Test: Epson Dreamio EMP-TW600

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Side 1 av 2 1 2 SisteSiste
Viser resultater 1 til 20 av 30
 1. #1
  Expert Anfield sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2004
  Poster
  8,888
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Test: Epson Dreamio EMP-TW600


  Epson Dreamio EMP-TW600

  LCD projektor m/ D5-paneler
  Native ppløsning 1280*720
  Kontrast 5000:1 oppløsning (ON/OFF kontrast målt til 4147:1)
  Max. lysstyrke 1600 AL (Dynamic mode)
  Min. lysstyrke 400 AL (Theater Black 2)
  Lensshift Vertikal og horisontal
  Linse-zoom 1:1,5
  Støynivå 26 db Low mode, 35 db High mode

  Innganger HDMI, komponent, scart (D4 m/scart-adapter), s-video, VGA, RS-232

  Veiledende pris på testtidspunktet: Kr 12.990,-.

  Min bildereferanse Loewe Aventos 32” CRT-TV og Denon DVD2910.


  Oppakking:
  Projektoren er solid pakket, og tåler greit en tur med Posten. Med i esken følger det med fjernkontroll med batterier, en 3 meter strømledning og et D4-scartadapter. Bruksanvisningen på engelsk er forseggjort, lettlest og lettforståelig med gode illustrasjoner. Linsen er godt beskyttet med et plastdeksel som sitter på linsen, men også en fornuftig gul plastring som setter linsen i klem, og hindrer denne i å kunne beveges under transport. Smart.
  Oppsetting/montering:

  Epson TW600 er fysisk stor. Med sine 41 cm (B), 14 cm (H) og 33 cm (D) og 5,2 kg er det en av de største LCD-projektorene på markedet. Sammenlignet med min forrige projektor Panasonic PT-AE700 er den en kjempe. Byggekvaliteten virker bra, selv om det aller meste er i plast. Her må den nok se seg slått av både Sanyo Z4 og Panasonics AE900 og Hitachi TX-200. Men smaken er forskjellig.  Det er en stor og god utblåsningsåpning i front. Store, åpne riller som sikrer fri passasje for varmluften. Denne gir projektoren en ganske agressiv design i front, noe som jeg finner kledelig.  Toppen av projektoren har et godt og oversiktlig kontrollpanel. Greit dersom fjernkontrollen eller batteriene skulle ta kvelden. Epson TW600 leveres i fargen perlemor hvit. Jeg savner kanskje et annet fargealternativ, eksempelvis grå eller sort.  Baksiden av TW600 innholder det meste av innganger en trenger for å kunne benytte den i hjemmekinoen, stue eller til datapresentasjoner.  HDMI, komponent, S-video, Scart (D4 med scart-adapter), VGA, kompositt og en RS-232C for fremtidig oppgradering av software.

  Min TW600 hyllemonteres, og for å stå stabilt trenger den en hylle på minst 35 cm i dybden. Dette for å få nok plass til kablene i bakkant. Tydeligvis var ikke hyllen helt i vater, for jeg måtte justere et par millimeter på høyre frontben på projektoren for å få bildet i tråd med lerretet. (Lerretet er nemlig garantert i vater…;-) ). Hyllen er montert 165 cm over gulvet.  Det betyr at det er behov for å bruke lens-shift for å få bildet riktig i forhold til lerretet.  Lens-shift-funksjonen fungerer tilfredsstillende, men jeg savner en funksjon for å låse linsen. Men det skal mye til for å få den ut av posisjon, så dette trengs kanskje ikke? Men bevares, en god del bedre enn det jeg opplevde med AE-700, spesielt godt å slippe den joystick-varianten som kunne være litt ”tricky” å stille inn.

  Fjernkontrollen:

  TW600 har en IR-mottaker montert både foran og bak. Fleksibelt. I motsetning til i testen til DVD & Hjemmekino har jeg ingen problemer med å få kontakt med projektoren. Kontrollen ligger godt i hånden, og har godt baksgrunnsopplyste taster. En litt uvanlig ting med kontrollen er at dersom en sitter og kalibrerer er ikke bakgrunnsbelysningen på så lenge en holder på å trykke på knappene. Etter ca 10 sekunder går lyset av uansett, og en må aktivere bakgrunnsbelysningen igjen ved å bruke den bra plasserte belysningsknappen i bunnen av kontrollen. Litt negativt. Fjernkontrollen er også bra satt opp, med direkteknapper til både bildekilder og bildejusteringsalternativene.  Justering/kalibrering:

  Testrommet på kveldstid har god lyskontroll, og det er mulig å få det bra mørkt. Vegger er dog lyse, og taket er hvitt. Lerretet er et Adeo Greyvision 220 cm, grå duk, 1,0 gain, sitteavstand 315 cm. Jeg justerer ned bildestørrelsen noe for å komme på rundt 1,5*bildebredden før kallibrering.

  Jeg kobler TW600 til min Denon 2910 med både komponent og HDMI. Jeg fokuserer på den digitale varianten. Jeg bruker DVE som kalibreringsverktøy, og alle bildene som er brukt er fra kapittel 12. Jeg forsyner projektoren med progressive 720p-signaler fra spilleren.


  Menysystemet på TW600 er noe rotete etter min mening. Her var AE700 mer oversiktlig. Men justeringsalternativene er mange og bra, og en god del bedre Panasonicen.
  Det første valget jeg støter på er om jeg skal velge Natural eller en av Theater Black-modusene. På grunn av at bl.a. viftestøyen er i High-modus i Natural velger jeg Theater Black 1 (TB1).

  Gråskalaen (fra DVE) i TB1 heller litt mot det varme i de lyse partiene, og for å kompensere det justerer jeg opp kelvin-innstillingen til 8000. I henhold til et par utenlandske tester vil denne innstillingen på TB1 være den som kommer nærmest 6500 kelvin som er målet (D65-kalibrert, 9000 i varianten Natural). Dette resulterer i et noe kjøligere hvitfarge.

  På bilde nr 2 på DVE viser TW600 BTB. Det går greit å justere brightness/sortnivået her, og det sorte virker akseptabelt sort.

  Når jeg skal justere kontrast er det en ting jeg ikke får til å stemme. DVE-bilde nr 14 viser BTB, men ikke WTW. Jeg forsøker å sette Epson Super White på, men ingen endring. Dette er litt merkelig, og jeg hadde ikke noen som helst problemer med dette på AE700. Spilleren, Denon 2910, skal heller ikke ha noe som helst problemer med dette. Kontrasten må derfor settes litt på ”feeling”. Hvordan gjør en egentlig det? En forklaring og fremgangsmåte jeg har brukt er hentet fra en svensk tester som sier:

  ”Hur tusan vet man sånt utan mätinstrument? Ett tips är att plocka fram helbilder med 80% white och 100 % white i DVE. Växla mellan dessa två, ändras karaktären, egentligen färgen på vitt, när man växlar mellan dessa två så har man förmodligen tagit i för mycket med kontrast-reglaget.”

  Når en justerer Brightness/Contrast har en også tilgang til en meny som heter ”White Level/Black Level”. I brukermanualen beskriver Epson ”Black Level” på følgende måte:

  ”Adjust the brightness of dark shades without changing the white level”.

  Motsatt selvfølgelig for ”White Level”. Funksjonen minner litt om det Denon kaller ”Black Enhanced” på både 2910 og 3910. Forskjellen her at justeringen gjøres gradvis og er mye lettere å tilpasse. Når jeg kallibrerte lot jeg begge disse være urørt, men valgte å justere dem etter hvert. Mer om det under ”Testscener”.

  Auto-irisen settes til ON, gammainnstillingen lar jeg stå på 2.2. Skin Tone blir stående på 3, Super white: OFF og Tint blir stående på 0.

  Sharpness justeres nedover ved bruk av bilde nr 17. Her har en også muligheten til å justere mer i Advanced-menyen. Jeg justerer også litt her, og oppnår en noe bedret skarphet i bildet.

  Epsons fargefilterteknologi, som er aktivert i Natural, Theater, TB1 og TB2 sørger for at fargene på DVE er rimelig bra ut av boksen. Den generelle fargeballansen (colour saturation) justerer jeg litt opp. Spesielt grønnfargen harmonerer bedre enn jeg noen gang klarte med AE700. Blått er også veldig bra, og det er rødfargen jeg har mest igjen på.

  En har muligheten til å justere både primær og sekundærfargene på TW600. Dette er dog ikke lett å gjøre for oss som kun har DVE å forholde oss til. Til dette føler jeg at det trengs mer avansert måleutstyr. Jeg har begynt å se på disse mulighetene, men foreløpig har jeg valgt å ikke justere dem. Dette vil jeg komme nærmere tilbake til senere.


  Støy:

  TW600 støyer dessverre noe mer enn min forrige projektor. Panasonic AE700 var betegnet som støysvak, og i hyllemontert posisjon var det ikke mye jeg hørte til den. I samme posisjon legger jeg noe mer merke til TW600 selv om jeg benytter Theater Black 1 som igjen benytter low-modus. I filmmodus med lyd på er det dog ikke noe problem, men i de aller stilleste periodene av filmen er det mulig å legge merke til. Hvor irriterende det er, er vel personavhengig. For min del ødelegges ikke filmopplevelsen av den grunn.


  Bildeerfaringer:

  Hva så med bildene til Epson Dreamio EMP-TW600? Jo, den oppviser et fantastisk bra bilde, med flotte farger og et akseptabelt sortnivå. Det sorte blir skikkelig bra sort til å være LCD! Bildet er også veldig skarpt, og betraktelig mye skarpere enn AE700. Dette selvfølgelig mye pga Panasonics Smoothscreen-teknologi. Her har jeg virkelig fått det meste av det jeg ønsket meg. VB er etter min mening ikke et tema, spesielt ikke dersom en sammenligner TW600 og AE700. SDE selvfølgelig fremdeles noe tilstede, men det er et langt stykke i riktig retning med de nye D5-panelene. Jeg mener at SDE ikke er et problem for de aller fleste dersom en sitter minst 1,6/1,7*bildebredden unna. Selv testet jeg bildestørrelser fra 220 cm til 180 på en sitteavstand på 3,2 meter, og syntes ikke SDE var spesielt plagsomt.

  Irisen hører en ikke jobber i filmmodus, kun veldig svakt dersom det er helt stille i rommet.  Testscener:

  "Monsterbedriften":

  Scene 4, der Sully sover i sengen og puster på pelsen sin. Her er bildet veldig godt oppløst, og detaljene fremstår veldig klart. Fargene er gnistrende og bildet er krystallklart.  "The Rock":

  Obligatorisk testscene, der marinejegerne kommer opp av vannet i katakombene under Alcatraz. Her får en virkelig testet dynamikken i projektoren. Jeg ble ikke hodestups begeistret første gang jeg så denne scenen på TW600. Det var noe bedre enn AE700, men ikke revolusjonerende. Hadde jeg kallibrert såpass feil? Jeg gikk da tilbake til advanced-alternativet tidligere omtalt under ”Brightness/kontrast”. Jeg gikk inn i ”Black level”, justerte denne med 7 ”knepp”, og et par "knepp" opp på "White Level". Sjekket bildet opp mot brightness og kontrast bildene på DVE igjen og snurr film videre: VOILA!! Her var det bildet jeg ønsket ja. Sortnivå mer enn det akseptable, fremdeles med masse detaljer i de mørkeste sekvensene. Lyset fra lommelykten som kommer opp av vannet er skarpt, og draktene til marinejegerne ser skikkelig sorte og søkkvåte ut.  Hva så med "Gladiator"?

  I slagscenen i åpningen av filmen får irisen virkelig noe å jobbe med, her er det massevis av grånyanser å ta tak i. Anstiktsfargene er naturtro og detaljerte, flammene ser utrolig ekte ut og TW600 fremviser bra med detaljer. Her er det også ikke tegn til VB, i de samme scenene som AE700 gjerne slet.


  Finding Nemo:

  Obligatorisk til å sjekke fargepaletten med. Og for noen farger! Scenen der Nemo blir vekket og skal føres av Jacques til Mount Wannahakkalugi for å bli opptatt som ekte ”klansmedlem”. Flotte detaljer i et litt mørkt bilde, skarpheten i bildet er prima og fargene er fremstår som bra mettede.


  "I, robot"

  Her er det masse kjølige bilder å ta tak i. Masse bilder med grått og sort. Hudfargen til Will Smith virker ekte og detaljert. Skinnjakken til Will når han er inne på kontoret til Dr. Lanning fremstår som bra sort, og med masse detaljer. En ser at det er en sort skinnjakke, ikke bare en sort jakke. Panoreringen som skjer når han lener seg ut av vinduet og ser nedover er også bra. Den kjølige tonen i døren til nevnte kontor er også passe kjølig nå. Denne var nemlig for varm før kallibrering.


  "2 Fast 2 Furious":

  Dette er jo ”fargeporno-film”. Fantastiske farger, og på denne filmen er det nesten umulig ikke å bli revet med. God dybde i bildet, projektoren viser igjen et skarpt og fint bilde.


  "Lord of the Rings - Fellowship of the Ring"

  Dette er den tradisjonelle testfilmen min. Ikke fordi den har overlegent bra bilde, men fordi jeg har sett scener fra denne filmen på omtrent samtlige projektorer jeg har testet og kjenner materialet ut/inn. Også her fremstår TW600 som bedre enn AE700 de aller fleste bildeområder. Detaljene i treet som Frodo lener seg mot, ansiktsdetaljene til Frodo og Gandalf. Grønnfargen på plantebladene i åkeren som Sam og Frodo møter på sine to følgesvenner. Ekte! Sortnivå i Minas Tirith på vei til Broen over Kazaa Dumh. Når alle ”krypdyrene” kravler nedover søylene på jakt etter følget ser en en god del flere detaljer enn jeg har sett tidligere. Totalt sett vises flere detaljer i mørke partier, og bildet er langt klarere og krispere enn AE700.


  Konklusjon:

  Epson Dreamio EMP-TW600 er markedets billigste D5-LCD projektor, og er et røverkjøp til prisen. Fargene er det bra med smell i, sortnivået er absolutt til å leve med for min del, selv om det er et stykke opp til de beste DLP-projektorene både på opplevd sortnivå og dynamikk. Skarpheten i bildet er bra. Målt mot Sanyo Z4 må den se seg slått, den har skarpere bilde. Mye på grunn av bedre opptikk. Skal en være veldig kritisk, så er det littegranne støy i bildet med HDMI, kan sammenlignes med dithering på DLP-projektorer. Men veldig svakt, og mye mindre enn AE700. De som er sensitive for regnbuer, men opptatt av et rimelig godt sortnivå og gnistrende farger, bør ta denne projektoren til vurdering. For min egen del er dette i dag det perfekte kompromiss, for en akseptabel sum penger.

  Dersom en sammenligner mot min forrige modell, Panasonic PT-AE700E er de største minusene littegranne mer SDE og noe høyere støynivå. Fordelen igjen er bedre farger, bedre sortnivå, klarere og renere bilde. Noen liker designet på AE700 bedre, men går en etter bildekvalitet er det ingen tvil: Oppgraderingen til TW600 på ca 5k kan absolutt forsvares og jeg gleder meg til mange gode filmstunder med min nye TW600.
 2. #2
  Grunnlegger lygren sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2002
  Poster
  15,023
  Takk & like
  Blogginnlegg
  27
  Nevnt
  19 post(er)
  AVtorget feedback
  1
  (100.00% positive tilbakemeldinger)
  Utrolig bra og inngående testet Anfield, og fine bilder setter prikken over i'en. Dette vil garantert mange AVforumere har GOD nytte av - TAKK!

 3. #3
  Administrator Ak sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2002
  Poster
  13,142
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Flott test Rune.. Jeg er helt enig i at denne projektoren fortjener en høy karakter.

 4. #4
  Intermediate Joey1313 sin avatar
  Medlem siden
  Oct 2003
  Poster
  843
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Litt surt å lese testen din nå, jeg bestilte PT-AE900 på torsdag fordi TW600 står oppført på avnytt uten VGA tilkopling. Hadde du lagt ut testen din i forrige uke kunne jeg spart et par tusen lapper.

  Forøvrig en flott test!

 5. #5
  Intermediate
  Medlem siden
  Feb 2004
  Poster
  1,049
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Grundig og bra test Anfield ! Takk !

  Har fulgt med nøye på TW-600 tråden i det siste, da denne har en lensshift jeg er avhengig av og som LCD proj. er fri for de plagsomme regnbuene. At den tydeligvis gir best bilde pr. krone for øyeblikket er jo supert.

  Med alle disse inngående beskrivelsene og testene, linker til manual, etc, så er man sikret å komme raskt i gang når man en dag får sakene i hus.

  Det blir en slik på nyåret. Garantert !

 6. #6
  Expert kenti sin avatar
  Medlem siden
  Feb 2004
  Poster
  5,427
  Takk & like
  Blogginnlegg
  1
  Nevnt
  8 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Fin test dette her, Anfield. Sikker mange som blir fristet nå Jeg ble det hvertfall.

 7. #7
  Expert Anfield sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2004
  Poster
  8,888
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Takker for gode ord, gutter!

  Morro, men innsatskrevende, å gjøre en slik test. Men en lærer utrolig mye, og lærer produktet godt å kjenne når en må være såpass grundig. Fremdeles mange muligheter på denne som ikke er blitt skikkelig utforsket enda, men det kommer.

  Kenti: Blir nok en "Dreamio" på deg på nyåret nå da......;-)

 8. #8
  Newcomer
  Medlem siden
  Jan 2006
  Poster
  2
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Grundig og detaljert test Anfield, men savnet opplysning om prisnivået?

 9. #9
  Intermediate JD sin avatar
  Medlem siden
  Apr 2003
  Poster
  2,695
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Hei, og velkommen til forumet. Hvis du søker under AVnytt finner du dette:

  http://avforum.no/avnytt/showproduct...8ef1ae7c3bab52

 10. #10
  Expert Anfield sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2004
  Poster
  8,888
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av jonnik
  Grundig og detaljert test Anfield, men savnet opplysning om prisnivået?
  Hei jonnik!

  Takker for det. Har helt klart hatt fokus på prisnivået når det gjelder testen, men ikke skrevet det spesifikt i testen. Karakteren er gitt på bakgrunn av veil pris på testtidspunktet som var 12.990,-. Hadde den kostet 17k, så hadde nok karakteren blitt justert for å si det sånn.....;-)

  Edit: For fremtidig nye lesere legger jeg inn prisen i testen under spesifikasjoner.

 11. #11
  Expert Anfield sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2004
  Poster
  8,888
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Anfield

  Når jeg skal justere kontrast er det en ting jeg ikke får til å stemme. DVE-bilde nr 14 viser BTB, men ikke WTW. Jeg forsøker å sette Epson Super White på, men ingen endring. Dette er litt merkelig, og jeg hadde ikke noen som helst problemer med dette på AE700. Spilleren, Denon 2910, skal heller ikke ha noe som helst problemer med dette.
  Tillater meg å komme med en liten anmerkning på akkurat dette.

  Problemet viste seg å være spilleren. Har hatt den til sjekk nå, og det viste seg at den låste seg til en av de innstilte bildejusteringsmodusene "M5". Når da diverse parametre var justert på spilleren i tillegg til projektoren blir det jo ikke helt enkelt. Nå er spilleren helt nøytral, dvs satt til STD (standard) slik at all bildejustering skjer i projektoren. Nå vises både BTB og WTW, og min Epson TW600 er nå nykallibrert og viser et (om mulig) enda bedre bilde....:lol:

 12. #12
  Expert kenti sin avatar
  Medlem siden
  Feb 2004
  Poster
  5,427
  Takk & like
  Blogginnlegg
  1
  Nevnt
  8 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Anfield
  Kenti: Blir nok en "Dreamio" på deg på nyåret nå da......;-)
  Det ble visst det

 13. #13
  Intermediate wotg sin avatar
  Medlem siden
  Apr 2004
  Poster
  2,761
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Bra test Anfield
  Bare synd at Epson ikke leverer projen i sort slik som i statene

 14. #14
  Newcomer matsa_bergen sin avatar
  Medlem siden
  Jul 2005
  Poster
  159
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  fin test Nå trenger vi bare en direkte sammeligning av d5'ene og de nye darkchip2 pj'ene :razz:

 15. #15
  Expert Anfield sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2004
  Poster
  8,888
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av matsa_bergen
  fin test Nå trenger vi bare en direkte sammeligning av d5'ene og de nye darkchip2 pj'ene :razz:
  Tar jeg ikke mye feil vil du få ønsket ditt oppfyllt i det neste DVD & Hjemmekino...;-)

 16. #16
  Intermediate Marantz sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2003
  Poster
  2,654
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Meget fin test :grin: Veldig lettlest og godt forklart slik at vi som ikke er eksperter på området også kan forstå. Skal kjøpe PJ i løpet av noen måneder så dette var til stor hjelp for meg

 17. #17
  Newcomer
  Medlem siden
  Jan 2006
  Poster
  2
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Synes at dette er en god test av EPSON TW600, men det hadde vært veldig fint om du hadde tatt med noen screenshots av 'test filmene'

 18. #18
  Expert Anfield sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2004
  Poster
  8,888
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av zYKES^
  Synes at dette er en god test av EPSON TW600, men det hadde vært veldig fint om du hadde tatt med noen screenshots av 'test filmene'
  Kunne ha gjort det, men screenshots blir aldri så bra som real life. Kameraet mitt er heller ikke av god nok kvalitet til å gi et kvalitativt bra nok screenshot. Så dette var en ren prioritering....;-)

 19. #19
  Administrator Ak sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2002
  Poster
  13,142
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Desverre forteller ikke screenshots noenting somhelst om bildekvaliteten, og det er derfor liten vits å ta med

 20. #20
  Intermediate
  Medlem siden
  Jan 2004
  Poster
  526
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Flott test Anfield .Stemmer det at den har 12 v trigger?Syns jeg kan se en på bildet.

Side 1 av 2 1 2 SisteSiste

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •