En kanal "død", Rotel RB-985

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 18 av 18
  1. #1
    Newcomer
    Medlem siden
    Jun 2004
    Poster
    49
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    En kanal "død", Rotel RB-985

    Hei, har en eldre (96) Rotel RB-985 (5x100W, kun effektforsterker). Har hatt denne i stereo oppsett i det siste. For en stund siden la jeg merke til at den ene høytaleren ikke spilte. Tenkte at det kanskje var en kabel som var ødelagt eller at det var dårlig kontakt et sted. Prøvde meg frem med å bytte til en annen kanal på forsterkeren med samme kabelsett og da funka det. "Forhørte" dama ang. søling av vann ved blomstervanning også Hun sverger på at det ikke har skjedd noe sånt.

    Synes det er merkelig at dette skal kunne skje sånn helt uten videre, kan ikke huske at det har skjedd noe utenom det vanlige og den har stått på samme sted hele tiden. Enten er det vel inn signalet eller strømmen ut til høytaleren som feiler. Hvordan kan jeg teste dette? Vil det være dyrt å reparere forsterkeren? Kan det være en sikring eller noe som har gått innvendig? Jeg har ikke peil ops:

    Takker for svar...

  2. #2
    Intermediate TomH sin avatar
    Medlem siden
    Jan 2004
    Poster
    1,153
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Er en stund siden mine dager på elektronikk linja, men jeg ville satt en liten finger på at slutttrinnet på den kanalen har tatt kvelden. (utgangs transistorene kanskje...) Du kan jo sjekk med produsent om det er noen sikringer i den, men antakeligvis er det kun i strømforsyningen, slik at da ville den ikke funka i det hele tatt.

    Om det lønner seg å reparere vet jeg ikke, er vel fort enn 5-600 bare for å sjekke hva som er problemet. Om du forsatt bare skal bruke den i stereo, kan du kanskje bruke noen av de andre kanalene?

    Men sjekk med et service verksted, sikkert ikke noe du kan gjøre selv. :?

    Lykke til! :wink:

  3. #3
    Newcomer
    Medlem siden
    Jun 2004
    Poster
    49
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Takker for svar... Hadde en elektrikerutdannet kamerat på besøk i går, han kom til samme konklusjon som deg, får se hvor mye det koster å få det fiksa, skal bygge hjemmekino nå så jeg trenger alle kanalene.

    Bare et lite spm. til... Har hørt at det er mulig å "spille en forsterker skjev" ved å ikke ha samme belastning på tilsvarende høyre og venstre kanal. Er det noe hold i dette?

    Trygve

  4. #4
    Intermediate Electra sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2004
    Poster
    3,225
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Har du oppna lokket på toppen? Sett at alle sikkringane er inntakte?

  5. #5
    Intermediate sollie sin avatar
    Medlem siden
    Jan 2004
    Poster
    522
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Jeg har en rb 980(11 år), og det eneste som har skjedd med den på de årene er at den ene sikringen har gått, og da falt den ene kanalen ut. Men om du må ut med en høvding i rep kostnader(om den må sendes av gårde f.eks) så er det vert det.. De to Rotelene mine er kanskje! den beste innvestringen jeg har gjort, :lol:

  6. #6
    Intermediate Electra sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2004
    Poster
    3,225
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sikkringane skiftar du sjøl, om det er det som er feilen.

  7. #7
    Newcomer CV-sether sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2007
    Poster
    200
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    det samme har skjedd på NAD'en min.. NAD C372.. er det falig for forsterkeren å dra høytalerne på en kanal? blir den som folk sier "skjeiv"?

  8. #8
    Intermediate shakudu sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2006
    Poster
    1,593
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hvis det er mulig så er den ubrukelig til hjemmekino som ikke har lik belastning på alle kanalene til enhver tid. Så jeg tviler

  9. #9
    Intermediate atle99 sin avatar
    Medlem siden
    May 2004
    Poster
    921
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Jeg kjøpte en 1080 som den ene kanalen ikke virka på, Skrudde den opp bytta alle glassikringene jeg så (Selv om jeg ikke så noe brudd på tråene) Skrudde isammen og så vart det lyd gitt. Prøv det først før du sender den inn.

  10. #10
    Newcomer CV-sether sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2007
    Poster
    200
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    noen som vet hvilke sikringer som skal i en NAD c372 ? å hvor ligger de?:P

  11. #11
    Intermediate atle99 sin avatar
    Medlem siden
    May 2004
    Poster
    921
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Skru den opp så ser du de. Les på dem hva det er, Eller ta de med til en TV reparatør eller lignende så finner de ut av det.

  12. #12
    Newcomer CV-sether sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2007
    Poster
    200
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    har skrudd opp.. men ser ikke en glassikring :S hvor ligger de ? :S

  13. #13
    Newcomer
    Medlem siden
    Sep 2006
    Poster
    179
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    hvis forsterkeren har et lys som lyser når forsterkeren er på, og det fortsatt lyser er ingen sikringer gått...

  14. #14
    Newcomer CV-sether sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2007
    Poster
    200
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    det lyse jo, kommer lyd å.. men kun i den ene kanalen.. skjønner ?

  15. #15
    Newcomer
    Medlem siden
    Sep 2006
    Poster
    179
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    har opplevd det samme på forsterker jeg også, og når jeg åpnet den så var det noen små dingser som var helt svidde...jeg kjøpte ny forsterker så jeg vet ikke hvordan du kan fikse det desverre..=)

  16. #16
    Newcomer CV-sether sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2007
    Poster
    200
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    hehe.. dette er jo en nesten ny Nad c372 ..:P INGEN som vet hvor sikringene ligger?

  17. #17
    Newcomer
    Medlem siden
    Sep 2006
    Poster
    179
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    hvor ny er den? på den jeg hadde så gikk det ett år før det sjedde...og da var garantien selfølgelig gått ut

  18. #18
    Newcomer CV-sether sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2007
    Poster
    200
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    den er 11 mnd.. kjøpt brukt så lite garantier.. men når jeg fikk den var alt som d skulle.. er det INGEN som har en slik å vet hvor sikringene sitter ? :|

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •