Vi har pr. dato Canal Digital satelittmottaker med en kanal, dvs. en kabel til parabolskåla og tilgang til et mikrobølgehode (såvidt jeg har forstått). Dette er et fellesanlegg for sameiet, og det er ikke aktuelt å installere et nytt mikrobølgehode samt å trekke en ny kabel inn til boligen for å kunne utnytte f.eks. Canal Digitals nye HD PVR fullt ut.

Det er trukket egen antenneledning (75 ohm) med uttak i flere rom i boligen når den ble bygget, men den utnyttes ikke til noe i dag. Den er trukket slik at den kan koples til parabolmottaker i stua på en enkel måte.

I dag har vi en CDC-7000 ST ("eldgammel" CD-parabolmottaker), men ønsker etterhvert å kunne se på og ta opp HD-sendinger. Da må denne byttes ut i noe bedre.

Men hvilken løsning er den mest kosteffektive for oss ?

Er Dreambox 8000HD med tilkopling til Canal Digital via parabol og f.eks. (utendørs)antenne som mottar signaler fra det digitale bakkenettet en løsning ?

Eller blir det billigere å sette opp en egen parabol på altanen i 2.etasje (enebolig i kjede) og trekke kabel fra denne til antenneuttaket i rommet innenfor og kople det hele sammen med fellesanlegget nede i stua ? Vi må leie hjelp til å sette opp eventuelt parabol, og det vil bli veldig mye jobb som følger i den forbindelse.

Hva med Canal Digitals egen HD PVR-løsning ?

Vi ønsker en løsning som er både enkel, brukervennlig og kosteffektiv. Med enkel menes at det skal være enkelt å programmere opptak av programmer på forskjellige kanaler til forskjellige tider, samt at det skal være mulig å kunne lagre opptak man har tatt over på DVD eller Blue-Ray. Tilkopling til lokalnettet (802.11 Pre-N) er også noe vi vil ha nytte av.