Ikke lyd fra senter og bakhøytalere.

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 12 av 12
  1. #1
    Newcomer Børni sin avatar
    Medlem siden
    Oct 2003
    Poster
    281
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Ikke lyd fra senter og bakhøytalere.

    Dette gjelder en gammel Sony reciver(ca 5-6 år) som tilhører min svigerfar.
    Jeg mener jeg er rimelig oppegående på hvordan ting skal stilles inn,men etter timer med forskjellige innstillinger har jeg fortsatt ikke klart å få lyd i senter og bakhøytalere.Høyttalerne virker,for jeg har sjekket dem på frontutgangene.
    Hva kan være feil.Er utgangene sprengt,(hvordan sjekker jeg slikt?)
    Det er flere uker siden de sluttet å virke i følge svigerfar.Hvilke andre feilkilder bør jeg huske å sjekke før vi leverer den til reperasjon?
    Hater å ikke få til slike ting så håper på noen tips her

  2. #2
    Intermediate Globe sin avatar
    Medlem siden
    Jan 2006
    Poster
    1,358
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Enig i at slike "småproblemer" er til å bli gal av!!

    Det er ikke meningen å spørre om selvfølgeligheter her ( i og med at du har en viss peiling som du sier)...men hva har du sjekket, foruten at HT virker?

    Tenker da på innstillingen på Receiver:

    Står i riktig "Mode" (Cinema, etc. etc. )..ikke noe Direct, eller pure direct?
    Utgangene er aktivert i Receivers innstillinger?
    Høres noe merkelig ut at utgangene skal være gått/sprengt, på alle disse..samtidig!

    Ikke bli oppgitt over meg om spørsmålene er elementære!!!...for det er de jo :-) ;-). Når en bil ikke starter kan det alltid være greit å spørre; først: "E DET BÆNSIN PÅ BILEN"

    Håper du finner ut av det, så ikke du må ofre nattesøvnen...det skjer her, de gangen jeg sitter fast på slike ting :-)

    Årsak til EDIT: rettet skrivefeil :-)

  3. #3
    Newcomer Børni sin avatar
    Medlem siden
    Oct 2003
    Poster
    281
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Alt står i riktig mode å jeg har skrudd opp volum på forsterker for aktuelle utganger,altså senter og bak.Når jeg prøver testtone funksjonen kommer den sedvanlige skurringen fra front høytalerne,men helt dødt når reciver viser at testsignal er på senter og bakhøyttalere.
    Videre har jeg lest i bruksanvisning på reciver,nullstilt den til fabrikkinnstillinger,men fortsatt stille som i graven.
    Det finnes ingen pure direct på denne reciver så det er heller ikke det.

    I display står det dolby digital og alle lysdioder i displayet som indikerer at det her leveres 5.1 lyd er på.

    Skal tilbake til svigerfar i morra for nye forsøk på å få lyd,jeg gir meg faan ikke Å jeg som sa at dette skulle jeg nok fikse

    Forslag mottas med stor takknemlighet

  4. #4
    Intermediate dj-vega sin avatar
    Medlem siden
    Jul 2006
    Poster
    2,008
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Bruker du Coax til lyd?

  5. #5
    Intermediate hhalstensen sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2007
    Poster
    2,006
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Med hva overfører du signalet, og hvordan er dette koblet? (kabel, inngang, utgang osv)

  6. #6
    Intermediate hhalstensen sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2007
    Poster
    2,006
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Har du lest bruksanvisningen, og kan du evt oppgi modelltype på receiveren?

  7. #7
    Newcomer Børni sin avatar
    Medlem siden
    Oct 2003
    Poster
    281
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av dj-vega
    Bruker du Coax til lyd?
    Bruker coax til overføringen av signalet å har stilt inn til digital utgang på dvd spilleren.Digital coax ut fra dvd spilleren og digital inn coax inngangen på reciver.
    Får heller ikke lyd i senter og bakhøyttalere med analoge tilkoblinger fra tuner.

    Typebetegnelsen på reciver er:STR-DE475

  8. #8
    Newcomer Børni sin avatar
    Medlem siden
    Oct 2003
    Poster
    281
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Drar til svigerfar om 6 timer,håper på noen tips før det

    Er det ting jeg kan ha oversett eller er reciver ødelagt.

    Beklager å måtte mase,men får ikke fred før jeg finner ut av dette

  9. #9
    Intermediate Cervin sin avatar
    Medlem siden
    Jun 2006
    Poster
    673
    Takk & like
    Blogginnlegg
    1
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    En ting du kan prøve er å koble med en optisk kabel.
    Har du valgt DVD som inngang?

    Du kan prøve å koble analogt med RCA kabler inn på
    MULTI CH IN bak på forstekeren inn på bak kanalene eller Center kanal
    og høre om du da får lyd i di kanalene du har koblet den inn på.

  10. #10
    Newcomer Børni sin avatar
    Medlem siden
    Oct 2003
    Poster
    281
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Cervin
    En ting du kan prøve er å koble med en optisk kabel.
    Har du valgt DVD som inngang?

    Du kan prøve å koble analogt med RCA kabler inn på
    MULTI CH IN bak på forstekeren inn på bak kanalene eller Center kanal
    og høre om du da får lyd i di kanalene du har koblet den inn på.

    DVD er valgt som inngang ja,men skal prøve med optisk og analogt inn på MULTI CH IN som du sier.


    Flere??

  11. #11
    Newcomer Børni sin avatar
    Medlem siden
    Oct 2003
    Poster
    281
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hurra!!Da har jeg fått ordnet reciveren til svigerfar
    Som jeg trodde så var det ingenting feil med innstillingene,men etter timer med banning å prøving bestemte jeg meg for å åpne forsterkeren.
    Jeg følte meg på ekstremt tynn is da jeg titta ned i reciverens indre.Eneste jeg følte jeg kunne sjekke var kontakter,å om de var løse.
    Ved utgangene for bak og centerhøytalerne var det plassert tre releer.Jeg kjente litt på disse å de var løse å hadde dårlig kontakt for lyden kom umiddelbart da jeg fikk trykket disse på plass.
    Så da endte det godt til slutt

  12. #12
    Intermediate Cervin sin avatar
    Medlem siden
    Jun 2006
    Poster
    673
    Takk & like
    Blogginnlegg
    1
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Phew, godt du fan det ut.

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •