Yamaha RXV1900 - ymse problemer

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 15 av 15
  1. #1
    Newcomer
    Medlem siden
    Apr 2006
    Poster
    160
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Yamaha RXV1900 - ymse problemer

    Hei.

    Dro med meg hjem en Yamaha RXV 1900 i går. Veldig fornøyd så langt, men enkelte ting irritererer meg litt. Subben jeg har, Audio Pro Fokus får jeg ikke liv i med denne receiveren. Alt skal være koplet slik det skal være. Det er to sub utganger på RXV1900, men ingen lyd i de what so ever. Tydeligvis en innstilling, men jeg finner ikke ut hvor denne ligger.

    Det samme er det med HDMI kontakter. Har forstått det slik at receiveren skal være "midtpunktet" hvis man kan si det slik, og koblet det opp i forhold til DVD spilleren, og i TV'en. Eneste jeg får da er menyen på receiveren opp på TV'en, mens filmen spilles i bakgrunnen.

    Samtidig får jeg ikke lyd dersom jeg kobler PC'en til RXV1900 via vanlig audio kabel med rød-hvit på ene siden, og 3,5mm minijack på andre.

    NOEN som har noe løsningsforslag på hvorfor dette skjer, og hvordan jeg kan løse det? Har lest en del i bruksannvisningen, men finner ikke ut av det.

  2. #2
    Dependent harman/kardon sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2005
    Sted
    Nord-Trøndelag
    Poster
    16,409
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Har du lest igjennom hele manualen til 1900 nå da... ?

    Sub preout på 1900 ---> LEF eller inn på den røde kontakten på suben
    For og få i gang subw. så må valget stå i Both eller Subw.
    Subw når du bruker x-over mellom høytalere og subw.
    Both når du har fronter som er satt som Large og skal ha lyd til subw.


    Riktig bilde bane må settes opp analog inn til HDMI ut og HDMI inn til HDMI ut.
    PS... Bruker du HDIM så setter du i menyen signalet til True så ikke bilde som kommer fra HDMI og går ut fra HDMI ikke påvirkes av 1900.

  3. #3
    Dependent harman/kardon sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2005
    Sted
    Nord-Trøndelag
    Poster
    16,409
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av harman/kardon
    Har du lest igjennom hele manualen til 1900 nå da... ?

    Sub preout på 1900 ---> LEF eller inn på den røde kontakten på suben
    For og få i gang subw. så må valget stå i Both eller Subw.
    Subw når du bruker x-over mellom høytalere og subw.
    Both når du har fronter som er satt som Large og skal ha lyd til subw.


    Riktig bilde bane må settes opp analog inn til HDMI ut og HDMI inn til HDMI ut.
    PS... Bruker du HDIM så setter du i menyen signalet til True så ikke bilde som kommer fra HDMI og går ut fra HDMI ikke påvirkes av 1900.

    Tror ikke jeg har bommet så mye, er veldig lenge siden jeg satte opp min 3800 så husken er ikke så god

  4. #4
    Newcomer
    Medlem siden
    Apr 2006
    Poster
    160
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Fikk subben til å fungere, og har ikke annet å si enn: FYYYYYYYY for et løft i lyden det ble med Yamahaen her. Spiller veldig bra på mine D830.

    Uansett. Pure Direct saken til Yamaha. Når jeg slår på den switcher den automatisk over til 5 kanaler, noe jeg ikke vil.

  5. #5
    Dependent harman/kardon sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2005
    Sted
    Nord-Trøndelag
    Poster
    16,409
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Nikita
    Fikk subben til å fungere, og har ikke annet å si enn: FYYYYYYYY for et løft i lyden det ble med Yamahaen her. Spiller veldig bra på mine D830.

    Uansett. Pure Direct saken til Yamaha. Når jeg slår på den switcher den automatisk over til 5 kanaler, noe jeg ikke vil.

    Den skal vel strengt tatt funke kun i stereo når pure direct er i bruk.
    Eller spiller den signalet den får om det spilles av 5.1 lyd fra kilde

  6. #6
    Newcomer
    Medlem siden
    Feb 2007
    Poster
    198
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Åpner denne tråden igjen. Jeg får ikke justert volumet på subben via fjernkontrollen Bare om jeg vil sette den stor eller liten.....finnes det virkelig ikke en volumkontrroll....har 2 stk svs å drive

  7. #7
    Newcomer
    Medlem siden
    Dec 2005
    Poster
    183
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Har RX-V3900, men reger med at menyen er ganke lik. Menu-Setup-Speaker-level-subwoofer, da skal du kunne stille +-10dB på sub.

  8. #8
    Newcomer
    Medlem siden
    Feb 2007
    Poster
    198
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Takker, skal teste senere :-D

  9. #9
    Newcomer Gaute7 sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2009
    Poster
    110
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Jeg tar og bumper denne jeg!

    Gikk over til denne fra 663'en. Og bassen på subwooferene er jo nærmest helt fraværende.. Noen som har peil ? Jeg har sjekka ut det andre som sto her, men den skal være ok mtp det..

  10. #10
    Dependent harman/kardon sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2005
    Sted
    Nord-Trøndelag
    Poster
    16,409
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Bedre korrigering og integrering av 3900 kansje ?

  11. #11
    Intermediate ChrisHesby sin avatar
    Medlem siden
    Mar 2005
    Poster
    605
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Gaute7
    Jeg tar og bumper denne jeg!

    Gikk over til denne fra 663'en. Og bassen på subwooferene er jo nærmest helt fraværende.. Noen som har peil ? Jeg har sjekka ut det andre som sto her, men den skal være ok mtp det..
    Har du brukt rom korreksjonen?

    Hvordan nivå står subben på i forhold til resten av høyttalerene på forsterkeren?
    Focal JMlab Electra 926 | Focal Sib XL | SVS SB-2000 | Yamaha RX-V1800 | Emotiva XPA-2 | Sharp LC-70LE747E


  12. #12
    Newcomer Gaute7 sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2009
    Poster
    110
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Ja, jeg satt nettop auto-rom korrigering. Og høyt samt sub står på samme nivå.


    Jeg klarer dog ikke finne denne large settingen som ble snakket om før i tråden.

  13. #13
    Dependent harman/kardon sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2005
    Sted
    Nord-Trøndelag
    Poster
    16,409
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

  14. #14
    Newcomer Gaute7 sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2009
    Poster
    110
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sikker på at det er riktig side ? Dog har jeg 1900 og ikke 3900...

  15. #15
    Intermediate ChrisHesby sin avatar
    Medlem siden
    Mar 2005
    Poster
    605
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    På min RX-V1800 så ligger lagring av oppsett under System Memory i hovedmenyen
    Focal JMlab Electra 926 | Focal Sib XL | SVS SB-2000 | Yamaha RX-V1800 | Emotiva XPA-2 | Sharp LC-70LE747E


Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •