CD: For svakt signal på TV2 Premier League HD-kanaler selv med signalforsterker!

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 2 av 2
 1. #1
  Newcomer
  Medlem siden
  Feb 2011
  Poster
  8
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  CD: For svakt signal på TV2 Premier League HD-kanaler selv med signalforsterker!

  Etter å ha koblet på en signalforsterker ble signalet forbedret fra ca. 55 % til rundt 67-68 %. Dette var ikke nok til at jeg får inn TV2 Premier League HD-kanalene. På de kanalene står det fortsatt "problemer med signalmottaket." Canal Digital sa at signalet på disse kanalene bør være 70-80 %. Jeg vet at kanalene fungerer med 71 % signalstyrke på et annet C.D-anlegg. På dette aktuelle anlegget jeg har problemer med er det derimot bare koblet på èn antennekabel. Det er jo muligheter for å koble på to hvis du skal ha full utnyttelse av opptaksmulighetene på PVR-dekoderen. Men skal det ha noe å si for svakt signal at kun èn antennekabel er tilkoblet?

  Kabelstrekket det er snakk om er ca. 30 meter langt. Signalforsterkeren som er av typen under, ble koblet på omtrent midt på kabelstrekket.


  - Er det en mulighet å koble på enda en signalforsterker et annet sted på kabelstrekket for å forbedre signalet ytterligere?
  - Eller noen andre gode forslag?

 2. #2
  Intermediate Bobben1 sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2006
  Sted
  Lunner/Hadeland
  Poster
  2,711
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Du kan muligens få trøbbel med kun en kabel tilkoblet. Hvilken software versjon er det i PVR'n din ? Det er versjon 0.9.5 som er nyest.
  Canal Digital Parabol - HD PVR - Programvare oppdateringer

  Siden du kun har en kabel til PVR så må du passe på at du har koblet den til inngang 1.


  Med 30meter burde det muligens ikke være nødvendig med linjeforsterker dersom du ikke har brukt feil type coax kabel.

  Når du justerer parabolen så er det også viktig at LNB hodet er vridd en liten tanke ellers får du spesielt store problemer med kanalene på Thor6 som bl.a. TV2 PL HD kanalene på nr. 75-77 & 166-168. Det er ingen problemer med TV2 HD på kanalnummer 25 og TVNorge HD på kanalnummer 26 ?

  En linjeforsterker forbedrer kun signalstyrken og ikke kvaliteten. Forsterkeren forsterker dessverre støy like mye som signal og er mest hensiktsmessig dersom det er mer enn 15dB demping i coax kabel. 30meter RG6 kabel vil typisk ha en demping mellom 9-12dB. Siden forsterkeren din øker signalet med 13-15dB så kunne den sikkert vært plassert inne ved mottager (forutsatt at kabelkvaliteten tilsvarer RG6 som leveres i CD pakkene).


  Kjøp en sat beeper på Biltema eller ClaesOhlsson og juster antenna så godt som mulig. Pass på å lytte til beeperen når du skrur fast antenna så du er sikker på at antenna ikke flytter seg litt når du drar til skruene.

  Til slutt justerer du vridningen på LNB (til dette kan du ikke benytte satbeeper). Det skal justeres ca. 7grader mot klokka når du står foran parabolen og ser inn mot LNB.

  Antar du benytter standard Triax TD64 (60cm) som følger med i CD's pakker.

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •