Denon avr-3805 for svak?

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 5 av 5
 1. #1
  Newcomer
  Medlem siden
  Sep 2005
  Poster
  54
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)

  Denon avr-3805 for svak?

  I surround kjører jeg 3 gallo micro ti og bak 2 b&w 600i. Følsomheten på alle er 87 db. Sub er gallo tr-2.
  Når jeg setter volum på fullt i surround viser det -4.5 db og lydtrykksmåleren i lytteposisjon har høyeste utslag på 90 db. Kjører jeg den samme scenen i stereo, så er dataene +6 db og 94 db. Spiller jeg en vanlig cdplate er dataene -1.5 db og lydtrykk 97 db på det høyeste.
  Det er bra lyd, men jeg kunne ønske noe høyere lyd i surround. Er det noe jeg har gjort feil med noe koblinger, eller greier ikke receiveren å yte mer?

 2. #2
  Newcomer
  Medlem siden
  Feb 2006
  Poster
  66
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  lurer og på dette, da dette skjer hos meg og.

 3. #3
  Intermediate
  Medlem siden
  Dec 2008
  Poster
  550
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  Jeg er ingen ekspert, men er det ikke opplagt at i surround så må receiveren fordele sin power til 5(hvis aktiv sub) kanaler. I stereo 2 kanaler. Da blir det betydelig mer power til hver av de to stereokanalene kontra hver av de 5 kanalene i surround. Dette vil totalt gi høyest volum i stereo, tror jeg.

  Venter på ekspert-uttalelser.

 4. #4
  Intermediate norcad sin avatar
  Medlem siden
  Nov 2005
  Poster
  3,641
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  Hvis du resetter receiveren vil du oppdage at du kan spille høyere.
  Maks volum har blitt justert ned når du benyttet romkorreksjonen.
  Dette antagelig fordi du har noe større diper i frekvensgangen i bassen, som receiveren har lagt til eq på, og derfor satt ned maks volum.
  Har receiveren f.eks lagt til +6dB @ 50hz, vil den sette ned volumet med 6dB for at receiveren ikke skal "gå tom" og høyttalerne sprengt.

  Hvis du manuellt optimaliserer plassering av høyttalere/sub/lytteposisjon slik at du unngår store diper i bassen, vil du kunne spille høyere også etter at romkorreksjonen har gjort sitt.

 5. #5
  Intermediate Ulf-B sin avatar
  Medlem siden
  Mar 2008
  Poster
  1,698
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  Norcad har et poeng m.h.t. romkorreksjon. Receiveren har ikke uendelig med krefter - og må ta høyde for dipper i frekvensgangen - særlig i bassen, som er effektkrevende.

  Men ellers pleier jo Denon å oppgi effekten til 7x.... 2 channels driven - hvilket betyr at hvis man skal spille 7 kanaler, blir det adskillig mindre til hver kanal - som John2100 er inne på. Jeg opplevde tilsvarende problem med en Primare SPA20 - krefter nok i stereo, men på grensen i surround. Opplagt at surround stjeler effekt over hele fjøla.

  Det går jo an prøve seg uten romkorreksjon - bare for å teste om det kan hjelpe. Det er ikke sikkert at det gjør så stor forskjell, rent lydmessig. Selv om en og annen tilskuer kan få litt lite - eller litt mye - av en eller annen frekvens.
  1) SB Touch m/iPad, Beolab 5
  2) SB Classic, Weiss DAC-1 MkII, Get-boks, Hegel HD11 DAC, Copland DRC-205, Primare DVD30, ML 326s, 2x Bryston PP 300 SST, ProAc D1, Amphion Impact 500 sub
  3) SB Touch, Benchmark DAC-2 HGC, 2x Bel Canto e.One Ref. 1000, ProAc 1SC, ProAc ER-1 sub, Denon AH-D7000

Tags for this Thread

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •