Onkyo 707 og PSB Imagine T - Elendig lyd - Hva er galt...?

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 14 av 14
  1. #1
    Newcomer
    Medlem siden
    Sep 2003
    Poster
    69
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Onkyo 707 og PSB Imagine T - Elendig lyd - Hva er galt...?

    Hei.
    Noen som kan hjelpe...?
    Problemet er rett og slett en tragisk lyd, tragisk lydbilde og en tragisk kompetanse hos sluttbruker...
    Har bi-ampet høyttalerne, kjører Pure Audio og har vel etter x-antall timers prøving fått opp det beste hitill av lyd. En lyd som er på langt nær så bra som på mitt Sony hjemmekinoanlegg til 1995,-
    Skjer veldig lite i høyttalerne før jeg er på 70% av max. Da spiller de passe høyt, med kjedelig lyd, men man kan fint snakke uanstrengt. Stuen er 25 kvm og høyytalerne er 3 meter fra sofaen.
    Øker jeg volumet til 80% av max begynner de å spille høyt, men lyden blir realt dårlig, nesten falsk. Skrikende diskant, flat bass og hodepinen er rett rundt hjørnet. Her må man heve stemmen for å holde følge med lyden, men ikke umulig etter 2-3 drinker....

    Tips?
    Ja, for jeg håper vel man kan forvente mer til et enlegg til over 20k...?
    Selv sitter jeg med en følelse av at det er en, eller annen innstilling jeg har oversett, men hvem...?

  2. #2
    Newcomer Treespider sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2005
    Poster
    224
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Vet at enkelte hadde det samme problemet med bi-amping av 807. På den ble problemet løst med en firmware-update. Tror ikke det er kommet noen update til 707 enda, imidlertid. Prøv å kjøre uten bi-amping og se om du da får "normal" lyd...

  3. #3
    Newcomer
    Medlem siden
    Sep 2003
    Poster
    69
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Har satt det tilbake nå, men det er ikke bedre. Flat og kjedelig lyd. Så fort det blir litt volum så blir det nesten uholdbart å høre på. Vokalen skjærer og alt virker ustemt.

  4. #4
    Newcomer
    Medlem siden
    Sep 2003
    Poster
    69
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Her er det noe muffens....

    Låter elendig i Pure Audio, men tror det begynner å bli bra når jeg setter den på stereo, valgt i via Music knappen.

    Setter jeg den tilbake i Bi Amp låter det skikkelig dårlig i Pure Audio og Stereo, men begynner å ligne noe i Surround mode, via Music knappen....

    Ka farsken...?

  5. #5
    Expert Gurba sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2009
    Poster
    8,327
    Takk & like
    Nevnt
    2 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Har du kjørt noen form for auto-oppsett?

  6. #6
    Newcomer
    Medlem siden
    Sep 2003
    Poster
    69
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Nei.

    Med bare fronter skulle vel det være unødvendig?

    Det skal sies at lyden har blitt MYE bedre etter litt flytting på høyttalerne og bytte av kilde.

    Bi-amp er fortsatt på trynet.

    Synd, for jeg tror det kunne gjort det siste jeg mangler.

  7. #7
    Newcomer
    Medlem siden
    Jul 2005
    Poster
    94
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Det finnes en update, jeg har vært i kontakt med onkyo europe, men vet ikke ennå om vi må betale for den. Elkjøp sitt serviceverksted klarer ikke å finne feilen engang, uansett hvor mange måneder de får på seg.

  8. #8
    Expert
    Medlem siden
    Jan 2004
    Poster
    5,562
    Takk & like
    Nevnt
    2 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    hørte høyttalerene hos musikkmagazinet i bergen, syns de spilte veldig bra.
    tipper de er relativt lettdrevne og. image svinger greit med 10-20watt.
    sonyrack til 1995kr bedre. snodig heh

  9. #9
    Newcomer
    Medlem siden
    Sep 2003
    Poster
    69
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Joda, de spiller kjempebra, og det er høy konefaktor på dem.

    De er forsterkeren som er problemet, men setter jeg den på "stereo" og dropper Bi-amp så spiller den som ei kule.

    Kilde har også vist seg å ha stor betydning, så jeg måtte droppe cd`r fra tidlig nittitall, avspilt fra en DVD spiller kjøpt på Rimi, via Chlas Ohlson phonolisser.

  10. #10
    Active
    Medlem siden
    Jan 2005
    Poster
    411
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Her er det garantert noe feil Birger!

    Jeg kjører på med Onkyo 807 og Imagine T(Kjører visstnok nå med emotiva effekt i front, men brukte kun receiver før). 807'en er jo litt sterkere en din, men skal ikke utgjøre verdensforskjeller på disse høyttalerne. Lydbildet er værtfall veldig behagelig, og stort.

    Lyden er LANGT ifra det du beskriver her, så NOE er feil. Det er ikke noe tvil om. Jeg har også dårlig erfaring med bi-amping på denne forsterkeren, selv etter firmware oppdatering ble det ikke helt bra.

    Mitt tips til deg nå i starten:

    1# Koble de vanlig, dvs uten biamp.

    2# Plasser høyttalerne så optimalt som mulig(jeg kjører med ca 50cm avstand til bakvegg, dette vet du sikkert best selv hva som funger i din leilighet).

    3# Deretter kjører du Audyssey kalibrering. Prøv nå pånytt med stereo mode på forsterkeren. Auto-setup'en kan gjøre underverker i en vanskelig stue :-)

    Lykke til! og kom tilbake med resultatet!

  11. #11
    Expert antiloop sin avatar
    Medlem siden
    Jun 2004
    Poster
    7,385
    Takk & like
    Nevnt
    2 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    + 1 8)

  12. #12
    Intermediate
    Medlem siden
    Jan 2009
    Poster
    1,084
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hvilke kilde har du. Hvis du feks kjører via en dvd spiller med helt fucka oppsett så kan jo problemet ligge her. Kjør med analoge kabler osv til cd in og forsøk pure audio.

  13. #13
    Active
    Medlem siden
    Aug 2005
    Poster
    308
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Får meg å undre. hadde eg og fått bedre lyd om eg hadde gått vekk fra bi-amp på min 805?? siden det er eit problem på dei nye?

    Har aldri synes at 805 har imponert meg noe voldsomt.
    Jaja eg tok problemene ved roten og har ordnet med pensjonering av 805.
    Yamaha rxv 2065 next.

  14. #14
    Newcomer
    Medlem siden
    Dec 2009
    Poster
    31
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av CrZyWiz
    3# Deretter kjører du Audyssey kalibrering. Prøv nå pånytt med stereo mode på forsterkeren. Auto-setup'en kan gjøre underverker i en vanskelig stue :-)
    Veldig enig!

    Jeg har også 707, og hadde en veldig "kjedelig" lyd, helt til jeg kjørte Audyssey kalibrering. Den kan virkelig gjøre underverker. Geinalt! *thumbs up*

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •