Bruke Follow Me funksjonen uten tilgang til router/modem

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 4 av 4
 1. #1
  Newcomer
  Medlem siden
  Jan 2004
  Poster
  47
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Bruke Follow Me funksjonen uten tilgang til router/modem

  Har ei veninne som gikk for et tilbud fra Canal Digital hvor hun kjøpte 2 tunere og fikk med Follow Me funksjonen slik at hun kan ta opp på en tuner og se det på den andre.

  Desverre leier hun leilighet og der er internett inkludert i leien. Dette er da huseiers internett abonemang og naturlig nok står jo da Modem/router i hans boenhet og hun har trådløs tilgang til internett.

  Med i pakken hun kjøpte var det adaptere for å kjøre via strømmnettet men siden hun da ikke har tilgang til modemet og har eget sikringsskap og da ikke samme strømnett som huseieren blir jo dette umulig/vanskelig.

  Prøvde å spørre Canal Digital om de hadde noen råd eller vink for å få dette til å virke men hjelpen derifra var bare å si at internett tilgangen var kundens ansvar og problem om ikke deres !!!

  Så derfor. Er det noen som kan hjelpe meg å hjelpe henne slik at hun får benyttet seg av denne funksjonen.

  Ville det være mulig å bruke et trådløsadapter og på de måten slippe fysisk tilgang til modem/router ??

  Alle svar og forslag mottas med takk :-)

  Også gjerne linker til relevant utstyr som man eventuelt kan trenge.

  På forhånd takk

  Graveyard85

 2. #2
  Newcomer
  Medlem siden
  Mar 2012
  Poster
  15
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Man kan bruke Follow Me funksjonen uten tilgang til internett, med Powerline adapterene eller direkte kabel imellom dekoderene. Det finns også trådløse mottakere man kan skaffe for å ta imot internettsignaler og koble dette til dekoder med vanlig ethernet kabel, men har ikke noe link til dette her. Kobler man dekodere opp mot hverandre direkte med kabel eller powerline adaperene så mister man mulighet til Go og wimp selvfølgelig, men follow me skal fungere fint.

 3. #3
  Newcomer
  Medlem siden
  Jan 2004
  Poster
  47
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Takker så mye :-)

  Da skal jeg prøve å¨hjelpe henne å koble opp dette på Mandag :-)

  Trodde nemlig ikke dette var mulig da det i følge bruksanvisningen sto man måtte ha tilgang til internett for at den funksjonen skulle virke :-)

 4. #4
  Newcomer
  Medlem siden
  Jul 2008
  Poster
  50
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Dhcp

  Om du skal bruke dekoderne uten tilkobling til ruter med DHCP server må du sette opp faste ipadresser i begge dekoderne manuelt. Du finner dette under innstillinger/installasjon/nettverskonfigurasjon/manuell konfigurasjon.

  Sett opp IPadresse til 192.168.1.1 og nettverksmaske til 255.255.255.0 på dekoder 1 og 192.168.1.2 og nettverksmaske til 255.255.255.0 på dekoder 2 Øvrige verdier trenger du ikke å endre. Nettverksmaske skal være lik på begge.

  For å utelukke problem med Powerlink. Test først med kabel direkte mellom dekoderne. Om ikke får kontakt med en standard nettverkskabel. Prøv eventuelt med en switch eller krysset nettverkskabel. Jeg antar at dette ikke behøves, da det meste av nettverksutstyr i dag har "autosensing" som finner ut om kabelen er krysset eller ikke.
  Har ikke testet dette selv, men om nettverk på dekoderne fungerer innenfor standard skal det fungere.

  Du trenger ikke å ha antenne tilkoblet på dekoder 2 når du setter opp nettverk og tester dette. Faktisk så fungerer dekoder 2 uten antenne, men via nettverket, selv om CD anbefaler antenne tilkoblet begge boksene. Dette har jeg testet.

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •