Ulyd i NAD C370/C270..

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 11 av 11
  1. #1
    Newcomer
    Medlem siden
    Mar 2009
    Poster
    46
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Unhappy Ulyd i NAD C370/C270..

    Jeg har et par NAD C370/C270 forsterkere. I går merka jeg en "ulyd" i begge to. Jeg har aldri tenkt over denne lyden før, men i går spilte jeg på særdeles lavt volum og da hørte jeg det. Jeg hører den når forsterkerene står på uten å spille noe også.
    Den er en slag summing/brumming/humming som varer ca 5 sekunder og den kommer igjen litt mer enn en gang i minuttet.
    Er dette noe som skal være slik eller er det noe feil et sted ?
    Det er uansett veldig irriterende og jeg er ikke så veldig klar for å handle nye..

  2. #2
    Newcomer
    Medlem siden
    Jul 2006
    Poster
    259
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Det høres veldig ut som støy/brum fra trafo. Hvis dette oppstår på begge to samtidig må det nesten være en støykilde i strømnettet ditt som forårsaker dette. Har du noen form for strømfilterkrets (det er ikke sikkert den klarer å fjerne denne støyen, men det kan hjelpe)?

  3. #3
    Expert
    Medlem siden
    Sep 2003
    Poster
    7,881
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Bruker du PC'en som lydkilde?! kan være den som kødder opp.

  4. #4
    Intermediate Vincent_vega sin avatar
    Medlem siden
    Nov 2005
    Poster
    2,338
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Det er nok ikke feil med Nad'ene dine, men de plukker sikkert opp noe dårlig strøm ifra strømnettet hos dere...

    En kompis av meg hadde Nad c372 og c272 og de lagde en underlig høyfrekvent lyd ca en gang hvert andre sekund. Det viste seg at de på en eller annen måte plukket opp støy fra et hestegjerde med strøm som sto 10 meter ifra huset! Så hver gang strøm gikk igjennom hestegjerdet kom den ulyden... De Nad'ene er bare ganske følsomme for alt mulig rart rundt seg virker det som :roll:

  5. #5
    Newcomer
    Medlem siden
    Mar 2009
    Poster
    46
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Jeg bruker kun CD-spiller og Dreambox som kilder, men begge disse var av da jeg hørte lyden. Dreamboksen var til og med frakobla med kontakta.
    Det er mulig det er strømmen kanskje, da det er kun 5 hus på den trafoen som jeg er kobla til.
    Jeg har ikke noe filter i det hele tatt..
    Noen ideer til hvordan jeg skal bli kvitt denne støyen ? Jeg kan måle i kontakta, men jeg vet ikke hva jeg skal måle... Har en Fluke 289 til å måle med.

  6. #6
    Intermediate Gratulerer sin avatar
    Medlem siden
    Oct 2006
    Poster
    1,784
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Har du kanskje en termostat på samme kurs som anlegget?

  7. #7
    Newcomer
    Medlem siden
    Mar 2009
    Poster
    46
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Nei, det er ingen termostater i huset.

    På kursen som anlegget er på så er det kun lys, data og anlegget.
    Men det er 4 batterieliminatorer, og to av disse var på.

  8. #8
    Active
    Medlem siden
    Mar 2008
    Poster
    377
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    forstyrrelsene kan komme fra et hvilket som helst hus på samme trafokrets som deg.. dvs. hele nabolaget :P

    det enkleste du kan prøve er en forgreiner med div filter i eller enda bedre, en skilletrafo

  9. #9
    Newcomer
    Medlem siden
    Mar 2009
    Poster
    46
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Akkurat ja.. :???: Jeg testa nemlig litt til i går kveld og ulydene var der fortsatt, med ALT annet på kursen av og frakobla.

    Hvilke / filter skilletrafo er best til dette formålet ? Gjerne en link til noe bra

    Edit: Jeg fant Noratel sine skilletrafoer. Hvor mange apere er 1500VA ? Jeg så på den som kalles "ISO 1-6".

  10. #10
    Active
    Medlem siden
    Mar 2008
    Poster
    377
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    før jeg hadde orket å bruke et par tusinger på slike ting ville jeg tatt med forsterkerne til et annet hus en bit unna og testet om det er samme problemet der.. evt. se om det er mulig å få slike ting på lån..

    kjenner du ingen som jobber en plass der de har UPS- anlegg du kan få leke med

  11. #11
    Newcomer
    Medlem siden
    Mar 2009
    Poster
    46
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Jo. Vi har digert UPS-anlegg på jobben. Da skulle det bare være å plugge inn forsterkern der da, og høre etter lyden ?

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •