Ulyd fra forsterkeren, hjelp meg! Er livredd!

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 17 av 17
  1. #1
    Intermediate Shercko sin avatar
    Medlem siden
    May 2005
    Poster
    1,118
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Ulyd fra forsterkeren, hjelp meg! Er livredd!

    Hei, så jeg skrudde på anlegget istad, som består av en NAD C160, NAD 218, og et par Cerwin-Vega AL-752E. Etter 1 minutts spilling (lavt) satte den høyre av de to plutselig i gang med en middels lav knitre/sprakelyd som satte frykten i meg. Jeg spratt opp av stolen, ikke fordi jeg skvatt men fordi jeg er livredd for å miste lyden som jeg bruker dag ut og dag inn, og gikk rett bort til pre-amp'en. Pløyde igjennom alle kanalene, forskjellige volumer, balanse, skru av og på begge deler, ingenting nyttet. Lyden var der fortsatt, i samme styrke uansett hva jeg gjorde. Men! Når jeg trykker på stopp på Winamp'en så kom det et lite dunk og smell (bare lite altså), så noe skjedde tydeligvis når jeg kuttet signalet til pre-amp'en. Sjekket alle tilkoblinger, alt i stand. Lyden ga seg etter 5 minutter..

    Kanskje verdt å merke seg:

    -Det minner om lyden man får hvis man stryker forsiktig på en mikrofon, og lyden "pulserte" litt.
    -Tilkoblingene på 218 står svakt trykket imot plata bak i benken, ganske svakt.
    -Er en del støvete bak der, men ikke noe som skulle by på problemer tror jeg.
    -Dette har skjedd en gang før, men varte bare noen få sekunder.
    -Anlegget har alltid vært i perfekt stand.
    -Dette skjedde når anlegget var kaldt.
    -Og! jeg har mistet jobben, så dere kan tenke dere nervene mine, spesielt siden jeg bruker anlegget hele tiden.

    Så, hjelp! Hvor kan problemet ligge? Jeg er helt blank her..
    Tusen takk for svar på forhånd.

    -Stian.

  2. #2
    Intermediate bjarne82 sin avatar
    Medlem siden
    Oct 2005
    Poster
    1,566
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Det kan godt hende det er billigere løsning å levere pre og / eller effekt inn for en sjekk nå - enn at problemet / feilen blir større. - Da risikerer du også i værste fall defekte høyttalerelementer i tillegg...

  3. #3
    Intermediate bjarne82 sin avatar
    Medlem siden
    Oct 2005
    Poster
    1,566
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Og da regner jeg med at du har feilsøkt litt på egenhånd, kabler / datamaskin / osv....

  4. #4
    Intermediate
    Medlem siden
    Nov 2008
    Poster
    1,196
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Kunne høres ut som kabel mellom pc og pre hadde et halveis brudd et sted eller dårlig satt i:S

  5. #5
    Intermediate Shercko sin avatar
    Medlem siden
    May 2005
    Poster
    1,118
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Vel, jeg sjekket alt av tilkoblinger, og det var ingen feil å finne. Pluss det faktum at lyden var der samme hvilken kanal forsterkeren stod på, hvor volumet og balansen var, så det var nok ingen kabelfeil. Virker som det er internt, og det gjør ikke akkurat problemet lettere liksom..

  6. #6
    Intermediate Cervin sin avatar
    Medlem siden
    Jun 2006
    Poster
    673
    Takk & like
    Blogginnlegg
    1
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Jeg fikk noe lignende i går....
    Jeg spilte Gothic III, verdens beste spill, på den stasjonære
    pc'en min. Og da forsvant lyden e venstre høyttaler.
    Og så ble den bare hakkete.
    Når jeg gikk ut av spillet så jeg at windows hadde installert en
    ny oppdatering. (Vista).
    Kansje bare en liten feil idataen?

    Har du sjekket med en cd spiller tilkoblet eller noe?

  7. #7
    Intermediate Shercko sin avatar
    Medlem siden
    May 2005
    Poster
    1,118
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Cervin
    Har du sjekket med en cd spiller tilkoblet eller noe?
    Nei men altså, lyden var der uansett om den stod på CD, Tuner, Aux, Phono eller noe annet. Så jeg tror man med sikkerhet kan se bort ifra at det skulle være PC'en sin skyld?

  8. #8
    Intermediate Cervin sin avatar
    Medlem siden
    Jun 2006
    Poster
    673
    Takk & like
    Blogginnlegg
    1
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Det kan man, las ikke det at du hadde testet alle ingangene.
    Da har jeg 2 ting det kan være som jeg har vært utsatt for.

    1 Utgangs "tranistorene" tror jeg det heter har dårlig kontakt/ødelagte.
    Dette er så vidt jeg forstår enkelt å fikse for noen som kan det, hvis ikke
    de må byttes.

    2 Hvis forsterkeren din har en DA konverter, og sånn at du kan kjøre
    Dolby Pro Logic eller lignende, kan denne ha gått i stykker, det skjedde
    meg men forsterkeren spiller fint hvis jeg kjører pure direct.

  9. #9
    Expert Gurba sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2009
    Poster
    8,327
    Takk & like
    Nevnt
    2 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Det er flere som har hatt problemer med utgangene på NAD 218THX. Hvis du har litt peiling så sjekk loddingene. Hvis du ikke har peiling så prat med noen som har, verksted e.l.

  10. #10
    Intermediate Shercko sin avatar
    Medlem siden
    May 2005
    Poster
    1,118
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Okay jeg har en kompis som er elektriker, og hifi entusiast. Skal høre med han, vi må vel sikkert opp med hele forsterkeren da..

    EDIT; Fant en annen tråd om dette fra 2006; http://avforum.no/forum/receivere-fo...-skurring.html. Dette lover ikke godt..

  11. #11
    Expert Gurba sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2009
    Poster
    8,327
    Takk & like
    Nevnt
    2 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Shercko
    Okay jeg har en kompis som er elektriker, og hifi entusiast. Skal høre med han, vi må vel sikkert opp med hele forsterkeren da..

    EDIT; Fant en annen tråd om dette fra 2006; http://avforum.no/forum/receivere-fo...-skurring.html. Dette lover ikke godt..
    Det trenger ikke være så ille. Kanskje best å ikke bruke den, men hvis du tar sjansen så kan du jo prøvde å rugle litt forsiktig på inn og utgangene mens du spiller.

  12. #12
    Intermediate Evelen sin avatar
    Medlem siden
    Jul 2008
    Poster
    1,391
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    prøv og bytt kablene på lydutgangene bak på forsterkeren (høyre/venstre), om problemet er i samme høyttaler er det kabelen/høyttaleren som er problemet-->se nr 2
    Er skifter det til den andre høyttaleren-->Se nr 1


    #1:
    Håper du har forsikring/garanti på forsterkeren...



    #2:
    Prøv og bytt kablene på høyttalerne med hverandre.
    Om ulyden bytter høyttaler er det kabelen som er ødelagt.
    Om ikke så er det Høyttaleren som er ødelagt.

  13. #13
    Intermediate
    Medlem siden
    Oct 2008
    Poster
    779
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Har du prøvd å bytte ut RCA kablene mellom forforsterkeren og effektforsterkeren? Det er ikke bra som du skriver: "att Tilkoblingene på 218 står svakt trykket imot plata bak i benken". Er det signalkablene (RCA) som står svakt trykket imot plata i benken er det ikke bra. Siden det er samme ulyd uansett hvilken kilde som står på er det jo mulig det kann være RCA kabelene mellom for og effektforsterker som er problemet. Dette er bare ett lite tips, men du får vurdere selv hvor mye du ønsker å teste selv før du leverer det inn for en sjekk

    Viss du er redd for å ødelegge noe er det beste kansje å ikke bruke anlegget og heller få noen som har peiling til å se på problemet

    Er helt enig i det som bjarne82 skriver: " Det kan godt hende det er billigere løsning å levere pre og / eller effekt inn for en sjekk nå - enn at problemet / feilen blir større. - Da risikerer du også i værste fall defekte høyttalerelementer i tillegg..."

    Lykke til

    Edit: Hugs uansett att du ALDRI skall koble til eller fra kabler når anlegget står på. Rekner med att du vet dette, men skader ikke å skrive det uansett:-)

  14. #14
    Intermediate Cervin sin avatar
    Medlem siden
    Jun 2006
    Poster
    673
    Takk & like
    Blogginnlegg
    1
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Fikk ikke med meg at du hadde egen pre.
    Har ampen volumkontroll, kan du prøve å kjøre kilden
    direkte inn i ampen? Uten å gå gjennom pre?

  15. #15
    Intermediate BanjoArrne sin avatar
    Medlem siden
    Nov 2005
    Poster
    538
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Evelen
    #2:
    Prøv og bytt kablene på høyttalerne med hverandre.
    Om ulyden bytter høyttaler er det kabelen som er ødelagt.
    Om ikke så er det Høyttaleren som er ødelagt.
    Eller ene utgangen på forsterkeren kanskje.

  16. #16
    Intermediate BanjoArrne sin avatar
    Medlem siden
    Nov 2005
    Poster
    538
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Asfalt
    Har du prøvd å bytte ut RCA kablene mellom forforsterkeren og effektforsterkeren? Det er ikke bra som du skriver: "att Tilkoblingene på 218 står svakt trykket imot plata bak i benken". Er det signalkablene (RCA) som står svakt trykket imot plata i benken er det ikke bra. Siden det er samme ulyd uansett hvilken kilde som står på er det jo mulig det kann være RCA kabelene mellom for og effektforsterker som er problemet. Dette er bare ett lite tips, men du får vurdere selv hvor mye du ønsker å teste selv før du leverer det inn for en sjekk

    Viss du er redd for å ødelegge noe er det beste kansje å ikke bruke anlegget og heller få noen som har peiling til å se på problemet

    Er helt enig i det som bjarne82 skriver: " Det kan godt hende det er billigere løsning å levere pre og / eller effekt inn for en sjekk nå - enn at problemet / feilen blir større. - Da risikerer du også i værste fall defekte høyttalerelementer i tillegg..."

    Lykke til

    Edit: Hugs uansett att du ALDRI skall koble til eller fra kabler når anlegget står på. Rekner med att du vet dette, men skader ikke å skrive det uansett:-)
    Enig.

  17. #17
    Intermediate
    Medlem siden
    Jan 2006
    Poster
    960
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Blir susingen borte om du fjerner kabelen fra pcn? Det er ganske vanlig at pc`r prøver å ta ut jord via lydutgangene. Det kan oppfattes som susing/knitrint.. Om det er det får man kjøpt enkle jordingsbokser.

    Ground Loop Isolator Anmeldelser, Beste Xitel TV Anmeldelser - alatest.no



Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •