Liten Hodetelefonforsterker test

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 2 av 2
 1. #1
  Expert AndersT2 sin avatar
  Medlem siden
  Feb 2004
  Poster
  5,463
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Liten Hodetelefonforsterker test

  Tenkte å ta en kjapp liten test av mine hodetelefonforsterker muligheter rundt PCen min.

  Normalt så bruker jeg Creek OBH-21 SE, importert fra The Cable Company, high end audio cables, audiophile cable, hifi, fatwyre for ca 2500,- hvis jeg ikke husker feil, mulig litt over. Og jeg bruker som regel AKG sine K701 hodetelefoner. De er litt lyse i klangen, men har en fantastisk åpen lyd. Les mer om de i denne testen: http://avforum.no/forum/brukeromtale...efon-test.html

  Kjøpte for en stund siden Wyred 4 Sound sin mINT integrerte forsterker som har 2x100w Klasse D forsterker, DAC (USB, Optisk, Coax), Analoge innganger og hodetelefonforsterker. Grunnen for denne var at jeg ønsket meg bedre plass på skrivebordet, og kunne kvitte meg med Onkyo A-5VL og Acram DACen, og samtidig sitte igjen med alt det samme, med bedre lyd på halve plassen.

  Men alt var ikke som det skulle med mINT. Jeg kunne ikke bruke USB inngangen da den ikke helt liker strømforsyningen i PCen min. Får en irriterende støy som kommer etter jeg bruker den kort tid, og det forsvinner. Har testet det som går uten å bli kvitt det. Så valget var å gå over til optisk overføring for å skille disse helt elektrisk fra hverandre (kun nå via 230v kablene m jord). Og problemet er helt vekk.

  Jeg ønsket noe bedre enn det integrerte lydkortet i hovedkortet fra Gigabyte, så jeg gikk for Asus sitt Essence STX lydkort, som også har en egen spesiell hodetelefonforsterker del. Det kunne jo hende den faktisk var bra, siden jeg bruker hodetelefoner en del, og ikke bare høytallerene hele tiden.

  Her er de forskjellige komponentene:

  AKG K701 (veil. 4000,- kjøpt 2400,-): K 701 - AKG
  Creek OBH-21 SE (ca 2500,-): Creek Audio - OBH-21SE Headphone Amplifier
  W4S mINT (ca 12000,-. Nå 9995,-):
  W4S Mini-Integrated (mINT) - Integrated Amplifiers - DAC 2, ESS Sabre DAC, High Definition Amplifiers, Asynchronous, Sonos modificaitons, Stereo Pre Amp
  Asus Essence STX (ca 1300,-): ASUS - Multimedia- ASUS Xonar Essence STX


  Så til inntrykkene:

  Creek har en åpen og nøytral lyd, og jeg syntes de passer godt sammen med AKGene. De kan oppleves som bassfattig, men savner egentlig ingenting.

  W4S er litt mer innesluttet, litt mer bass en Creek, men langt fra like åpen og luftig. Mulig den liker seg bedre på andre hodetelefoner.

  Asusen ble jeg meget overrasket over. Spilte litt fra Casino Royale soundtracken, sporet som heter "The Name's Bond...James Bond". Her virket alt en god del mer detaljert, og selv med litt mindre åpent lydbilde enn Creek, men ikke så langt unna, så er det bedre i bass området. Asusen har fordelen med at den takler alle hodetelefoner fra lave impedanser til 600 ohm. Har aldri brukt PC utganger direkte noe særlig, fordi de ikke har noe å gi. Men Asus har en ekte hodetelefonforsterker, og ikke bare en utgang. Forskjellen er at den sitter på ett lydkort. Og man kan tilpasse lyden som man ønsker med OPamper hvis man vil bytte.

  Er meget overrasket over hva Asusen faktisk presterer, og skal leve med denne en stund for å se om den blir permanent, eller om jeg vil savne Creek lyden.

 2. #2
  Newcomer
  Medlem siden
  May 2013
  Poster
  5
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Du burde prøve Asus Xonar Essence One, enten vanlig eller Muses utgaven. Liten juvel av en hodetelefonforsterker, sa jeg "liten" den er jo ganske stor men .

  Har brukt mange hodetelefoner med den og den bare imponerer, deiligste komboen har helt klart vært Mad Dog eller LCD 2 rev-2.

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •