Ang. HDTV sendinger fra andre land over Norge

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 19 av 19
 1. #1
  Intermediate
  Medlem siden
  Sep 2005
  Poster
  513
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Ang. HDTV sendinger fra andre land over Norge

  Denne tråden ble startet for å unngå at min andre tråd skal gå helt off-topic.


  Sitat Opprinnelig postet av Tomas78
  lol...du har jo peiling. Hva har HD-Ready med muligheten for å se HDTV?
  Dessuten var det mange TV-apparater OG prosjektører som kunne vise HD materiale.
  Sitat Opprinnelig postet av JoonGoii
  Tror du burde bruke ordet mange litt mindre. Vet du hvor mange Grundig/Force mpeg2 dekodere som er solgt i Norge ? 500 ? 5000 ? 50000
  ?
  Hvorfor snevrer du inn utvalget til Grundig/Force? Og det var minst 10-15 forskjellige typer DVB-S kort som fint kunne dekode HDTV. Så ja. Nok av metoder. Men i min mening burde tilbudet av kanaler og innhold komme først, deretter hardwaren til forbrukeren...IKKE omvendt som du mener.

  Sitat Opprinnelig postet av JoonGoii
  HD er såvidt i startfasen i Europa, og det vil ta laaaaaaaaang tid før det finnes stort utvalg både kanaler og bokser. Inntil videre er dette nærmest å regne som ett format for få og spesielt interesserte, noe som gjør at det er naturlig at hverken NRK eller TV2 gidder bruke tid og penger for å sende kostbare signaler til ytterst få mulige seere.
  Det er et format for spesielt interesserte NETTOPP fordi TV2 OG NRK unnlater å oppgradere systemene sine! De sitter på gjerdet til ALT er klart for dem til å rulle ut, slik at det blir 0 risiko for dem å starte oppgraderingen fordi kundebasen er etablert...

  Du vil jo ha det slik, men si meg. Hvis telenor satt og ventet på at alle skulle kjøpe GSM telefoner FØR de begynte å bygge ut nettet...ville vi da hatt GSM her i Norge da? Nei...med din tankegang hadde vi sittet med morsekoder og il-brev enda.

  Sitat Opprinnelig postet av JoonGoii
  Det at man da velger å utforske andre alternativer har jeg full forståelse for, men å respektere at det finnes avtaler for hver eneste tv kanal i hvert eneste land, og at alle som sitter med lovlige programkort har underskrevet en avtale de ikke gidder å lese, velger du å se helt bort fra. Så lenge DU får det som du vil så gjelder tydeligvis ikke avtale villkår for deg.
  Du tenker på avtalen som dem som ev. kjøper et Svensk CD abbonn til meg? Som sagt så er det ingen lov mot noe sånt. Det er "avtalebrudd", og CD har muligens rett til å stenge abonnementet. MEN hvis forbrukeren går til sak på dette så er det opp til retten og bestemme. Jeg vet ikke om noen presedens i et sånt tilfelle. Du vet at kontrakter BARE er bindende hvis den følger loven? Hvis det viser seg at CD ikke har lov å sette restriksjoner på bruken av slike kort over grensen så er kontrakten ugyldig.

  Hvis Tv2 eller NRK har et problem med BBC-FTV må de kontakte BBC og få dem til å kode signalene sine. Moralsk sett er ikke dette verre enn å kjøpe DVD'er fra utlandet som noen har import rettigheter på i Norge, noe jeg ikke har store problemer med. Har du?

  Sitat Opprinnelig postet av Tomas78
  uff da...det var MPEG2 som ble brukt da. Og ja...ALLE DVB-S kort på markedet støttet det og det var en del HD bokser som støttet det også.

  Hvor mange BRA dekodere får du av Canal Digital i det hele tatt??

  Sitat Opprinnelig postet av JoonGoii
  Når begynte Canal Digital å lage dekodere ? De har noen dekodere med logo på , inkludert "Handan" CDC-7000 som bla er med i 1 krones pakkene.
  Har aldri sagt at CD lager dekodere. Med "Canal Digital dekoder" mente jeg selvfølgelig de som er "støttet" av CD som du får med i abonnementene deres.
  Rart du ikke forsto det.

  Sitat Opprinnelig postet av Tomas78
  Ja såklart! Hva kom først Hønen eller Egget? For at folk skal KJØPE HDTV utstyr MÅ DET VÆRE HDTV KANALER!! Det må da du også skjønne! Du vil jo at alle skal kjøpe DVD-Blueray og så 3 år etter kommer filmene på Blueray...
  Denne svarte du ikke på...rart.

 2. #2
  Active tZar sin avatar
  Medlem siden
  Aug 2003
  Poster
  458
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Takk Tomas78 for god argumentasjon.

  Enkelte på dette forumet ser ut til å skulle hakke på ting med en gang det kan være litt i gråsonen med tanke på avtaler og lover. De ramser opp og ned i mente om at det er forbudt og ikke lov å gjøre, selv om de ikke har noe direkte av lover eller domer å vise til. Det er godt det fortsatt er norges lover som bestemmer, og at det ikke er slik at det er opp til hver og enkelt til å bestemme hva som er lov og/eller riktig å gjøre.

  Pekefingere og skjennepreken ble vi ferdig med på barneskolen, dersom det er noe som man mener er ulovlig kan man henvise til aktuell lovtekst, og bli ferdig med der

 3. #3
  Newcomer lien sin avatar
  Medlem siden
  May 2006
  Poster
  67
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Det som er kjipt er jo at f.eks. Canal Digital og diverse andre aktører ikke tilbyr alle pakker likt i alle land. Ev. at man kan bruke dekodere som, i stedet for kort, oppdateres over web og åpnes for div. kanaler på den måten. Alle disse reglene er konkuransehemmende.

  Jeg vil ha inn forbrukerombudet til å endre disse tvilsomme businesstrategiene til satelittoperatørene. Da snakker informasjonsfrihet.

 4. #4
  Newcomer
  Medlem siden
  Mar 2005
  Poster
  67
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Det burde være en sak for Konkurransetilsynet også. Receivere som ikke "er godkjent" av Canal Digital får jo et langt mindre salgsvolum. Hvorfor skulle ikke CD få kickbacks for å gjøre det slik? Dette burde egentlig også være noe som Økokrim kunne kikket litt nærmere på.

 5. #5
  Grunnlegger lygren sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2002
  Poster
  15,023
  Takk & like
  Blogginnlegg
  27
  Nevnt
  19 post(er)
  AVtorget feedback
  1
  (100.00% positive tilbakemeldinger)
  Folkens, la oss forholde oss litt forsiktige i å nevne ting som økokrim i slike sammenhenger. Det er jo helt klart at selskaper som foretar investeringer i utstyr og betaler lisenser for visse områder ønsker å forsvare disse investeringene.

  Når det gjelder å diskutere "tvilsomme" områder har vi som praksis på AVforum at vi ikke beveger oss langt inn i slike gråsoner, ettersom AVforum står ansvarlig for det innhold som ligger på våre sider. Selvsagt er det norsk lov som gjelder her til lands, men ingen av oss her inne er kapable til å intepretere loven i tilstrekkelig grad (selv ikke eventuelle advokater), det er det domstolene som avgjør. AVforum vil ikke tillate diskusjon som kan trekke tjenesten inn i en eventuell tvist med f.eks. Canal Digital, ettersom vi ikke har tid eller ressurser til å forsvare oss i slike saker.

  Når det er sagt virker denne diskusjonen så langt harmløs, men når det kommer til f.eks. tvillingkort eller annet som er langt mer gråsonemateriell, stopper vi diskusjonenen.

  Hvis vi en gang i tiden har liggende 20 mill. i et "AV-justice"-fond, skal vi selvsagt være litt mer risikovillige i vår formidling av volatilt innhold, men pr. dato er dette fondet på kr. 0, så vi inntil videre forholde oss til dagens forsiktige, føre var praksis.

 6. #6
  Newcomer lien sin avatar
  Medlem siden
  May 2006
  Poster
  67
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Ja, kickbacks og økokrim var da å ta ganske hardt i, spesielt siden den type praksis beskrevet ikke bare er lovlig, men helt vanlig i de fleste HW/SW-samarbeid. Det som kan være et lys i enden av tunnelen, er at ettersom det er fri flyt av varer, tjenester og arbeidskraft innenfor EU-området, kan en jo være fristet til å tro at man kan inneha ethvert satelittabonnement tilbydd innenfor EU, dersom en bor innenfor selv. Da vil man kunne argumentere for at det ikke lenger er et problem med hvilke opphavsland selskapene har, ettersom EUs konkurranseregler overstiger landegrenser. Dette er bare i teorien selvsagt.

  Nå er ikke vi medlem av EU, så det er ikke en problemstilling ennå, og om det er et godt argument for medlemsskap får være opp til den enkelte. :?

 7. #7
  Intermediate
  Medlem siden
  Sep 2005
  Poster
  513
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Er vel ikke akkurat Økokrim som burde knyttes inn i denne saken med CD og tunere. Er vel konkurransetilsynet og forbrukerrådet

  I mine øyne driver de med prisdumping og markedskontroll. Jeg vil sammenligne med at hvis Netcom solgte mobiltelefoner for 1 krone, på et rimelig abonnement, men du kunne bare ringe til andre netcom kunder, eller hvis du ringte andre så ville det koste deg dyrt. Er jo sånn Telenor holdt på en stund, og fikk seriøst smekk på fingen. Det samme burde vel skje med CD OG Viasat i mine øyne.

  Det burde vært krav at de støtter offisielt bokser og CAM'er som kan ta BEGGE (eller alle) typer kodesystemer. Men ikke krav at de MÅ levere en boks selv som støtter alle selvsagt. Det ville vært å gå for langt.

  Det at de låser boksene sine, og kortene sine til seg selv og nekter adgang av andre systemer er bare i negativt for forbrukeren. De gjemmer seg bak pirat-argumentet og tillater seg disse tingene. I realiteten finnes det ingen piratkort for tiden på Conax eller Viasat. Bare Card-sharing. Tviler sterkt på at det er veldig utbredt og pga dens form vil aldri vokse seg særlig stor. CD og viasat taper ikke mye penger på det vil jeg tro. Er rart da at de distanserer seg fra de skikkelige kundene sine ved å gjøre det vanskelig for dem å kjøpe abonnement fra dem... ?

  Jaja...Plate og musikkbransjen holder jo på på samme måten nå også...de lærer vel aldri.

 8. #8
  Intermediate
  Medlem siden
  Nov 2005
  Poster
  952
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  I Finland er de lovpålagt å levere ut kort til alle som ønsker det uavhengig av bokstype.
  Ikke bare positivt da det er mange bokser fra "useriøse" produsenter som fungerer svært dårlig.

  Synes det var bedere for noen måneder siden da "godkjent" lista inneholdt ganske mange bokser og enda bedere for noen år siden da man kunne få Cam fra begge.

 9. #9
  Active JoonGoii sin avatar
  Medlem siden
  Feb 2005
  Poster
  326
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Det er iallefall undervekt av de som påpeker at man faktisk har underskrevet en avtale som er bindende for begge parter.  Sitat Opprinnelig postet av tZar
  Takk Tomas78 for god argumentasjon.

  Enkelte på dette forumet ser ut til å skulle hakke på ting med en gang det kan være litt i gråsonen med tanke på avtaler og lover. De ramser opp og ned i mente om at det er forbudt og ikke lov å gjøre, selv om de ikke har noe direkte av lover eller domer å vise til. Det er godt det fortsatt er norges lover som bestemmer, og at det ikke er slik at det er opp til hver og enkelt til å bestemme hva som er lov og/eller riktig å gjøre.

  Pekefingere og skjennepreken ble vi ferdig med på barneskolen, dersom det er noe som man mener er ulovlig kan man henvise til aktuell lovtekst, og bli ferdig med der

 10. #10
  Active JoonGoii sin avatar
  Medlem siden
  Feb 2005
  Poster
  326
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Er det mulig å få banket inn i hue på folk her en gang for alle at Canal Digital EIER IKKE EN ENESTE KANAL ?

  De er en distributør, og det er TV SELSKAPENE som setter premissene for HVEM som kan sende HVA og HVOR.

  Hvorfor tror du Svensk TV ikke sendes via parabol i Norge til privat kunder ?
  Fordi det er de mest etterspurte kanalene i Norge og CD eller Viasat ikke GIDDER å sende de ?

  Nei - det er svenskene selv som har bestemt dette.

  En ide kan jo være å sette seg inn i tingenes tilstand før man drar inn økokrim og forbrukerombudet.

  Syns jeg ser folk her roper på økokrim og forbrukerområdet (ikke glem norges beste torpedo program TV2 Hjelper deg) når de selv bryter kontraktsvillkår eller MÅ ha utstyr som ikke er godkjent. Rart at det i det hele tatt finnes fornøyde parabol kunder i Norden egentlig.

  Sitat Opprinnelig postet av lien
  Det som er kjipt er jo at f.eks. Canal Digital og diverse andre aktører ikke tilbyr alle pakker likt i alle land. Ev. at man kan bruke dekodere som, i stedet for kort, oppdateres over web og åpnes for div. kanaler på den måten. Alle disse reglene er konkuransehemmende.

  Jeg vil ha inn forbrukerombudet til å endre disse tvilsomme businesstrategiene til satelittoperatørene. Da snakker informasjonsfrihet.

 11. #11
  Active JoonGoii sin avatar
  Medlem siden
  Feb 2005
  Poster
  326
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  OK - bare negativt for forbrukeren - hva med de som kun bruker boksen til å se på TV hver dag og er fornøyd med det ? Det finnes flere av de enn det finnes Dreambox brukere for å si det sånn.

  Og så dagens høydare. "I realiteten finnes det ingen piratkort for tiden på Conax eller Viasat". Og hvorfor tror du de låser kortene til boksene ? Og kan det være en sammenheng med at piratkortene "forsvant" sammen med nettopp låsing av boksene ?

  Hvis du hadde brukt flere milliarder på x antall satellitter, bakkeutstyr, avtaler med div tv selskaper som sist jeg sjekket også er avhengig av inntekter for å kunne drive osv osv osv. Hadde du da sitti på gjerde og smilt den dagen du oppdager at det finnes flere Robin Hood der ute som selger piratkort så du selv i teorien ikke har fem øre til å dekke dine milliard kostnader ?

  Sitat Opprinnelig postet av Tomas78
  Det at de låser boksene sine, og kortene sine til seg selv og nekter adgang av andre systemer er bare i negativt for forbrukeren. De gjemmer seg bak pirat-argumentet og tillater seg disse tingene. I realiteten finnes det ingen piratkort for tiden på Conax eller Viasat.

 12. #12
  Active tZar sin avatar
  Medlem siden
  Aug 2003
  Poster
  458
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av JoonGoii
  Og så dagens høydare. "I realiteten finnes det ingen piratkort for tiden på Conax eller Viasat". Og hvorfor tror du de låser kortene til boksene ? Og kan det være en sammenheng med at piratkortene "forsvant" sammen med nettopp låsing av boksene ?
  Du mener det er pga at kortene er låst mot en tuner at det ikke er piratkort? Piratkortene forsvant før pairingen begynte. For Conax sin del forsvant de når de gamle kortseriene med svakeheter ble byttet ut, og for Viasat sin del når de byttet til NDS.
  Og låsing mot boksene har vel ikke alt for mye å si egnetlig, det finns jo muligheter for å bruke orginalt Viasat kort på Dreambox.

  Du sier selv man skal sette seg inn i tingene før man uttaler seg...

  Edit: Fjernet litt for å ikke komme i konflikt med reglene på forumet

 13. #13
  Active tZar sin avatar
  Medlem siden
  Aug 2003
  Poster
  458
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av JoonGoii
  Det er iallefall undervekt av de som påpeker at man faktisk har underskrevet en avtale som er bindende for begge parter.
  Og det er viktig at det er folk som uttaler seg fra begge sider av leiren. Det må til for å skape en debatt. Det vi ikke trenger, som jeg nevnte tidligere, er en pekefinger og en skarp tone.

 14. #14
  Active
  Medlem siden
  Feb 2006
  Poster
  460
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av JoonGoii
  Det er iallefall undervekt av de som påpeker at man faktisk har underskrevet en avtale som er bindende for begge parter.
  Du kan jo undersøke blant nordmenn som jobber i utlandet, ambassadepersonell, NATO, osv, hvor mange av dem som ser på norsk TV. Akkurat nå er det en NATO øvelse på Kapp Verde og der viser de VM-kamper på storskjerm. Tror du det er Kapp Verdisk TV de ser på?

  Forøvrig minner jo avtalen veldig mye om slike standardkontrakter man må akseptere for å installere programmer på PC'en, slik som f.eks. iTunes, og akkurat den standardkontrakten hevder Forbrukerombudet er i strid med norsk lov.

  Videre åpner CD's avtalepunkt 19 ikke kun for å prøve avtalen for domstolene, men også for at man kan avtale å avvike fra avtalen. Så hamret i sten er den ikke.

 15. #15
  Newcomer lien sin avatar
  Medlem siden
  May 2006
  Poster
  67
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av JoonGoii
  Er det mulig å få banket inn i hue på folk her en gang for alle at Canal Digital EIER IKKE EN ENESTE KANAL ? De er en distributør, og det er TV SELSKAPENE som setter premissene for HVEM som kan sende HVA og HVOR. Hvorfor tror du Svensk TV ikke sendes via parabol i Norge til privat kunder? Fordi det er de mest etterspurte kanalene i Norge og CD eller Viasat ikke GIDDER å sende de ?

  Nei - det er svenskene selv som har bestemt dette.
  Poenget mitt var vel bare ate som tilbyder, ikke eier, så vil jeg tro at CD og andre må følge EUs konkurransevilkår. Men som jeg ettertrykkelig skrev, det gjelder ikke for Norge ettersom vi ikke er med i EU. Ikke alle poster er et personlig angrep på deg, så det er ingen grunn til å bli sint.
  Sitat Opprinnelig postet av JoonGoii
  Syns jeg ser folk her roper på økokrim og forbrukerområdet (ikke glem norges beste torpedo program TV2 Hjelper deg) når de selv bryter kontraktsvillkår eller MÅ ha utstyr som ikke er godkjent. Rart at det i det hele tatt finnes fornøyde parabol kunder i Norden egentlig.
  Økokrim var som nevnt tidligere å ta litt hardt i, men hvis en kontrakt er bare gyldig dersom den er i overenstemmelse med loven. Det er helt sikkert CD sin i Norge, kan ikke se for meg annet. Men hvis vi en gang skulle bli medlem av EU, ville det overraske meg om SVT kan nekte CD å sende til Norge. :grin:

  Dette kan være en viktig og morsom diskusjon, men ingen sure miner takk.

 16. #16
  Newcomer
  Medlem siden
  Feb 2006
  Poster
  204
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av lien
  Men hvis vi en gang skulle bli medlem av EU, ville det overraske meg om SVT kan nekte CD å sende til Norge. :grin:
  Sverige,Danmark og Finland er medlemmer av EU. Det gjør absolutt ingen forskjell. SVT sender ikke i Danmark men SVT sender
  SVT Europa for Svensker utenfor Sverige. I Finland sendes TV Finland til Finner utenfor Finland. I Danmark har de DR Sydeuropa til Dansker utenfor Danmark men DR har valgt å tilby "vanlig" DR1&DR2 i hele Skandinavia.

 17. #17
  Active
  Medlem siden
  Dec 2003
  Poster
  485
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av JoonGoii
  OK - bare negativt for forbrukeren - hva med de som kun bruker boksen til å se på TV hver dag og er fornøyd med det ? Det finnes flere av de enn det finnes Dreambox brukere for å si det sånn.

  Og så dagens høydare. "I realiteten finnes det ingen piratkort for tiden på Conax eller Viasat". Og hvorfor tror du de låser kortene til boksene ? Og kan det være en sammenheng med at piratkortene "forsvant" sammen med nettopp låsing av boksene ?

  Hvis du hadde brukt flere milliarder på x antall satellitter, bakkeutstyr, avtaler med div tv selskaper som sist jeg sjekket også er avhengig av inntekter for å kunne drive osv osv osv. Hadde du da sitti på gjerde og smilt den dagen du oppdager at det finnes flere Robin Hood der ute som selger piratkort så du selv i teorien ikke har fem øre til å dekke dine milliard kostnader ?
  Her er en artikkel som Forbrukerrådet publiserete i 2004. De var da bekymret for mangel på konkurranse. Siden 2004 har situasjonen bare blitt endra verre i og med at distributørene nå kun godkjenner egne tunere.

  For 4-5 år siden skrev både Viasat og CD under en kontrakt på at de skal støtte åpne standarder og der de ikke skal låse sine tunere kun til eget abonnement.. Hva har skjedd med dette???

  CD og Viasat skuler seg bak argumentet om piratkort, men hvis de faktisk mente noe med dette burde det være mulig å gå sammen om en løsning som også tar større hensyn til forbrukerne. Men nei, her kommer den egentlige årsaken frem: Hovedgrunnen til at de gjøre dette er å løse kundene til sin løsning.

  Og JoonGoii, du er vel ikke akkurat objektiv i dine uttalelser.

 18. #18
  Active
  Medlem siden
  Dec 2003
  Poster
  485
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Og litt mer saklig argumentasjon fra Forbrukerrådet:

  Vil ha åpen plattform

  Også Post og Teletilsynet og Forbrukerombudet slutter seg til kravet om en åpen teknisk plattform for mottak av tv-signaler sendt via parabol. Til og med selgernes egen organisasjon, EE- bransjen, som organiserer blant annet Ekspertkjeden og Elkjøp, slutter seg til kravet.

  Samtlige er enige i at kunden hverdag må være enklest mulig og at valg av mottaker ikke skal avgjøre valg av innholdsleverandør. Kunden bør kunne kjøpe en mottaker, som kan vise programmer fra de leverandørene som finnes på markedet.
  Uten modul

  På tross av dette fortsetter Viasat å gjøre livet vanskelig for forbrukerne. I det tilsynelatende lovtomrom som oppstår ved at produsenten av utstyret befinner seg utenfor Norge, låses kundene kunden fast ved hjelp av teknologi.

  I tillegg er de nye mottakerene fra Viasat ikke engang utstyrt med mulighet for å tilkople CA-modul !

  Denne praksisen står i sterk kontrast med Canal Digital og Viasats holdninger, da de i sin tid aksepterte retningslinjene i Nordig-avtalen, som tilsier konkurranse på innhold, ikke på teknisk plattform.

  Forbrukerrådet mener:

  * Det er nok med en mottaker
  * Alle mottakere må ha Common Interface, også mottakerene som skal benyttes til det fremtidige digitale bakkenettet
  * Konkurransen må være på innhold
  * Det må være formidlingsplikt også i parabolmarkedet.
  * Det skal være enkelt å se på TV !
  Dette ble skrevet for ett år siden. Og som vi alle vet har det ikke blitt noe bedre, men bare verre siden den tid.

 19. #19
  Intermediate
  Medlem siden
  Sep 2005
  Poster
  513
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av tZar
  Du mener det er pga at kortene er låst mot en tuner at det ikke er piratkort? Piratkortene forsvant før pairingen begynte. For Conax sin del forsvant de når de gamle kortseriene med svakeheter ble byttet ut, og for Viasat sin del når de byttet til NDS.
  Og låsing mot boksene har vel ikke alt for mye å si egnetlig, det finns jo muligheter for å bruke orginalt Viasat kort på Dreambox.

  Du sier selv man skal sette seg inn i tingene før man uttaler seg...

  Edit: Fjernet litt for å ikke komme i konflikt med reglene på forumet
  Er rimelig sikker på at Joongoii jobber for CD eller viasat jeg.. .hehe...

  Uansett. Tzaar, du har rett...piratkortene for conax og NDS forsvant noenlunde samtidig (2 år siden for å være nøyaktig). Etter det var det bare CARD-sharing (look it up Joongoii) som var måten å få pirat-TV på. Og det er DET som er grunnen til at card-pairing begynte...mkay?

  (dette var mer rettet mot joongoii, men siden Tzar sa det så bra tidligere måtte jeg bare ha det med)

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •