Brukeromtale/test: Von Schweikert VR4SR MKII Anniversary

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 11 av 11
 1. #1
  Intermediate ambiance sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2006
  Poster
  2,852
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Brukeromtale/test: Von Schweikert VR4SR MKII Anniversary

  Amerikanske Von Schweikert Audio har eksister i over 30 år med produksjon fra PA system, og gitarforsterkere til hjemmeaudio. Musiker og ingeniør Albert Von Schweikert er fortsatt med i konstruksjon av sine høyttalere og jobber målbevist for å få nøyaktig som mulig musikk gjengivelse.
  Renaissance Audio AS i Bergen er Norsk importør med HIFI entusiasten Roald Mikkelsen i spissen.

  Brukeromtale/test: Von Schweikert VR4SR MKII Anniversary-von-schweikert-vr4sr-mkii-anniversary-003-jpg

  Byggeteknisk.
  Sort pianolakk over 7,5cm tykk MDF struktur og MDF spant innvendig. Høyttalerene er modulbasert hvor 2,5 cm diskant og 17 cm mellomtone er i en lukket kasse med 2,5 cm ambience hornladet tweeter bak med tilhørende volum potmeter. To stk 22 cm aluminium SEAS elementer, i bassmodul med kvasi-transmisionlinje kontruksjon og forovervendt bassport nede ved gulvet, Hadde Jan Erik Larsen vært audiofil hadde han fått et par loffer og et kneipbrød inne i bassporten uten store problemer. Mellom modulene må det være en høyttalerkabel for koble modulene sammen, eller kjøre de med bi-wiering. Gummispikes er brukt mellom topp og bunn modul for å dempe gjennomslag av lyd. Kassene er fyllt opp med decron lyddempende materialet som kan taes ut og puttes inn igjen, alt etter hvordan bass respons du ønsker. Under bassmodulen er det skrudd fast en MDF såle med festeanordning til spikes. Utseende er i klassisk VSA look, smal i fronten og henter volum i dybbden noe som gjør den smidig og lekker.
  Spikes er av massivt stål og en høyde på 4,5cm og diameter på 2,5cm på tykkeste. En komplett høyttaler har en vekt på 76kg. 92 DB følsomhet. 6 ohm impedanse. 20HZ til 40KHZ frekvensgange.

  Brukeromtale/test: Von Schweikert VR4SR MKII Anniversary-von-schweikert-vr4sr-mkii-anniversary-006-jpg

  Ut av esken.
  Vel det er i grunn ikke en eske, det er en trekasse kledd med papp. Inne i kassen er det to kammer som passer perfekt for hver enkelt høyttalermodul. Innkledd i silkeposer med Von Schweikert innbrodert, og en liten treeske hvor spikes med pukker ligger godt polstret. Lang innspillingstid må påregnes før de slipper taket, og spiller musikk. Jeg lot de spille mens huset sto tomt, og jeg spilte de ved ca 90db.

  Brukeromtale/test: Von Schweikert VR4SR MKII Anniversary-von-schweikert-vr4sr-mkii-anniversary-005-jpg

  Albert Von Schweikert.
  Denne karen har det helt klart for seg hvordan han vil sine høyttalere skal spille i ditt rom. Etter å ha lest manualen så skal du klart og tydlig klare å angi hvor hvert instrument er plassert på senen. Forklarer også at fantomsenter skal henge som en ball midt mellom høyttalerene, og du skal klare å se for deg en rett sene hvor musikkerene skal bevege seg på. Skriften sier at det kan ta litt tid for å opptimalisere, GUD BEDRE det tar tid, iallefall hvis du er så utolmodig som meg. Jeg klarte ikke å vente til høyttalerene var helt ferdig innspilte. Ballen i luften fant jeg etter at cm har blitt til meter med flytting av høyttalere, lykkelig etter å ha funnet godbiten var sweetspot klar.
  Da er det ambience justeringer som skal til, juster opp til ting låter spisst, for så å justere ambience ned igjen til det låter pent. Da har ambience beste effekt, og det er tid for finere lytting.

  Brukeromtale/test: Von Schweikert VR4SR MKII Anniversary-von-schweikert-vr4sr-mkii-anniversary-001-jpg

  Preferanser.
  Personlig er jeg glad i hurtig/tørr bass og en mellomtone som er frampå og på hugget. Diskanten må være avrundet og detaljert uten at man sitter å gjesper og ting blir kjedelig. Masse luft og stort lydbildet setter jeg stor pris på.
  Musikken jeg bruker oftest til test er Mardugada, Depech Mode, Blackfield, Porquepinetree, Jamie Cullum, Kent, og Infected mushroom. Disse kombinert gir et klart bildet av hva høyttalerene er gode for på de aller fleste omeråder.

  Brukeromtale/test: Von Schweikert VR4SR MKII Anniversary-von-schweikert-vr4sr-mkii-anniversary-004-jpg

  Jamie Cullum «The pursuit» er kanskje et kjedelig album men vokalene er godt i varetatt på albumet. «If I ruled the world» hvor melodien starter med tung basstromme og etterhvert kommer skarptrommen litt til ventere i lydbildet og Jamie smurt i midten. Hører han nermest anstrenger seg for å få den litt rustene stemmen fram, og noen ganger høres innpust. Simbaler flyter i rommet og nermest daler ned før de dør helt ut. Pianoet fyller rommet med toner og skaper en fin form for easy listening.

  Madrugada. «The deep end» Norsk rock på sitt beste, synd at de ble oppløst. «The lost gospel» Gittaranslagene med plekteret kommer fram klart og tydlig, dette kombinert med nærheten av vokalene til Sivert Høiem skal det mye til for å skape en bedre live følelse. Alt er velplassert i lydbildet og skaper en fin bredde og sitter med en følelse av ærlighet i musikk gjengivelsen. Denne melodien kan komme fram anstrengt og uryddig hvis crossover ikke er ivaretatt.

  Madonna. «Confessions on a Dance Floor» et album med mye autotune (kunstig fylling av vokaler, fjærner missnoter o.l.) som ødelegger for plasseringen av vokaler. Ingen av hennes tidligere album hadde denne effekten. Vet ikke om det er bare på mine oppsett hvor vokalene flyter ut og fyller hele fronten med Madonna, i så tilfelle faller VSA igjennom og takler ikke mye autotune som bla «Got to be here» har. Testet forresten albumet på et annet oppsett i huset, og det samme skjedde, men bare ikke i så stor grad som på VSA. Stemmen til Madonna er ellers fylldig som andre kvinne vokaler disse høyttalerene presanterer uten «høyttaler lyd».

  Steven Wilson. «Insurgentes» Er musikk som dekker de aller fleste aspekt i musikk verden. Prog. rock med god lydmiksing. Det aller meste av høyttalere låter bra med denne musikken, men bare de bedre høyttalere klarer å plukke opp alle detaljene som ligger i musikken. Her kommer hurtigheten til høyttalerene til sin rett slik at detaljene ikke blir dekket til og mister luftighet. Sangen «No twilight within the courts of the sun» er ikke noe unntak og blir bare helt forførende til omtrent midten av sangen, da alt tar en helomvending å smeller til med gittar og trommer noe som har en tendens til å bli bare grøt og ut av kontroll. Selv om det er tung bass i trommeanslagene så forsvinner ikke detaljene i det øvre lyd sjiktet. Vokalene står fram mens resten av musikken er presantert luftig og fortsatt like forførende. Får en forståelse av hva Albert har lagt vekt på med denne typen musikk, for til å begynne med kan det høres tynt ut, men raskt legger man merke til hvor naturlig hvert instrument høres ut.

  Infected mushroom. «converting vegetarians» En av bass kongene i musikk verden og som må testes både for bassen og Q-sound sin del. Her blir transmisjonlinje prinsippet i høyttaleren virkelig satt på prøve. Det skal nemlig en del til for at bassen ikke drar ut og ødelegger for holografien. Her testet jeg med og uten decron i høyttalerene. Uten decron får en følelse av dypere bass, men realiteten er at den draes lengre ut i tid, mens med decron blir bassen kort og konsis mens resten av effektene i musikken kommer fram en hel del bedre. Smak og behag hvordan en ønsker bassen skal være, jeg setter pris på detaljer og hurtighet, så for min del ble alt decron plassert tilbake i høyttalerene, og Q-sound slapp taket fra sidene og flyttet seg bakover. Dog har jeg hørt bedre Q-sound effekter på andre høyttalere.  Konklusjon:
  Tross prisen og den lange innspillingstiden kan det nok være mange konkurenter i dette prissjiktet.
  VSA skriver at 50w forsterkere skal være nok til å drive disse høyttaleren, mulig det, men 250 Pass Labs watt holdte ikke her for å få presset fram den herlige VR4SR bassen. Jeg er sikker på en annen +200W forsterker ville spillt betydlig bedre en hva Pass gjorde og satt opp et like stort bildet.
  Det kan virke som det ene går på bekostning av det andre, og for å opprettholde den utmerkete plasseringen i front, så slipper ikke 3D effekter helt løs til bak sweetspot.
  Liker man «live» følelse er det ikke tvil om at disse må testes hjemme, forde her er det en morsom høyttaler med dynamik og trykk. Mellomtonen alene er en klasse for seg, her blir mikrodetaljer presantert med full overbevisning og integreringen med resten av høyttaleren er sømløs til og med på kvinnevokaler. Skulle nesten ventet det var noe som fallt totalt igjenom på disse høyttalerene, men det er det ikke. VR4SR spiller annerledes, og etter å ha hørt høyttalere opp i 600 000 kr klassen, er jeg ikke tvil om at disse er verdt hver eneste kr, og konkurer med de aller beste.
  Uansett hvilken høyttalere en kjøper, så er det erfaringsmessig noe som andre høyttalere gjør bedre. VSA VR4SR gjør det aller aller meste naturlig uten at noe blir svulmende, eller u-engasjerende å lytte til. Dynamik er det en overflod av og pinpointingen er kompromissløs bare man bruker god tid til justering av høyttalerene.


  Utstyr som ble brukt i denne testen:
  -Halcro SSP200
  -Classe CDP 102
  -MBL 9007 (Mono)
  -Pass Labs 250.5
  -Von Schweikert VR4SR MKII Anniversary.


  Bjørn.  Vedlegg 62287

  Vedlegg 62288

  Vedlegg 62289

  Vedlegg 62290

  Vedlegg 62291

 2. #2
  Moderator Roger Waters sin avatar
  Medlem siden
  Jan 2007
  Poster
  7,048
  Takk & like
  Nevnt
  2 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Veldig bra Bjørn.

 3. #3
  Intermediate FredrikC sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2008
  Poster
  1,562
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Fin test og bra at du kan være kritisk til eget utstyr. Som du sier er det mange veier å gå i denne prisklassen og uansett hva du velger vil det finnes de som mener at en annen er bedre, pga forskjellig smak.
  Til prisen 140k + rundt 100k i forsterker hadde jeg nok endt opp med Adam Beta.

  Uansett, bra omtale og utrolig porno anlegg.

 4. #4
  Intermediate B&W'Eier sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2005
  Poster
  1,323
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Meget bra Bjørn! Interesang, og artig lesning. Helrått anlegg iallefall! :-D

 5. #5
  Grunnlegger lygren sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2002
  Poster
  15,023
  Takk & like
  Blogginnlegg
  27
  Nevnt
  19 post(er)
  AVtorget feedback
  1
  (100.00% positive tilbakemeldinger)
  Flott bidrag Ambiance, ser ut som noen svært spennende høyttalere dette her...

 6. #6
  Intermediate ambiance sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2006
  Poster
  2,852
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Setter pris på at dere likte innslaget.

  A.

 7. #7
  Intermediate hokeyh sin avatar
  Medlem siden
  Oct 2009
  Poster
  983
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Er jo nesten verdt å betale 140k bare for utséende *******tte for noen sexy-avlange klumper!

 8. #8
  Intermediate KentOve sin avatar
  Medlem siden
  Nov 2007
  Poster
  3,971
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Alltid morsomt å lese tester fra "vanlige" forumbrukere. Fin test å kjekk lesning

 9. #9
  Intermediate ambiance sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2006
  Poster
  2,852
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av KentOve
  Alltid morsomt å lese tester fra "vanlige" forumbrukere. Fin test å kjekk lesning
  Du som jakter litt på høyttalere skulle kanskje fått lånt et øre til VR4SR? Kan være aktuelle for deg også de.

  A.

 10. #10
  Intermediate KentOve sin avatar
  Medlem siden
  Nov 2007
  Poster
  3,971
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av ambiance
  Du som jakter litt på høyttalere skulle kanskje fått lånt et øre til VR4SR? Kan være aktuelle for deg også de.

  A.
  Hørt på dem, flere ganger

 11. #11
  Intermediate ambiance sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2006
  Poster
  2,852
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av KentOve
  Hørt på dem, flere ganger

  Var det ikke helt din greie?

  A.

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •