Ikke nok trykk i mine CV 215 (oberon) - Side 3

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Side 3 av 4 FørsteFørste 1 2 3 4 SisteSiste
Viser resultater 41 til 60 av 61
  1. #41
    Expert AndreWerdenskrieg sin avatar
    Medlem siden
    Oct 2004
    Poster
    6,368
    Takk & like
    Nevnt
    3 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Cervin
    Du kaller vell ikke 2x15" eller 2x12" small. :P
    Det har jo lite å si hvor store höyttalerne er hvis han eller receiveren har satt dem til small for å spille med sub.;-)
    Hva slags innstillinger har du satt, Chimera-?
    XTZ 99.26 | Yamaha CX-A5000 | 4 x SEAS L26ROY | Aoda MA-600 | Oppo | Marantz MM8003 | Antimode | LG 65"

  2. #42
    Intermediate aleksander8 sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2007
    Poster
    2,983
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av wotg
    Så morsomt at rommet, effektforsterkerene og reciveren blir nøye gransket i håp om å finne en løsning, når den åpenbare løsningen er at det er høyttalerene som er problemet.
    Nå har jeg forstått det slik at han opplever at lyden kuttes i korte intervaller og da er det ikke høyttalerene som er problemet.

  3. #43
    Intermediate Sub-Lock sin avatar
    Medlem siden
    Oct 2004
    Poster
    506
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hva med å gå skikkelig over høyttalerkablene på terminalene. Jeg hadde en bitteliten kordell som lå mot chassis i stedet for termineringen, og dette gjorde at anlegget mitt gikk bananas i allefall.

  4. #44
    Newcomer
    Medlem siden
    Mar 2006
    Poster
    28
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Det e denonen som e problemet, har selv denon surroundforsterker og midgard audio oberon 6.1 , dette blir brukt på CV AL1000. og d e ikke veldig mye trøkk i bassen. Men har testet med NAD 319 som forforsterker, og da ble d noe HELT annet. Da blei d sinnsykt mer moro ja!

  5. #45
    Newcomer
    Medlem siden
    Jan 2007
    Poster
    14
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Da har jeg testet litt frem og tilbake.
    Fra PC ble det ikke optimalt siden jeg hadde en dårlig kabel, den gode jeg har brukt før er ikke lang nok til stasjonær pc. Men der klippet lyden ved ca + 4,5dB.

    Kopierte deretter samme sangen ut på cd for så å kjøre fra Denon dvd (1930)
    både cd og aux ble kjørt med Pure direct Her orket jeg ikke sku opp til mer enn + ca 9dB den kuttet ikke.

    Prøvde også å sku av alt av EQ på PC, men her må det være kabelen som er dårlig siden lyden var merktbar dårligere.

    Ved å kjøre phone rett fra PC til monoblokker fikk jeg kun den ene kanalen til å spille (kun støy i høyre kanal), merkelig da begge kanalene fungerer ved å bruke AUX inngang på reciever.

    Så eneste jeg kommer på nå må være å få lånt en annen forforsterker.

  6. #46
    Newcomer
    Medlem siden
    Jan 2007
    Poster
    14
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av AndreWerdenskrieg
    Det har jo lite å si hvor store höyttalerne er hvis han eller receiveren har satt dem til small for å spille med sub.;-)
    Hva slags innstillinger har du satt, Chimera-?
    Høytalerne er satt til Large, ellers er alt av EQ slått av

  7. #47
    Newcomer
    Medlem siden
    Jan 2007
    Poster
    14
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Cervin
    Men det med at Oberon klipper (hvis denon klipper begynner den jo å blinke
    og blir stående en stund før den kommer på igjen), tror jeg kansje det er noe
    galt med kablingen. hvordan er det koblet?
    Er det mange måter å kable dette på? Pre out (phono) koblet ut til oberon (ubalansert) kabelkvalitet skal være over middels

  8. #48
    Newcomer
    Medlem siden
    Nov 2008
    Poster
    8
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av aleksander8
    Nå har jeg forstått det slik at han opplever at lyden kuttes i korte intervaller og da er det ikke høyttalerene som er problemet.

    Alexander,
    Dersom høyttalerne har et impedansproblem, så kan det være høyttalerne som er problemet.

  9. #49
    Newcomer cv-taggis sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2006
    Poster
    83
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Jeg bruker selv CV 215 sammen med midgard 6.1 og som forforsterker bruker jeg NAD C162 og det er trøkk i bøtter og spann.

  10. #50
    Intermediate aleksander8 sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2007
    Poster
    2,983
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Yngve J
    Alexander,
    Dersom høyttalerne har et impedansproblem, så kan det være høyttalerne som er problemet.
    Skjønner, men jeg tror ikke det er problemet da oberon og cls215 er en velprøvd kombo, (om ikke høyttalerene kan være direkte ødelagte da)

  11. #51
    Newcomer
    Medlem siden
    Nov 2008
    Poster
    8
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av aleksander8
    Skjønner, men jeg tror ikke det er problemet da oberon og cls215 er en velprøvd kombo, (om ikke høyttalerene kan være direkte ødelagte da)
    Det er sant. er vel også tvilsomt om begge høyttalerne skulle være ødelagte

    Tror vel gjerne også at løsningen er å teste noe annet som preamp for å få kontroll på lydbildet i det området før den klipper også.

  12. #52
    Intermediate Cervin sin avatar
    Medlem siden
    Jun 2006
    Poster
    673
    Takk & like
    Blogginnlegg
    1
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Jeg ville gått over høyttalerkabelen å sjekket:
    At det ikke er brudd i den.
    At ikke ledningene kommer i kontakt med hverandre noe sted.
    At ikke + eller - kommer i kontakt med chassis på forsterkeren.

    Og jeg ville kansje ha sett på internkablingen i høyttalerene.
    at ikke noe har ristet løs her så det blir en bitteliten kortslutning.
    at ikke elementene er koblet motsatt, da tror jeg de kan kansellere seg selv.

    Og selvfølgelig at de er koblet riktig + og - fra forsterkeren.

    Har du forresten funnet ut av noe mere?

    Fikk du eliminert denon med å kjøre signalet rett inn i Oberon?

  13. #53
    Intermediate reimers sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2005
    Poster
    1,382
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    kan jo ta å prøve å bytte om + og - på ene høytaleren å se om det blir forskjell og

  14. #54
    Active
    Medlem siden
    Sep 2005
    Poster
    378
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Gå over kablane

    som fleire seier bør du gå over kablane og kontrollere at det er koplet perfekt på terminalane til Midgard blokkene.. Eg hadde eit problem og trudde det var høgtalaren, lyden kutta når eg kom opp på skikkelig høgt nivå.. Men det var visst berre det at det slo over mellom + og - pga at eg hadde avisolert for mykje.. Midgard blokkene er kraftige. Opplevde å få kraftig støt frå dei når eg skulle fikse det og:???: Men det var berre tullete.. Men gå skikkelig over, er ikkje mykje som skal til for at det slår over på høgt nivå

  15. #55
    Intermediate Hybris sin avatar
    Medlem siden
    Oct 2003
    Poster
    3,772
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Rommet?

    Her kan jeg ikke skjønne annet enn at du sliter med rommet ditt, det er totalt uforståelig at du ikke skal få fet lyd med det greiene der i et normalt lytterom. Kanskje er de rett og slett for store?

    Jeg har brukt samme høyttalere i en DJ rigg utendørs (platespillere+Miksepult koblet rett til to store nad effektforsterkere), og jeg kan love at det var både høy og fet lyd med bra trøkk i bassen. Så hvis det låter bassfattig innendørs med 600W effektforsterker så er det høyt sannsynlig rommet ditt, potensielt i kombinasjon med elektronikk som låter veldig slankt.

    Ikke noe galt med høyttalerne hvertfall, de har masse dansefot innabords
    --
    Thorbjørn

  16. #56
    Newcomer
    Medlem siden
    Jan 2007
    Poster
    14
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Konklusjon:
    1. EQ fra pc gir for kraftig(?) signal inn som gjør at lyden Klippes.
    Ved bruk av en god audio cd kunne voldumet økes betraktelig.
    2. Dårlig akustikk i rommet (med tanke på bass)
    3. Ville fått mer bass med en annen forforsterker (Denon + midgard er ingen Bass booster

  17. #57
    Expert
    Medlem siden
    Sep 2003
    Poster
    7,881
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av cv-taggis
    Jeg bruker selv CV 215 sammen med midgard 6.1 og som forforsterker bruker jeg NAD C162 og det er trøkk i bøtter og spann.
    Du syns det ikke låter litt tynt? Syns NAD lager bra ting, men C162 syns jeg gjorde lyden veldig tynn og kjedelig . Men seff, er hva man syns og da .

  18. #58
    Guru Snickers-is sin avatar
    Medlem siden
    Nov 2003
    Poster
    11,171
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hvordan er strømopplegget hos deg? Det er en del som sliter med det faktisk. Det står jo et oppsett i Halden med 6 stk Oberon. Der er det lagt frem 3 separate kabler, 2 av dem er 6kvmm og går utelukkende til effektforsterkerne. Her trekkes spenningen selv på andre faser og kurser i elanlegget så mye ned at det dimmer synlig i lyset ved kraftig pådrag. Mange tenker på dette som varmeovner som trekker så og så mange watt, men dette er impulsstrømmer og det krever sitt av elnettet å leverer strøm nok. Så vidt jeg husker ligger CV-ene på 4 ohm nominelt, og dermed sikkert ned i 3 ohm eller deromkring på det laveste. Ingen vanskelig last, men du må regne med impulsstrømmer på 3kW. Jeg regner med det blinker kraftig i lyset selv når du slår på en støvsuger på drøyt 1000W?

    Det er målt 125dB på 5 meters avstand utendørs med den komboen så har du signal og strøm i orden er det rikelig med dB å gå på.

    Du har sjekket det åpenbare med motfase? Altså, at ingen av signalene er fasevendt i receiveren, og at høyttalerkablene er koblet + til + og - til - på begge høyttalerne?

    Romakustikken er også et tema selvsagt. Om du får en suckout i bassen hjelper det ikke hvor mye effekt du dytter på, det faser fortsatt ut.

  19. #59
    Newcomer
    Medlem siden
    Feb 2009
    Poster
    22
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Kjøp deg gamle dc1515 så før du trøkk i massevis, det spiller fletta av alt det nye CV dritet...

  20. #60
    Intermediate aleksander8 sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2007
    Poster
    2,983
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Tror du bør sette deg bedre inn i problemstillingen før du kommer med slike forslag

    Velkommen til forumet forresten!

Side 3 av 4 FørsteFørste 1 2 3 4 SisteSiste

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •