og mye detaljer.
  Det var heller ingen bildestøy å snakke om.


  Også filmbasert 1080i materiale ser strøkent ut, takket være at prosessoren gjør Inverce Telecine (IVTC). IVTC gjør at den originale filmen på 24fps blir perfekt rekonstruert fra henholdsvis 1080i50 film (2:2 pulldown) og 1080i60 film (3:2 pulldown). Filmer som The Gladiator og The Matrix blir formidlet på en overbevisende måte, og projektoren viser igjen hvor god den er til å gjengi korrekte farger. Det var til tider antydning til bittelitt bildestøy, men det var ikke synlig fra normal sitteposisjon. I tillegg kan nok det til dels skyldes kildematerialet. Bildeskarpheten kunne nok vært enda litt bedre selv om den absolutt ikke er dårlig nå heller.

  I praksis


  Å plassere en projektor som dette er ikke bare lett. Størrelsen og vekten kan by på problemer om man ikke har tenkt over dette på forhånd. Kasteavstanden er enten lang eller kort avhengig av valgt linse. Dette gir muligheter til å skreddersy projektoren til rommet.
  Når projektoren først er plassert, er det en enkel sak å stille inn bildet ved hjelp av motorisert fokus og zoom, samt den manuelle vertikale lens-shift funksjonen.


  Brukervennligheten er mer enn godkjent, og både fjernkontroll og menysystemene på projektor og prosessor er veldig enkle og intuitive å bruke. Baklyset på fjernkontrollen fungerer veldig bra, og det er ingen problem å se hvilke taster som er hva selv om lyset er slått av. Fjernkontrollen til prosesssoren har desverre ikke baklys, noe som er for dårlig i og med at dette er et hjemmekinoprodukt. For å få tilgang til flere innstillingsmuligheter enn det prosessoren tilbyr, kan man kople til en PC med en RS232C kabel. Softwaren som brukes til dette er gratis og kan lastes ned fra JVC sine internettsider.

  Driftskostnadene for denne projektoren vil være omtrent de samme som for andre projektorer basert på de vanlige pærtypene (UHP, SHP og NUP), og mye billigere enn Sony VW100 som bruker Xenon-pære.


  Støynivået er som tidligere nevnt litt høyere enn på flere andre projektorer. Under normale forhold (for eksempel filmvisning) vil man ikke høre projektoren, men sammenligner man direkte med projektorer fra blant annet Sony og Mitsubishi er det likevel litt høyt. Lavere støy på kommende modeller vil være en velkommen forbedring.


  Både projektor og prosessor fungerte prikkfritt under hele testperioden.

  Konklusjon

  Det er vanskelig å anbefale et produkt som koster så mye som HD10K gjør, spesielt med tanke på alle 1080p projektorene som har blitt og blir lansert i nær fremtid. Tar man ikke hensyn til prisen har HD10K flere sterke enn svake sider. Farger i referanseklasse, perfekt lysuniformitet og fantastisk byggekvalitet for å nevne noen. Prisen og litt dårlig sortnivå er de mest negative sidene ved projektoren.

  Når alt det er sagt, sitter jeg igjen med et veldig positivt inntrykk av toppmodellen til JVC, og vil ikke ha noen problemer med å anbefale den til kjøpesterke kunder.

  Positivt
  • Svært bra “out of the box”
  • Ekstrem byggekvalitet
  • Fantastiske farger
  • Vertikal lens-shift
  • Ingen screendoor
  • Perfekt lysuniformitet
  • Perfekt konvergens
  • Per pixel konvergensjustering
  • IVTC på 1080i film materiale
  • Strålende motion adaptive de-interlacing på 1080i

  Negativt
  • Alt for dyr
  • Kromatisk abberasjon
  • Kun en pæremodus
  • Billig fjernkontroll
  • Prosessoren kunne vært bedre på SD materiale
  • Støynivået kunne vært lavere


  Utstyr brukt i denne testen:


  HTPC m/PowerDVD 7.0
  Screengoo Digital Grey lerret
  Kreatel digital kabeltv dekoder
  Kreatel digital HDTV kabeltv dekoder (1080i)
  JS-Technology RGB til Komponent transcoder
  Denver DHD-81 HDD opptager
  JVC D-VHS avspiller  Materiell

  The fifth Element Superbit DVD
  LOTR FOTR Extended ed. DVD
  Underworld DVD
  Hellboy DVD
  Beuty of Japan D-VHS
  Behind Enemy Lines D-VHS
  Diverse 720P og 1080i HD materiell fra HTPC


  Spesifikasjoner:

  Oppløsning:
  16:9 (1920 x 1080)
  Kontrastnivå:
  2500:1
  Lysstyrke:
  600Lumens
  Lampe Type:
  200 Watt NUP
  Støynivå:
  27dB
  Dimensjoner:
  (BxHxD) 513x193.7x558.5mm
  Vekt:
  17Kg


  Importør: JVC Norge
  Veiledende priser:

  Projektor 153 300,-
  Prosessor 48 163,-

 2. #2
  Grunnlegger lygren sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2002
  Poster
  15,023
  Takk & like
  Blogginnlegg
  27
  Nevnt
  19 post(er)
  AVtorget feedback
  1
  (100.00% positive tilbakemeldinger)
  Bra test, Ak! Spesielt imponerende er jo muligheten for å stille konvergens med en piksels nøyaktighet! Det bør øvrige produsenter av 3-chips enheter lære av! Nå koster jo denne skjorta og mere til, men tegner også et viktig bilde rundt hva som er i vente. Den nye JVC HD1-projektoren kan jo for alt vi vet inneha mange av disse egenskapene til 1/4 av prisen, slik var det jo for Sony Qualia - VW100 og til slut VW50.

 3. #3
  Guru Tiger sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2003
  Poster
  14,452
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Kjekk test, Ak. Du har fått dette under huden nå. Man skal jaggu være kjøpesterk, som du sier, når man får en komplett hjemmekino for samme prisen som denne...og da tenker jeg på projektoren alene uten prosessor. :shock:

  Hvor bra er den absolutte bildekvaliteten synes du, Ak, når du ser bort fra prisen? Dvs. dersom du skulle ranke denne mot de mer vanlige alternativene du har sett; Hvor plasserer du da JVC?

 4. #4
  Administrator Ak sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2002
  Poster
  13,142
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Hvor bra er den absolutte bildekvaliteten synes du, Ak, når du ser bort fra prisen? Dvs. dersom du skulle ranke denne mot de mer vanlige alternativene du har sett; Hvor plasserer du da JVC?
  Veldig høyt oppe, kanskje på topp. Den er utrolig bra på alt utenom sortnivå. Selv om dette også er greit, er det ikke i nærheten av f.eks VW50 og VW100.

 5. #5
  Administrator Gorm sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2002
  Sted
  Jessheim
  Poster
  14,145
  Takk & like
  Nevnt
  34 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Kromatisk abberasjon? Det bildet ligner da mye mer på konvergensproblem enn kromatisk abberasjon. Grønt er helt tydelig "off" mot høyre, og rødt mot venstre. Vertikal konvergens ser ut til å være tilnærmet perfekt i dette hjørnet.
  Mvh Gorm

  ISF / THX kalibratør
  projektor, TV, grading-monitorer, display

 6. #6
  Administrator Ak sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2002
  Poster
  13,142
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Kromatisk abberasjon? Det bildet ligner da mye mer på konvergensproblem enn kromatisk abberasjon. Grønt er helt tydelig "off" mot høyre, og rødt mot venstre. Vertikal konvergens ser ut til å være tilnærmet perfekt i dette hjørnet.
  Det er kromatisk abberasjon, ikke konvergensproblemer. Det er ikke nødvendigvis lett å se forskjellen, men når man har mulighet til å flytte pixelradene både til høyre og venstre og opp og ned er det enkelt å finne ut.
  Bildet har blkitt nedskalert ganske mye, og det er grunnen til at det ser ut som konvergensproblemer.

 7. #7
  Administrator Gorm sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2002
  Sted
  Jessheim
  Poster
  14,145
  Takk & like
  Nevnt
  34 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Men problemet du beskriver gir ikke faregskjær i to retninger (her rødt og grønt).
  Når det gjelder flytting av pikselrader så er det vel ikke snakk om å bevege panelene, for så fintfølende servomotorer har de neppe montert inn i "light-engine". Den flyttingen du beskriver er vel snarere digital, og kan dermed ikke korrigere konvergensproblemer som er mindre enn en hel piksel.

  PS, jeg finner det ikke vanskelig å se forskjell på de to fenomenene. ;-)
  Mvh Gorm

  ISF / THX kalibratør
  projektor, TV, grading-monitorer, display

 8. #8
  Administrator Ak sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2002
  Poster
  13,142
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Når det gjelder flytting av pikselrader så er det vel ikke snakk om å bevege panelene, for så fintfølende servomotorer har de neppe montert inn i "light-engine". Den flyttingen du beskriver er vel snarere digital, og kan dermed ikke korrigere konvergensproblemer som er mindre enn en hel piksel.
  Selvsagt, men den vil likevel se hvordan konvergensen er ved å flytte pixlene en rad eller to.

  Men problemet du beskriver gir ikke faregskjær i to retninger (her rødt og grønt).
  Eliminating color fringing (lateral chromatic aberration)

  Her er det eksempel på kromatisk abberasjon.. det viser også tydelig at det ikke er uvanlig med fargeskift i flere retninger. Nesten alltid på lilla og/eller grønt.

  Et eksempel til..

  Chromatic aberrations

  Edit: Men viser det seg at jeg har feil skal jeg da innrømme det

 9. #9
  Administrator Gorm sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2002
  Sted
  Jessheim
  Poster
  14,145
  Takk & like
  Nevnt
  34 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Ak
  Her er det eksempel på kromatisk abberasjon.. det viser også tydelig at det ikke er uvanlig med fargeskift i flere retninger. Nesten alltid på lilla og/eller grønt.
  Det jeg mener AK, er at jeg aldri har sett dette fenomenet kun påvirke vertikale kontraster, slik det vises på illustasjonsbildet ditt. Horisontalt er det jo helt perfekt, og det er det som får meg til å tro det her er snakk om konvergens. En annen ting er at jeg tviler på at JVC har utstyrt en så dyr projektor, med en så elendig linse. Det ville jo nesten vært kriminelt. :???:
  Mvh Gorm

  ISF / THX kalibratør
  projektor, TV, grading-monitorer, display

 10. #10
  Administrator Ak sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2002
  Poster
  13,142
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Det jeg mener AK, er at jeg aldri har sett dette fenomenet kun påvirke vertikale kontraster, slik det vises på illustasjonsbildet ditt. Horisontalt er det jo helt perfekt, og det er det som får meg til å tro det her er snakk om konvergens. En annen ting er at jeg tviler på at JVC har utstyrt en så dyr projektor, med en så elendig linse. Det ville jo nesten vært kriminelt. :???:
  Husk at dette kun kan ses ganske nærme, og at disse strekene er relativt tynne. Det er absolutt ingen problem i sitteposisjon. Om du ønsker kan jeg gjerne sende deg flere bilder som viser venstre side hvor også lilla er inn mot midten. På midten er det bortimot perfekt.

 11. #11
  Intermediate oyvindk sin avatar
  Medlem siden
  Jan 2005
  Poster
  787
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Jeg tror du tar feil, Gorm. Hadde det vært et konvergensproblem skulle vel ikke fenomenet vært speilvendt om senter på bildet? En panelforskyvning (som gir konvergensfeil) skulle gitt lik effekt (forskyvning i samme retning) på begge sider av bildet.

  I tillegg skulle problemet langt på vei latt seg eliminere med projektorens per-pixel konvergensjustering, og så vidt jeg kan forstå var ikke det mulig å få til.

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •