Skurre i høyttaler når volum går opp og ned?

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 17 av 17
  1. #1
    Intermediate
    Medlem siden
    Jan 2008
    Poster
    1,248
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Skurre i høyttaler når volum går opp og ned?

    Jeg har en Nad c352 og eit par Cerwin Vega ve12, og når jeg skrur opp og ned volumet så skurrer det noe sykt i høyttalerene. Noen som vet hva som er feilen? Er ganske så irriterrenes!

  2. #2
    Newcomer
    Medlem siden
    Dec 2006
    Poster
    23
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Mulig volumpotmeteret som trenger en rens?

  3. #3
    Expert HoJ sin avatar
    Medlem siden
    Nov 2005
    Poster
    6,912
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hm.. det kan være kablene som ikke sitter godt fast i terminalen, hvis ikke så snakker vi vel om volumpotmeteret slitasje..
    Kjeller :Talk Electronics Tornado 3; Golden Tube Audio SEP-1; REL Stampede; Magnepan MG12; Audio-Gd nfb-2.32DAC; Squeezebox v3/Vortexbox; Vinylsnurrer: Luxman PD272/DL110pu/MyGroov;
    Stue : Audio Pro Addon T8/SB Duet;
    Kjøkken : SB Boom.

    Følg oss på Facebook... HIFI Norge

  4. #4
    Expert
    Medlem siden
    Feb 2007
    Poster
    6,570
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    jepp - HoJ har nok rett i relé slitasje. Hadde det samme med min gamle Aiwa receiver. Den lever ennå, men det er fryktelig irriterende.........

  5. #5
    Intermediate Vegamannen sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2007
    Poster
    2,102
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Ta å skru av forsterkeren, og vri frem og tilbake på volumknotten en del ganger. Så skrur du den på på nytt og sjekker da. Blir det ikke bedre da, så vil det kanskje hjelpe på med en rens.

    Skjer det bare ved bruk av fjernkontrollen?

  6. #6
    Newcomer xoop sin avatar
    Medlem siden
    Nov 2004
    Poster
    231
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Prøv å vri volumkontrollen fort fra null til maks og til null igjen gjentatte ganger. Ved å gjøre dette fjerner du irr som ligger inne i potmeteret.

  7. #7
    Expert HoJ sin avatar
    Medlem siden
    Nov 2005
    Poster
    6,912
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Foreldrene mine hadde samme problemet så jeg skrudde opp forsterkeren deres, og renset relet.. Det hjalp, i to minutter.. Så kom jeg tilfeldig vis på å se på høyttalerkablene.. de satt dårlig i treminalen på forsterkeren, dyttet den på plass, og nå skurrer det ikke lenger.. Enkelt å fikse. Begynn med kablene..
    Kjeller :Talk Electronics Tornado 3; Golden Tube Audio SEP-1; REL Stampede; Magnepan MG12; Audio-Gd nfb-2.32DAC; Squeezebox v3/Vortexbox; Vinylsnurrer: Luxman PD272/DL110pu/MyGroov;
    Stue : Audio Pro Addon T8/SB Duet;
    Kjøkken : SB Boom.

    Følg oss på Facebook... HIFI Norge

  8. #8
    Intermediate norcad sin avatar
    Medlem siden
    Nov 2005
    Poster
    3,641
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Kjøp deg en boks elektro rens, ta ut kontakten til forsterkeren, skru av lokket på forsterkeren, lokaliser volumpotmeteret, og se om det har noen små huller på siden eller bak. Spray inn rens om hullene mens du vrir volumknappen frem og tilbake gjentatte ganger. Det er ikke mange dråpene rens som skal til, så du behøver ikke bruke opp hele boksen
    Skru på igjen lokket, sett i kontakten og prøv pånytt. I 90% av tilfellene er irritasjonsmomentet forsvunnet.

  9. #9
    Intermediate
    Medlem siden
    Jan 2008
    Poster
    1,248
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av norcad
    Kjøp deg en boks elektro rens, ta ut kontakten til forsterkeren, skru av lokket på forsterkeren, lokaliser volumpotmeteret, og se om det har noen små huller på siden eller bak. Spray inn rens om hullene mens du vrir volumknappen frem og tilbake gjentatte ganger. Det er ikke mange dråpene rens som skal til, så du behøver ikke bruke opp hele boksen
    Skru på igjen lokket, sett i kontakten og prøv pånytt. I 90% av tilfellene er irritasjonsmomentet forsvunnet.
    Ok, takk for gode svar av alle dere

    Ja det skjer med fjernkontrolloen også.

    Hvordan ser volumpotmeteret ut? Er det sjølve volumknappen på innsiden av forsterkeren?

  10. #10
    Intermediate
    Medlem siden
    Jan 2008
    Poster
    1,248
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av HoJ
    Hm.. det kan være kablene som ikke sitter godt fast i terminalen, hvis ikke så snakker vi vel om volumpotmeteret slitasje..
    Har prøvd med kablene, dei sitter godt fast

  11. #11
    Newcomer xoop sin avatar
    Medlem siden
    Nov 2004
    Poster
    231
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Ja, volumpot'en er volumkontrolleren på innsiden. Men du kan jo forsøke uten elektronikkspray først, det pleier å hjelpe uten også. hvis det virker så kan du jo åpne å spraye litt slik at det varer lengre til neste gang.

  12. #12
    Intermediate
    Medlem siden
    Jan 2008
    Poster
    1,248
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av xoop
    Ja, volumpot'en er volumkontrolleren på innsiden. Men du kan jo forsøke uten elektronikkspray først, det pleier å hjelpe uten også. hvis det virker så kan du jo åpne å spraye litt slik at det varer lengre til neste gang.
    Så jeg må ta av dekselet og renske volumpoten for støv og sånn?

    Må nesten være den som er problemet for viss jeg har volumet på halvt og styrer det på pcen via wmp så er lyden helt fin.

  13. #13
    Newcomer xoop sin avatar
    Medlem siden
    Nov 2004
    Poster
    231
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Nei, forsøk først å vri volumkontrolleren fort frem og tilbake gjentatte ganger uten å ta av dekselet. Mest sannsynlig så vil det hjelpe.

  14. #14
    Intermediate
    Medlem siden
    Jan 2008
    Poster
    1,248
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av xoop
    Nei, forsøk først å vri volumkontrolleren fort frem og tilbake gjentatte ganger uten å ta av dekselet. Mest sannsynlig så vil det hjelpe.
    Ok, kan prøve på det

  15. #15
    Intermediate
    Medlem siden
    Jan 2008
    Poster
    1,248
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Tror det hjalp Takk for hjelpen dere

  16. #16
    Intermediate Vegamannen sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2007
    Poster
    2,102
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Det var det jeg sa det!

  17. #17
    Intermediate
    Medlem siden
    Jan 2008
    Poster
    1,248
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Vegamannen
    Det var det jeg sa det!
    Strålenede
    En kompis har akkuratt samme problemet Hehe..

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •