Rett til å omgå DRM-systemer?

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 2 av 2
 1. #1
  Active
  Medlem siden
  Mar 2005
  Poster
  326
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Rett til å omgå DRM-systemer?

  Kan du ikke kopiere fra PVR'en din over til PC/ipod etc? Vil du bruke noe annet enn CD/Viasats tunere?
  Her er en god artikkel (og trolig enda bedre bok) som viser hvor forvirrende lovgivningen er i dag og hvordan den kanskje blir i fremtiden:


  Vil rydde i kopieringsrot

  Vil rydde i kopieringsrot
  Thomas Rieber-Mohn har tatt doktorgrad på din rett til å ta private kopier av kulturprodukter. Han mener loven skaper unødig store problemer for forbrukeren.

  Over nyttår setter kulturminister Anniken Huitfeldt i gang med å utrede en ny åndsverklov. Politikerne har allerede innsett at den ikke er utformet i tråd med vår tid. Men hvordan løse konflikten mellom kontrollkåte kunstnere og kopieringssultne forbrukere?

  I dag har du ikke lov til å få «fremmed hjelp» til å kopiere, ifølge loven. Men hvem er egentlig fremmed? I praksis er det fullt tillatt å ta kopier av svære biblioteker av bøker, filmer og musikk fra sine venner. Samtidig har du paradoksalt nok ikke lov til å omgå tekniske beskyttelsessystemer (DRM) i ditt eget hjem. DRM kan fullt lovlig hindre deg i flytte musikk fra en ødelagt mp3-spiller og over til en ny mobiltelefon, selv om du (i motsetning til piratene) har kjøpt og betalt musikken

  Noen av R-M's forslag:
  * Det skal være lov å lage egne systemer for å knekke kopibeskyttelse, men bare innenfor lovens rammer for privatkopiering.

  * Retten til privatkopiering bør gjøres ufravikelig, slik at innholdseiere ikke kan inngå avtaler med forbrukere der forbrukeren gir fra seg denne rettigheten.

  * Dersom den som solgte deg en bok, film eller et musikkstykke har lagt inn et beskyttelsessystem som gjør det umulig for deg å avspille verket på det utstyret du foretrekker, skal du ha lov til å knekke beskyttelsen.

 2. #2
  Intermediate Valo sin avatar
  Medlem siden
  Nov 2007
  Poster
  726
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Cool

  Jeg var også så vidt innom den artikkelen.

  Og du har sakset noen viktige punkter som vi får håpe går igjennom.:twisted:

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •