Ene effektforsterkeren "forsvinner" dersom volumet er for lavt

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 17 av 17
  1. #1
    Active Mikaelft sin avatar
    Medlem siden
    May 2004
    Poster
    384
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Ene effektforsterkeren "forsvinner" dersom volumet er for lavt

    Hei.
    Jeg har 2 NAD 216THX som effektforsterkere. Dersom jeg har altfor lavt volum så slutter den ene å fungere liksom men om jeg skrur opp volumet å ned igjen så fungerer den en stund.
    Hva kan dette komme av?

    Og når effektforsterkerne er på og jeg har ene øret inntill diskanten så hører jeg "nnnnnnnnn" litt sånn gnistrete, hva kan det komme da?
    ---
    Onkyo & Cerwin-Vega hjemmekino
    http://avforum.no/myhometheater/mikaelft

  2. #2
    Intermediate dj-vega sin avatar
    Medlem siden
    Jul 2006
    Poster
    2,008
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Har en kompis som har samme problemet med NAD 2700 THX.
    Lurer på hva som er problemet.

  3. #3
    Newcomer
    Medlem siden
    Sep 2006
    Poster
    77
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Noen av utgangstransistorne som kanskje er døde?
    Har trinnet vært utsatt for belastning eller høy varme ut over normal høyttaler-last? Feks. flere høyttalere koblet til slik at impedansen har blitt for høy/lav.

    Bare en teori skutt ut fra hofta

  4. #4
    Active Mikaelft sin avatar
    Medlem siden
    May 2004
    Poster
    384
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Twisty
    Noen av utgangstransistorne som kanskje er døde?
    Har trinnet vært utsatt for belastning eller høy varme ut over normal høyttaler-last? Feks. flere høyttalere koblet til slik at impedansen har blitt for høy/lav.

    Bare en teori skutt ut fra hofta
    Det har vært jævli til varme til tider
    ---
    Onkyo & Cerwin-Vega hjemmekino
    http://avforum.no/myhometheater/mikaelft

  5. #5
    Expert Gurba sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2009
    Poster
    8,327
    Takk & like
    Nevnt
    2 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Det kan jo ligge i forforsterkeren. Volumkontrollen kanskje?

  6. #6
    Intermediate Hoffa sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2005
    Poster
    736
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Gurba
    Det kan jo ligge i forforsterkeren. Volumkontrollen kanskje?
    Støtter denne muligheten av egen erfaring.

  7. #7
    Intermediate hårek sin avatar
    Medlem siden
    May 2003
    Poster
    1,137
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hadde noe lignende på en NAD2200. I tillegg til å dette ut ved lavt volum var den følsom på temperatur og bevegelse.
    Feilen var et usynlig brudd i loddingen på et printkort. Gikk over kortet med loddebolten, forsterkeren har fungert upåklagelig siden.
    Slike brudd er er ganske vanlig, kan oppstå over tid pga materialbevegelser ved oppvarming og avkjøling.

  8. #8
    Active Mikaelft sin avatar
    Medlem siden
    May 2004
    Poster
    384
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Gurba
    Det kan jo ligge i forforsterkeren. Volumkontrollen kanskje?
    Jeg har prøvd 2 forforsterkere.
    ---
    Onkyo & Cerwin-Vega hjemmekino
    http://avforum.no/myhometheater/mikaelft

  9. #9
    Expert Gurba sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2009
    Poster
    8,327
    Takk & like
    Nevnt
    2 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Mikaelft
    Jeg har prøvd 2 forforsterkere.
    Da er det vel forsterkeren da. Lukter service hvis du ikke kan mekke elektronikk selv.

  10. #10
    Active Mikaelft sin avatar
    Medlem siden
    May 2004
    Poster
    384
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Gurba
    Da er det vel forsterkeren da. Lukter service hvis du ikke kan mekke elektronikk selv.
    Mulig... for 1 år siden så laget den en *******s lyd fra ene høytaleren, men etter jeg flyttet så var den normal.. sikkert noe som er løst
    Får vel ta en runde med loddebolten.
    ---
    Onkyo & Cerwin-Vega hjemmekino
    http://avforum.no/myhometheater/mikaelft

  11. #11
    Expert Gurba sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2009
    Poster
    8,327
    Takk & like
    Nevnt
    2 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Det er visst ikke uvanlig at NAD effektforsterkere slipper loddingen i utgangene.

  12. #12
    Active Mikaelft sin avatar
    Medlem siden
    May 2004
    Poster
    384
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Gurba
    Det er visst ikke uvanlig at NAD effektforsterkere slipper loddingen i utgangene.
    Jasså ja, hmmm, og disse sitter da helt ved utgangene?
    ---
    Onkyo & Cerwin-Vega hjemmekino
    http://avforum.no/myhometheater/mikaelft

  13. #13
    Intermediate hårek sin avatar
    Medlem siden
    May 2003
    Poster
    1,137
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Ja, det var bare rundt utgangene jeg loddet.

  14. #14
    Active Mikaelft sin avatar
    Medlem siden
    May 2004
    Poster
    384
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hmmm, hva slags brun "guffe" kommer det ut fra transformatoren? Se bilde
    ---
    Onkyo & Cerwin-Vega hjemmekino
    http://avforum.no/myhometheater/mikaelft

  15. #15
    Newcomer matador sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2005
    Poster
    266
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    litt traffo juice?

    neida, det er helt enkelt lakk for å forhindre at mutteren faller ut med vibrasjonene da den er limt til gjenngen i skruen.

  16. #16
    Expert Niels Nielsen sin avatar
    Medlem siden
    Jun 2003
    Poster
    8,360
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Smile

    Trafoen inneholder "Power Envelope Gelé", desto mer strøm der går gjennom trafoen, desto mer utvider denne geleen seg.....

  17. #17
    Active Mikaelft sin avatar
    Medlem siden
    May 2004
    Poster
    384
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Niels Nielsen
    Trafoen inneholder "Power Envelope Gelé", desto mer strøm der går gjennom trafoen, desto mer utvider denne geleen seg.....

    Jaaaaaaaaaaaa
    ---
    Onkyo & Cerwin-Vega hjemmekino
    http://avforum.no/myhometheater/mikaelft

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •