Hjelp. Kanal på effektforsterker defekt?

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 4 av 4
  1. #1
    Newcomer
    Medlem siden
    Feb 2009
    Poster
    146
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Hjelp. Kanal på effektforsterker defekt?

    I dag virket ikke den ene høyttaleren da jeg skrudde på anlegget. Jeg prøvde meg frem for å se hva som var grunnen, og etterhvert fant jeg ut at det virket som den ene utgangen på effektforsterkeren (Rotel RB-1080) ikke fungerte.

    Da jeg byttet om kablene bak for å finne ut om det var høyttalerene eller forsterkeren den var noe galt med, virket det altså bare som om en kanal fra forsterkeren virket. Begge høyttalerene virket, men jeg kunne bare spille fra en utgang slik at bare en høyttaler spilte. Jeg kunne altså bytte på hvilken høyttaler jeg ville høre på ved å sette kablene inn i samme kanal, men som sagt, så var det bare en kanal som virket.

    Noen som vet hva som kan være årsaken her, og om noe er defekt ect.

    Håper dere skjønner hva jeg mener og at dere kanskje har noen svar.

    På forhånd takk.

  2. #2
    Intermediate maskinisten sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2006
    Poster
    600
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Har du prøvd å bytte om på høyre og venstre utgang på forforsterkeren din også?
    Sjekk det først for å finne ut om feilen eventuellt ligger på forforsterkeren..

  3. #3
    Newcomer
    Medlem siden
    Feb 2009
    Poster
    146
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Jeg har byttet om på høyre og venstre inngang ja. Er bare høyre inngang som virker, og det tyder på at det er forsterkeren det er noe galt med.

    Vet noen hva jeg kan gjøre for å se om noe er defekt/ hva som er galt?

  4. #4
    Intermediate maskinisten sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2006
    Poster
    600
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av hjhr
    Jeg har byttet om på høyre og venstre inngang ja. Er bare høyre inngang som virker, og det tyder på at det er forsterkeren det er noe galt med.

    Vet noen hva jeg kan gjøre for å se om noe er defekt/ hva som er galt?

    Da blir neste steg å nappe ut strømmen og åpne forsterkeren, sjekke sikringer osv.. Utover det må du nok ha hjelp fra en service elektriker.

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •