koble sub til forsterker

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 2 av 2
 1. #1
  Newcomer
  Medlem siden
  Jun 2008
  Poster
  8
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  koble sub til forsterker

  Hei! Noen som har tips til hvordan jeg skal koble en subber til min NAD C340? har lest litt om at man trenger et Y-ledd inn på pre-out utgangen, og så videre til sub. men skjønner ikke helt tankegangen i det..(rimelig grønn når det gjelder hifi). grunnen til det er at både pre-out og main-in på denne forsterkeren er koblet sammen for i det hele tatt å få lyd på høyttalerene. vil det ikke bli kluss når man fjerner denne "brua" fra pre-out, for å koble til en sub med et y-ledd? er jeg helt på jordet?

  tips mottas med stor takk!

 2. #2
  Expert Niels Nielsen sin avatar
  Medlem siden
  Jun 2003
  Poster
  8,360
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Jahh, vet ikke, hvilken sub har du da?
  Noen subs har Line Inn og Line Out, da kan du ta Pre Out fra Nad til Line Inn på subben og Line Out fra subben tilbake i Main Inn på forsterkeren. Nå bestemmer du på subben hvor den skal spille til, og resten av signalet går tilbake til din forsterker.
  Eller, som du antyder kan du kan bruke vanlige rca kabler istedet for bøjlene du har nå på PreOut/Main Inn, og da kan du bruke et Y-ledd sammen med en rca kabel til å splitte signalet ut fra Pre Out, og sette det til subben. Y-Led får du overalt.
  Da går signalet ut fra PreOut med en rca, enner i et y-led hvor den ene går tilbake i Main INN, og den andre til subben....som du skrev, men du glemte at ét Y-led går til subben mens det andre fra samme kanal går tilbake til Main INN......
  Eller, hvis subben din har høyttaler terminaler kobler du et ekstra sett høyttaler kabler fra din effektforsterkers høyttaler terminaler (ELLER fra dine høyttaleres terminaler) til høyttaler terminalene på subben. Nå får subben helt samme signal som dine fronter og du kan justere frekvens på subben slik at den støtter dine fronter dybest nede. Da regulerer du volumen slik det passer.
  Ellers er det en god idé å sjekke manualen til subben.

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •